• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.03.2021

09:50

TRI NOĆI NIJE SPAVAO! Mitrović konačno progovorio o porazu od Škotske! Osvrnuo se i na Piksija

Fudbal

TRI NOĆI NIJE SPAVAO! Mitrović konačno progovorio o porazu od Škotske! Osvrnuo se i na Piksija

Podeli vest

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović bio je tragičar poraza reprezentacije Srbije od Škotske u finalu plej-ofa za odlazak na Evropsko prvenstvo, a sada je konačno progovorio o tom meču

Srbija i Škotska su u Beogradu igrale meč za plasman na kontinentalni šampionat, a posle nerešenog ishoda pristupilo se izvođenju penala. Svi srpski fudbaleri su bili precizni, kao i škotski, a onda je na red došao Mitrović koji nije zatresao mrežu i "orlovi" su ostali bez Evropskog prvenstva.

- Mislim da pune tri noći nisam spavao posle utakmice sa Škotskom. Ubeđen sam da je to najgori trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nemam nikakvu dilemu... Prihvatio sam odgovornost kada je selektor izdiktirao imena izvođača, verovao sam da mogu da dam gol, ali serija je prekinuta odmah posle mog šuta. Toliko smo želeli odlazak na Prvenstvo Evrope, a moj promašaj je sve to pokvario - rekao je Mitrović za "Novosti".

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Mitrović

Nastavio je u dahu.

Kažem vam, tri noći nisam spavao posle toga, pokušao sam malo sna da ulovim i preko dana, ali nisam mogao. Dugo sam patio zbog toga, a setio sam se i svog debitanstog gola protiv Hrvatske na istom tom stadionu, na tom istom golu. Ali, uveren sam da će u mom slučaju sve da dođe na svoje mesto. Sport i fudbal su takvi, puni pobeda i poraza, uspona i padova - podsetio se Mitrović gotkog trenutka kada je golman Škota Dejvid Maršal pročitao njegov šut i tako odveo svoju zemlju na EURO.

Na kraju se osvrnuo na novoizabranog selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Preboleo sam nekako Škotsku i mnogo sam se uželeo dolaska na prozivku, treninga u Staroj Pazovi i druženja sa saigračima iz reprezentacije. Hvala selektoru Stojkoviću na pozivu i nadam se da ćemo sjajno da sarađujemo. Rođen sam 1994. godine, kada je Piksi završavao ugovor sa Olimpikom i prešao u Nagoju. I danas su mi u ušima reči mnogih ljudi, pogotovo partizanovaca iz mog okruženja, koji tvrde da je Stojković naš ubedljivo najbolji igrač svih vremena. Ima i zavidno trenersko iskustvo, i verujem da će da osveži i unapredi igru reprezentacije. Sviđa mi se to što je selektor najavio da će Srbija igrati napadački fudbal - poručio je Mitrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17