• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2021

21:35

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Reprezentacija tzv. Kosova SE POVLAČI SA MEČA protiv Španaca! SVE zbog JEDNE REČI! PRETE IZ PRIŠTINE!

Fudbal

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Reprezentacija tzv. Kosova SE POVLAČI SA MEČA protiv Španaca! SVE zbog JEDNE REČI! PRETE IZ PRIŠTINE!

Podeli vest

Zbog toga što su Španci poručili da igraju protiv ekipe sa teritorije Kosova, kako su nazvali reprezentaciju tzv. Kosova savez iz Prištine preti odustajenjem od utakmice koja je zakazana za 31. mart

Reprezentacija tzv. Kosova će imati probleme u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru pošto tri od četiri rivala iz grupe su zemlje koje nisu priznale nezavisnost od Srbije. Lažnu državu ne priznaju uz Španiju ni Grčka i Gruzija.

Fudbalski savez Španije dogovorio je sa tamošnjim vlastima da reprezentaciju tzv. Kosova u predstojećoj utakmici dočeka kao predstavnika teritorije, a ne države. Zbog toga su u Prištini ljuti.

Fudbalski savez tzv. Kosova je izdao saopštenje u kojem navodi da se obratio FS Španije i tražio da povuče termin "ekipa sa teritorije Kosova", kako će zvati u ovom duelu južnu srpsku pokrajinu.

 

 

Španci su to uradili prilikom objavljivanja spiska reprezentativaca za utakmicu sa tzv. Kosovom i napisali "za meč protiv teritorije Kosova":

- Pravila FIFA i UEFA su kristalo jasna. Bez obzira šta želite vi da poručite, pravila se ne mogu menjati, napisali su iz FS tzv. Kosova.

Savez iz Prištine je zatražio da u Španiji gostuje uz sve simbole, himnu i naziv, i to postavio kao uslov za odigravanje utakmice!

- Ako hoće da opravdaju sebe pred medijima u svojoj državi, to nije problem, ali  nećemo praviti nikakve kompromise. Igraćemo samo po jasno dogovorenim uslovima i pravilima UEFA, sa nacionalnim obeležjima i zastavom, inače neće biti utakmice! - prete iz lažne države.

Ministarstvo inostranih poslova Španije, podsetimo, dalo je dozvolu da se meč odigra na španskoj teritoriji, nakon konsultacija sa UEFA i FIFA, ali rival neće imati status kao ostale reprezentacije.

Zastava neće moći da bude istaknuta pored španske, a himna neće biti intonirana kao "državna, već kao terotirje Kosova i Metohije. 

Španci nisu tražili izuzetak igranja protiv tzv. Kosova! Ostaje da se vidi šta će se dalje dešavati!

Precizna uputstva dobili su i državni emiteri TBE i RHE, stanice što imaju pravo prenose utakmice. Njihovi komentatori trebalo bi da prilkom pominjanja imena "Kosovo" naznače da se radi o ekipi sa prostora KiM, kao teritorije Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ccc

pre 3 godine

kod nas ce n1 i nova s da prenose i sa apetitom da zovu drzava kosovo i da puste himnu sa youtuba... dok spanske televizije dobijaju instrukcije kako da ovo ne rade... zato smo mi prosto najjadniji narod evrope i zato nas svi mazu go..ma...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija