• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2021

13:01

VRANJEŠ OPET ŠOKIRA! PODIGAO BURU U BOSNI! Oni su najveće ZLO! GNUŠAM se licemera!

Fudbal

VRANJEŠ OPET ŠOKIRA! PODIGAO BURU U BOSNI! Oni su najveće ZLO! GNUŠAM se licemera!

Podeli vest

Defanzivac fudbalskog kluba Šarloa, Ognjen Vranješ, bez ustezanja je govorio o fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i spekulacijama o njegovom povratku u nacionalni tim

Banjalučanin oko koga se često diže prašina, Ognjen Vranješ, obavestio je javnost da je definitivno završio svoju reprezentativnu karijeru.

- Tačno je da sam duže vreme vodio razgovore sa ljudima iz Fudbalskog saveza BiH. Oni su izrazili želju da ponovo obučem dres reprezentacije. Međutim, definitivno sam stavio tačku na tu priču. Ne želim da se vraćam. Nemam ni snage, ni volje da igram nakon svih negativnih stvari koje su dešavale oko mene- rekao je Vranješ u intervjuu za "Provjereno.info".

Foto: Informer DN

Vranješ razvezao jezik o situaciji u BiH

Stameni defanzivac istako je da je u reprezentaciji uvek pružao maksimum i da je nepravedno bio na meti kritičara.

- Uvek sam bio na raspolaganju, dolazio sam i povređen na pripreme, igrao pod bolovima, grizao sam za dres svaku utakmicu i nikada nisam tražio alibi za bilo šta. Ni to nije bilo dovoljno. Uvek je Ognjen Vranješ bio problem i zato ne želim više da ginem za nekog da bi me posle toga omalovažavali raznorazni, nebitni, ljudi. Ne želim da se o meni ponovo priča sve najgore. Čovek jednom mora da podvuče crtu i da kaže kada je dosta. Ja sam svoje rekao na terenu na kojem sam uvek davao maksimum, pa i dan danas, kažu da sam bio jedan od najpožrtvovanijih igrača u generaciji koja je, da ne zaboravimo, otišla na Svetsko prvenstvo. Oni kojima to nije bilo dovoljno, mogu samo da kažem, neka im je daleko lepa kuća i neka bude na njihovu sramotu i takozvanu ‘ljubav’ prema BiH.

 

 

 

 

Vranješ ističe da ne želi da ga bilo ko omalovažava i nipodaštava njeguvo borbu na terenu. 

- Postoji grupa ljudi, lažnih navijača i patriota koje ja nazivam ‘bauštelcima’ za koje nikada neću imati nijednu lepu reč. Oni su najveće zlo reprezentativnog fudbala u Bosni i Hercegovini. Ponavljam, podvlačim, i jasno poručujem da ne želim sa ovim izrazom da uvredim ljude koji pošteno zarađuju svoj hleb radeći teške građevinske poslove. Za takve imam najdublje poštovanje. Međutim, ovi drugi, 'bauštelci', koji se kriju iza imena 'BH Fanatikos' njih ne poštujem i nikada ih neću poštovati. To sam im otvoreno rekao u više navrata. Oni su nebitna grupa koja je sebi dala za pravo da bojkotuje igrače, da bojkotuje selektora, da bojkotuje sve što im padne na pamet kako bi se, bar na trenutak osetila bitnom, u svom nebitnom životu. Rekao sam više puta, ako im se ne sviđa kako reprezentacija igra neka ostanu kod kuće, otvore flašu vina i uživaju u nekom crtanom filmu, ali neka nađu neki crtani film koji je smešan poput njih- oštar je Vranješ.

 

 

Bivši reprezentativac BIH poručio je da prezire lažne patriote.

- Na stadionu, kada igra reprezentacija, njih niko nije željan. Ni igrači, niti bilo ko od pravih navijača. Oni sebi daju za pravo da se busaju u prsa sa nekim lažnim patriotizmom. Ima ona stara narodna u kojoj se spominju k..va i poštenje, pa tako i oni. Žive hiljadama kilometara daleko od BiH, žive daleko od problema sa kojim se suočava narod u BiH, ne brinu brigu običnog naroda koji je ostao da živi u Bosni i Hercegovini, a onda daju sebi za pravo da pričaju kako vole Bosnu i Hercegovinu više nego bilo ko drugi. To je sramota i gnušam se takvog licemerja. Tu njihovu lažnu ljubav i lažni patriotizam odavno su svi prozreli, ali oni i dalje misle da imaju neko pravo da odlučuju o nečemu, a ne znaju, zapravo, koliko su jadni. Njih niko ne shvata ozbiljno. Znaju oni dobro kako su prošli u Atini sa navijačima AEK-a. To je mizerna grupa ljudi koja leči svoje lične frustracije. Mislim da im je dobro poručio novi selektor kada im je rekao da bi se možda i zabrinuo da ih je na one proteste tokom promocije došlo deset hiljada, a ne šaka jada. Nekada su mi pisali poruke da je moj sat otkucao, da sam 'persona non grata' međutim, sada je jasno, da su oni te poruke zapravo pisali sami sebi- zaključio je Vranješ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija