• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.03.2021

20:40

PIKSI ZAGRMEO! Pričaju da se fudbaleri ne bore za grb! To nije tačno, vole Srbiju! Borićemo se za prvo mesto!

Fudbal

PIKSI ZAGRMEO! Pričaju da se fudbaleri ne bore za grb! To nije tačno, vole Srbiju! Borićemo se za prvo mesto!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Serbije Dragan Stojković Piksi u petak je objavio prvi spisak sa igračima na koje računa na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Srbija 24. marta dočekuje Republiku Irsku, potom u Beograd stiže Portugal (27. mart), dok 30. marta sledi gostovanje u Azerbejdžanu.

Piksi je poručio da ne voli da gubi i objasnio kako će Srbija igrati pod njegovom trenerskom palicom.

- Selektorska uloga nosi veliku odgovornost. Imamo nekoliko miliona selektora i svi znaju posao, imaju ideju ili zamerku. Ovaj put osetio sam podršku na svakom koraku i prihvatio poziv. Ne bojim se odgovornosti, ona me motiviše. U meni ima inata i želim da pokažem da možemo da igramo fudbal kakav ljudi očekuju od nas. Nismo se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, treba izvući pouku i lekciju i ne treba da ponavljamo iste greške - kazao je za TV Arenasport Dragan Stojković.

Piksi stao uz fudbalere Srbije

Na pitanje da li da igrači "ginu" za Srbiju, Stojković kaže:

- Nije nedostajalo truda, ti momci vole ovu zemlju i tu nema dileme. Imaju motiv, mislim da u nekim ključnim utakmicama gde je trebalo dati maksimum, on nisu uspeli, a to koji su razlozi ja ne znam. Pričaju da nisu koncentrisani kada dođu, da ne igraju kako treba i ne bore se za grb. Mislim da to nije tačno. Oni vole da igraju za Srbiju i stalo im je. Ja ću biti kormilar te lađe, biću vođa u svakom smislu i moraću da ih ubedim da vrede i da radom dođemo do uspeha.

Foto: fss

 

Piksi poručio navijačima Srbije da podrže reprezentaciju, i da će ih fudbaleri oduševiti igrom.

- Imamo samo jednu zemlju, jednu reprezentaciju, jedan grb. Mogu da obećam da ćemo dati maksimum, a možda i više. Igraćemo dinamičan fudbal, lep za gledanje, biće to nešto gde ćemo naš narod oduševiti i načiniti ponosnim. I u slučaju gubitka niko neće smeti da kaže da se nismo borili, već da nas isprate aplauzom.

Srbija je ozbiljna stvar

Naglasio je da su promene u igračkom kadru bile neminovnost, ali da nikome nisu zatvorena vrata reprezentacije.

- Ovo je suviše ozbiljna stvar, selekcija zemlje, a ne klupski angažman. Interes svih je da naš fudbal doživi uspeh, da napravimo igru koja će pleniti i zadovoljiti sve koji gladaju, a da bi se to dogodilo promene su neophodne. Nije stvar da li ću se zahvaliti nekome ili ne. Jednostavno, neki igrači ne mogu da nastave u dosdašnjem ritmu jer nisam zadovoljan onim što su prikazali u prošlosti.

Foto: fss

 

Stojković je pre nekoliko meseci poručio da može da odvede Srbiju u Katar. 

- Borićemo se za prvo mesto i moramo da verujemo u to. Smatram da imamo kvalitet za to. Kao i svaka grupa, i ova ima svoju težinu. Sve kvalifikacije traže maksimum mogućnosti i neće biti lako. Želim da se fokusiram na svoj tim jer ako mi budemo radili ono za šta smo sposobni verujem da možemo da se radujemo. Portugal je sa igračkim kadrom koji poseduje favorit, ali ne znači da će nas pobediti. Nema predaje. Cil je odlazak u Katar i moramo naći put do njega -  kazao je selektor Stojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Staniša

pre 3 godine

Ovako su i pre njega počinjali. Krupne reči, patriotizam, samo pobede a onda veliko ništa. Ovaj je doveden da sahrani reprezentaciju.

Srba

pre 3 godine

Pošteno. Za početak dovoljno. Lopta je okrugla.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija