• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2021

20:00

JUVENTUSOVO POMRAČENJE! Porto ELIMINISAO Ronalda i "drugare" sa igračem manje! Borusija PREŽIVELA dramu protiv Sevilje! /VIDEO/

Fudbal

JUVENTUSOVO POMRAČENJE! Porto ELIMINISAO Ronalda i "drugare" sa igračem manje! Borusija PREŽIVELA dramu protiv Sevilje! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda remizirali su sa Seviljom 2:2 i tako overili plasman u narednu rundu takmičenja, dok je Porto sa igračem manje eliminisao Juventus posle produžetaka, na kraju je Stara dama slavila sa 3:2, ali je zbog gola u gostima portugalski tim prošao dalje!

Od ovoga može da se "rikne"! Kakva drama u Torinu! Posle više od 120 minuta fudbala Porto je herojskom igrom sa igračem manje eliminisao Juventus iz Lige šampiona zbog jednog gola u gostima. Na kraju Pirova pobeda Stare dame - 3:2 (0:1)!

Poveo je Porto u ranoj fazi meča nakon što je Demiral naivno srušio Taremija, da bi Serđo Oliveira iskoristio kazneni udarac i doneo prednost svom timu. 

Pokušao je Andrea Pirlo da iznenadi Porto kada je Demirbala gurnuo u prvu postavu umesto Kijelinija ili De Lihta, ali je tim potezom "pucao" sebi u noge. 

Demiral je pored skrivljenog penala bio najslabija karika Stare dame u prvom poluvremenu i većina prilika i poluprilika Porta nastale su posle njegovih grešaka. 

Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, Musa Marega i Mehdi Taremi dominirali su u skoku i sprečili Juventus da pripreti iz kornera. Veliki problem za torinskog giganta bilo je "loše veče" Kristijana Ronalda koji je kroz mnogo gestikulacija pokazao da mu se ne igra fudbal tokom prvih 45 minuta. 

Foto: Tanjug/AP

Juventus je na startu drugog poluvremena morao na sve ili ništa, a posle samo četiri minuta Federiko Kjeza je poravnao rezultat. 

Morao je Porto od 57. minuta da igra sa igračem manje zbog isključenja Mehdi Taremija, a odbrana Zmajeva poklekla je posle samo pet minuta kada je Kjeza po drugi put zatresao mrežu rivala za 2:1!

Do kraja meča ostalo je 2:1, te je utakmica otišla u produžetke. Posle prvih 15 minuta, rezultat je ostao nepromenjen! 

U drugom produžetku viđena je prava drama! Porto je u 115. minutu golom Serđa Oliveire iz slobodnog udarca sa 25 metara savladao Ščesnog i doveo portugalskog giganta na prag četvrtfinala, ali je već u sledećem napadu Rabio ponovo doveo Juve u vođstvo. 

JUVENTUS - PORTO 3:2 (0:1)

Strelci: Kjeza 49, 63, Rabio 117 - Serđo Oliveira 19p, 115

Stadio: Alijanc stadion Torino  Sudija: Bjorn Kujpers

Juvetnus: Ščesni - Kvadrado, Bonući, Demiral, Sandro - Artur, Rabio, Remzi - Kijeza, Ronaldo, Morata

Porto: Marčesin - Manafa, Mbemba, Pepe, Zaidu - Uribe, Oliveira, Korona, Otavio - Marega, Taremi. 

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda overili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u dvomeču sa Seviljom slavili ukupnim rezultatom 5:4! Večeras je Erling Brun Haland bio neumoljiv, te je sa dva gola predvodio Milionere do prolaska u narednu rundu. Uspeo je En Nesiri da spase Sevilja poraza pošto je golom u 96. minutu postavio konačnih - 2:2 (1:0). 

Foto: Tanjug/AP

Otvorila je Sevilja fantastično utakmicu, bila bolji rival u većem delu prvog poluvremena, ali je sevnula kontra Borusije u 35. minutu koju je Erling Haland pretvorio u vodeći gol. 

Tek što je počelo drugo poluvreme, Milioneri su duplirali svoju prednost posle mnogo nejasnih sudijskih odluka. 

Prvobitno je Kunde srušio Halanda, ali sudija nije dosudio penal. Potom je Haland postigao gol, ali je Čunejt Čakir morao da gleda video. Turčin je tom prilikom pogledao i snimak Kundeovog starta, te je poništio Halandov gol, ali pokazao na belu tačku. 

Haland je promašio penal, a Čakir se ponovo konsultovao sa VAR sobom, te je Norvežanin dobio i drugu šansu, koju koristi do donosi Borusiji velikih 2:0. 

Uspeo je Jusuf En Nesiri sa bele tačke u 68. da smanji zaostatak tima, da bi u 96. doneo potpunu dramu, barem na 60 sekundi kada je glavom savladao Hitza i postavio konačnih 2:2!

BORUSIJA DORTMUND - SEVILJA 2:2 (1:0)

Strelci: Haland 35, 55p - En Nesiri 68, 96

Stadion: Signal Iduna Park   Sudija: Čunejt Čakir

Borusija Dortmund: Hitz - Mori, Čan, Humels, Šulc - Daud, Dilejni, Belingem - Azar, Rojs, Haland. 

Sevilja: Bono - Navas, Kunde, Karlos, Akunja - Fernando, Jordan, Rodrigez - Suso, Okampos, En Nesiri. 

Tok meča:

Drugi produžetak: 

120. minut - KRAJ! Juventus je eliminisan! 

119. minut - Prošao je sada Grujić Rabioa, a Francuz je morao da ga sruši! Nova prilika za Porto da ugrozi gol Ščesnog! 

117. minut - GOOOOOOOOOOOL! Ponovo vodi Juvetus, strelac je Rabio posle kornera Huana Kvadrada - 3:2!

115. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Serđo Oliveira postiže pogodak sa više od 25 metara udaljenosti iz slobodnog udarca - 2:2!

113. minut - Rasplamsala se borba na Alijanc stadionu! Imao je sada Alvaro Morata veliku priliku, ali je Marćesin ponovo sjajno odbranio, ostaje 2:1!

112. minut - Uzvraća istom merom Porto, sada je Marko Grujić imao veliku priliku, ali se nije odlučio na udarac! 

Foto: Tanjug/AP

110. minut - Velika prilika sada sa Dejana Kuluševskog, uspeo je Šveđanin da izbaci kompletu odbranu Porta, ali je Mbeba blokirao njegov udarac! 

108. minut - Obleće Juventus oko Portovog šesanesterca, ali bez konkretnog učinka. Pokušao je Kuluševski da uposli Kvadrada, ali je Kolumbijac napravio faul u napadu! 

Prvi produžetak: 

105. minut - Gotov je prvi produžetak! Juventus ima terensku inicijativu, ali je Porto u ovih 15 minuta bio konkretniji rival! 

102. minut - Oštar start sada na Marku Grujiću, Federiko Bernardeki je otvorenim đonom udario srpskog reprezentativca i zaradžio žuti karton!

99. minut - Velemajstorski potez Korone koji je jednim potezom zavrteo Artura i poslužio kao na tacni Musu Maregu! Ipak, ponovo je Ščesni zaustavio udarac napadača Porta, ostaje 2:1!

97. minut - Preoštar je bio sada Aleks Sandro, ali je Bjorn Kujpers odlučio da mu ne pokaže žuti karton. Protestvovali su fudbaleri Porta, te je Serđo Oliveira dobio žuti karton! 

93. minut - Diktira Juventus tempo u uvodnim minutima produžetaka. Imao je i Ronaldo jednu polupriliku, ali je Marko Grujić skinuo loptu sa noge portugalskom fudbaleru - 2:1!

Foto: Tanjug/AP

90. minut  - Počeo je prvi produžetak! 

Drugo poluvreme: 

97. minut - Kraj meča u Dormtundu! Uspela je Borusija da odoli naletu Sevilje u nadonkadi vremena i tako izbori plasman u četvrtfinale! 

97. minut - PRODUŽECI U TORINU! Svirao je kraj meča Bjorn Kujpers! 

96. minut - GOOOOOOOOOOL! Poravnava rezultat En Nesiri - 2:2! Još 60 sekundi drame na Signal Iduna Parku! 

93. minut - Postiže Alvaro Morata sada pogodak, ali je zbog ofsajda isti poništen! 

90. minut - Ulazi na teren sada Marko Grujić umesto Mateusa Uribea, ulazi srpski reprezentativac da dodatno očvrsne sredinu terena Porta!

85. minut - Novo uzbuđenje u Torinu, sada je Musa Marega bio u velikoj prilici, ali je pogodio samo spoljni deo mreže!

Foto: Tanjug/AP

83. minut - Uzvraća Porto posle samo tridesetak sekundi, Malang Sar je prošao po strani i pokušao da savlada Ščesnog. Imao je problema golman Juventusa da odbrani silovit udarac Portovog beka, ali na kraju ostaje 2:1!

82. minut - Nova ogromna šansa za Juventus, sada je Federiko Kjeza loše šutirao, a Marćesin još jednom vrhunski intervenisao! 

77. minut - Nije Kristijanu Ronaldu do fudbala večeras, čini se! Ponovo je Portugalac imao dobru priliku, ali je njegov šut otišao daleko pored gola Porta!

73. minut - Stopostotna prilika za Musu Maregu! Imao je napadač Porta priliku da dovede svoj tim na prag naredne faze Lige šampiona, ali je Ščesni sjajno reagovao, ostaje 2:1!

68. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Kiša golova na startu drugog poluvremena, Sevilja je golom En Nesirija sa bele tačke smanjila zaostatak - 2:1!

63. minut - GOOOOOOOOOOOL! Federiko Kjeza potpuno preokreće rezultat, sada Juventus vodi 2:1! Prošao je Huan Kvadrado po desnoj strani sjajnim centaršutem pronašao Kjezu na drugoj stativi, a mladi Italijan postiže svoj drugi gol na meču. 

60. minut - Velika prilika za Kristijana Ronalda, ali je Marćesin ponovo sjajno odreagovao. Kvadrado je sjajno centrirao, Portugalac je pokušao glavom, ali ostaje 1:1!

56. minut - Nastavlja se ludnica na startu drugog poluvremena, sada je Mehdi Taremi skrivio slobodan udarac i zaradio žuti karton! Nakon minuta, reprezentativac Irana ispucao je loptu nakon što je Kujpers svirao faul, te mu je holandski arbitar pokazao i drugi žuti karton. Porto ostaje sa desetoricom u nastavku! 

55. minut - GOOOOOOOOL! Sudija je ponovo goledao snimak, ovoga puta Halandovog penala, te je zbog greške Bonoa, Norvežanin dobio priliku da ispravi svoju grešku! Ponovo je golman Sevilje imao loptu na ruci, ali je ovoga puta Haland bio neumoljiv - 2:0!

53. minut - BRANI BONO! Imao je Haland priliku sa bele tačke da duplira prednost svog tima, ali je golman Sevilje u dva navrata zaustavio udarce Halanda!

50. minut - Hladan tuš za Dormund, ali i Sevilju! Poništen je gol Erlinga Halanda zbog faula, ali će Milioneri imati priliku sa penala da duplira prednost! 

49. minut - GOOOOOOOOOL! Federiko Kjeza poravnava rezultat u Torinu - 1:1! 

48. minut - Dortmund vodi sa 2:0, ponovo Haland! Kao tenk krenuo je Norvežanin na gol Sevilje sa svoje polovine razmenio pas sa Torganom Azarom, a onda velemajstorskim udarcem iz mrtvog ugla trese mrežu za 2:0!

Prvo poluvreme: 

45. minut - U Torinu će se igrati još četiri minuta u nadoknadi vremena, dok je Čunejt Čakir na Signal Iduna Parku dao svega 120 sekundi dodatne igre!

Foto: Tanjug/AP

41. minut - Loše Porto brani kornere tokom cele sezone, a sada je Juvetus ozbiljno pripretio posle jednog udarca iz ugla. Kvadrado je pronašao Demirala. Ipak, njegov udarac bio je lak plen za Marćesina - 0:1!

38. minut - Saterao je Juventus Porto u šesnaesterac, tim Andree Pirla sada ima dva gola zaostatka, a totalna ofanziva krenula je već posle pola časa igre. Imao je sada Federiko Kjeza dobar prodor, ali ga je Pepe lako zaustavio - 0:1!

35. minut - GOOOOOOOOL! Borusija vodi 1:0, strelac je Haland! Imala je Sevilja samo 15ak sekundi ranije veliku priliku da povede, sevnula je kontra Borusije, Marko Rojs je sjajno uposlio Erlinga Halanda, a norveški reprezentativac lako je sproveo loptu u mrežu Bonovog gola! Deveti pogodak u Ligi šampiona za Halanda! 

32. minut - Nastavlja Sevilja da steže "obruč" oko gola Borusije iz Dortmunda. Ipak, odbrana Milionera za sada uspeva da odoli naletima španskog predstavnika. Ponovo je Suso pokušao, ali je njegov centaršut preleteo sve u kaznenom prostoru!

Foto: Tanjug/AP

27. minut - Kolosalna prilika za Alvara Moratu, ali je Marćesin ponovo na vrhuncu zadatka! Primio je Morata dobar pas u petercu, uspeo da primiri lopti, ali ga je golman Porta još jednom pročitao - 0:0!

23. minut - Velike probleme ima Niko Šulca sa Susom na desnoj strani. Vihorni Španac ponovo je probio po boku, ali je njegov povratni pas presekao Džud Belingem, ostaje 0:0!

19. minut - GOOOOOOOL! Serđo Oliveira dovodi Porto u vođstvo sa bele tačke - 0:1! Nepažljiv je bio Mehdi Demiral koji je naivno srušio Taremija, a sudija Kujpers odmah je pokazao na belu tačku!

16. minut - Mnogo konkretnija igra Sevilje u uvodnim minutima utakmice, tim Julena Lopetegija ima 70 odsto poseda lopte, ali za sada bez konkretnog učinka!

Foto: Tanjug/AP

13. minut - Beležimo i prvu priliku za Borusiju, Daud je imao lepu poziciju, ali mu je lopta "prešla" preko noge i završila daleko od gola Bonoa - 0:0!

8. minut - Najbolja prilika za Porto u dosadašnjem delu meča. Mehdi Daremi je sjajno opalio po lopti unutar šesnaesterca, ali je zakucao u prečku - 0:0!

5. minut - Zanimljivo je i na Signal Iduna Parku gde je posle samo pet minuta Sevilja ugrozila gol Borusije. Lukas Okampos je šutirao sa distance, ali je Hitz dobro reagovao. Od svega samo korner za Andalužane.

Foto: Tanjug/AP

3. minut - Ogromna prilika sada za Juventus! Samo tridesetak seundi nakon pokušaja Otavia, Kvadrado je sjajno uposlio Moratu, ali je Marćezin zaustavio udarac Španca - 0:0!

3. minut - Pokazuje Porto na startu meča na Alijanc stadionu u Torinu da nije došao da se brani. Otavio je uposlio Maregu koji mu je vratio loptu, ali je udarac Portovog veznjaka otišao malo pored gola - 0:0!

1. minut - Utakmice su počele! 

20:31 - Ekipa Sevilje doputovala je na Signal Iduna Park! Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj utakmicu počinje sa klupe!

 

 

20:09 - Fudbaleri Juventusa stigli su na stadion gde ih očekuje težak zadatak da nadoknade minus iz Portugala!

 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmica osmine finala Lige šampiona u kojoj će se sastati Porto i Juventus, odnosno Borusija Dortmund i Sevilja. Sve detalje sa ovih mečeva možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija