• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2021

11:47

KRAJ POSLE 15 GODINA! Joakim Lev napušta klupu Nemačke!

Fudbal

KRAJ POSLE 15 GODINA! Joakim Lev napušta klupu Nemačke!

Podeli vest

Kraj posle 15 godina! Joakim Lev će zvanično napustiti klupu reprezentacije Nemačke posle 15 godina

Jokaim Lev je zamolio Savez da mu se ugovor prekine odmah po završetku Evropskog prvenstva, iako je pravno važeći do kraja Mundijala u Kataru naredne godine. 

Foto: reuters

 

- Ovu odluku sam doneo posle mnogo razmišljanja i savetovanja s najbližim saradnicima i porodicom.Svestan sam odluke koju sam doneo. Ponosan sam i pre svega zahvalan, ali u isto vreme i jako motivisan da predstojeće Evropsko prvenstvo završimo na najbolji mogući način - izjavio je Lev.

Lev je član stručnog štaba reprezentacije Nemačke od 2004. godine, da bi dve godine kasnije nasledio Jirgena Klinsmana kojem je bio pomoćnik. "Panceri" su sa njim na klupi osvojili Mundijal 2014. godine, bili treći na svetu četiri godine ranije, dok su 2008. bili viceprvaci Evrope.

Takođe, 2012. i 2016. godine stigli su do trećeg mesta na evropskim reprezentativnim smotrama. Osvojio je sa Nemačkom i FIFA Kup konfederacija 2017. godine. Nema sumnje, ovo će biti kraj jedne ere.

- Ponosan sam jer sam uradio nešto jako posebno za ovih 15 godina i bila je čast da služim svojoj zemlji. Imao sam priliku i da radim s najboljim fudbalerima planete skoro 17 godina. Momci s kojima sam radio povezujem sa uspesima koje je ova zemlja ostvarila, ali i sa bolnim i teškim porazima. Magični trenutak bio je kada smo postali šampioni sveta 2014. godine u Brazilu. Zauvek ću ostati zahvalan Savezu koji mi je obezbedio idealno fudbalsko okruženje za rad.

Foto: ap photo

Jirgen Klop je glavni kandidat za selektora pancera

Kao glavni kandidat za novog selektora spominje se trener Liverpula Jirgen Klop koji je i ranije isticao da u jednom trenutku vrlo rado preuzeo brigu o nacionalnom timu svoje otadžbine. Pominje se i  Hans Diter Flik, kao i Ralf Rangnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija