• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

11.03.2021

15:49

GOL MAŠINA KAKVU SVET NIJE VIDEO! Napadač Borusije postavio neverovatan rekord!

Fudbal

GOL MAŠINA KAKVU SVET NIJE VIDEO! Napadač Borusije postavio neverovatan rekord!

Podeli vest

Erling Holand postao igrač koji je najbrže u istoriji Lige šampiona postigao 20 golova, za šta mu je bilo potrebno svega 14 mečeva * Već je dao više golova u Ligi šampiona nego Ronaldinjo, Ronaldo, Riberi, Van Basten za celu karijeru

Svet još nije video napadača kao što je Erling Braut Holand (20)!

Supertalentovani norveški fudbaler u utorak uveče dao je dva gola za Borusiju Dortmund u Ligi šampiona i tako postao igrač koji je najbrže u istoriji ovog takmičenja stigao do 20 pogodaka. Za taj poduhvat bilo mu je potrebno svega 14 utakmica.

Bolji od Mesija i Ronalda

Nemačka ekipa odigrala je 2:2 (1:0) na svom stadionu protiv Sevilje u revanšu osmine finala, što joj je bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale zbog pobede u prvom meču od 3:2. Nije preterano reći da je norveški vunderkind sam izbacio Andalužane, budući da je postigao četiri od pet golova u ovom dvomeču. Holand već sad ima ubedljivo bolje "prolazno vreme" nego Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, ali i fudbalske zvezde poput Harija Kejna, Karima Benzeme, Roberta Levandovskog, Nejmara, Kilijana Mbapea i svih drugih (pogledajte tabelu).

Nakon što je još jednom potvrdio da je jedan od najboljih golgetera na svetu, poručio je da se na tome neće zaustaviti.

 

- Srećan sam zbog golova i plasmana u četvrtfinale. Bila je to luda utakmica i naša luda pobeda računajući oba rezultata. Srećan sam što smo među osam najboljih. Tamo nas sigurno čeka nešto veliko, borićemo se - poručuje Holand.

 

KOLIKO IM JE UTAKMICA
TREBALO ZA 20 GOLOVA

1. Erling Holand 14
2. Hari Kejn 24
3. Alesandro Del Pjero 26
4. Rud Van Nistelroj 27
5. Filipo Inzagi 28
6. Mario Gomez 32
7. Rivaldo 33
8. Žardel 33
9. Karim Benzema 34
10. Marko Simone 35
11. Robert Levandovski 36
12. Nejmar 38
13. Saul Njigez 39
14. Kilijan Mbape 40
15. Lionel Mesi 40
16. Tjeri Anri 40
17. Kristijano Ronaldo 56
18. Zlatan Ibrahimović 71
 

Sa svega 20 godina Norvežanin je dao više golova u Ligi šampiona nego što su to za celu karijeru uspele legende poput Ronaldinja (18 golova), Franka Riberija (18), Frančeska Totija (17), Brazilca Ronalda (16), Zinedina Zidana (14)...

Holand je 20. pogodak postigao nakon ponovljenog jedanaesterca i veoma zanimljive situacije. Naime, njegov prvi udarac odbranio je marokanski golman Jasin Bono, koji mu se potom rugao i unosio u lice. Međutim, penal je ponovljen na asistenciju iz VAR sobe, a Norvežanin je iz drugog pokušaja bio siguran, što je iskoristio da uzvrati Bonu na provokaciju.

- Golman Sevilje mi je urlao u lice nakon što sam promašio prvi penal. Tada sam obećao sebi da ću mu dati još jedan gol, da mu vratim. A onda je VAR ponovio penal. Pogodio sam i pomislio da je sve to karma. Šutirao sam mu isto kao prvi put, ali ovaj put nije izašao ranije s linije i nije imao šansu da odbrani. Prvi put je varao - objašnjava Holand.

Nervozan pre penala

Mladi Skandinavac se nakon tog gola uneo u facu golmanu Sevilje, što je izazvalo gnev gostujućih igrača, koji su ga jurili po terenu da se obračunaju s njim.

- Pojma nemam šta mi je Bono govorio na španskom. Čuo sam da mi je nešto dobacivao nakon što sam promašio penal. Kada sam dao gol, onda sam ja njemu isto to rekao, iako nemam blage veze šta to znači. Bio sam nervozan pre tog penala, ali dobro se završilo - dodaje dobro raspoloženi Holand.

Lopetegi: Najbolji je na svetu

HOLAND U LIGI ŠAMPIONA

Ukupno golova 20
Salcburg 8
Dortmund 12
Desnom nogom 4
Levom nogom 15
Glavom 1

Trener Sevilje Đulen Lopetegi odao je priznanje Erlingu Holandu, koji je maltene sam uništio njegovu ekipu u dvomeču osmine finala Lige šampiona.

On kaže da svojim igračima ništa ne zamera, pošto su imali posla s najboljim napadačem današnjice.

- Holand je jedan od najboljih igrača na svetu i kaznio je sve naše greške. Želeli smo da prođemo dalje, ali nismo uspeli, iako ne bi bilo nezasluženo. Odigrali smo sjajnu utakmicu, ali Holand je dominirao. Nismo imali problem samo s njim već sa svim spektakularnim igračima koji igraju za Borusiju Dortmund - poručuje Lopetegi.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija