• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.03.2021

13:12

BRUKA! ŠIPTARI UCENILI ŠPANIJU, pretili s UEFA, FIFA, oglasio se i MOK! Lažna država isterala svoje!

Fudbal

BRUKA! ŠIPTARI UCENILI ŠPANIJU, pretili s UEFA, FIFA, oglasio se i MOK! Lažna država isterala svoje!

Podeli vest

Vlada Španije ipak će dozvoliti tzv. Kosovu intoniranje himne i zastavu pred utakmicu sa "furijom" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru

Kako prenosi "El Konfidesijal", lažna država ipak je isterala svoje. 

Naime, Fudbalski savez Španije poručio je pre dva dana da će tretirati narednog rivala iz kvalifikacione grupe kao selekciju "teritorije Kosovo". Da im neće priznati  status države, već će se govoriti o selekciji "teritorije Kosova", pošto Španija Kosovo i Metohiju Španija smatra delom Srbije.

Zastava ne bi bila istaknuta pored španske, kao što se radi sa zastavama suverenih država, a himna bi bila najavljena kao "muzika sa teritorije Kosova". 

Međutim, nastao je haos, usledile su pretnje iz lažne države, "El Konfidesijal", prenosi, pozivajući se na svoje izvore da je Vlada Španije prihvatila ono što su tražili njihovi rivali, pozivajući se na pravila UEFA i FIFA.

Foto: reuters

 

Posle burnog protesta iz Prištine i pretnji da će ceo slučaj biti kod FIFA i UEFA, Španija je popustila. Čak je slučaj stigao i do Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), usledile su pretnje izbacivanjem i Španci su morali da se povinuju.

Oglasilo se i ministarstvo spoljnih poslova Španije i poručilo da i pored svega Španija politički ne menja stav o Kosovu ni za milimetar.

Utakmica između Španije i tzv. Kosova u kvalifikacijama za Mundijal igra se 31. marta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
unistiti komunizam

pre 3 godine

Ovde se ne radi o prijateljskoj utakmici vec o kvalifikacionoj, samim tim Spanija je ovde nebitna vec FIFA i UEFA.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija