• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

15.03.2021

11:14

PIKSIJEVI ORLOVI U TOP FORMI! Vlahović se ozbiljno nameće selektoru za prvog špica/VIDEO/

Fudbal

PIKSIJEVI ORLOVI U TOP FORMI! Vlahović se ozbiljno nameće selektoru za prvog špica/VIDEO/

Podeli vest

Dušan Vlahović dao tri gola za Fiorentinu u pobedi nad Beneventom (4:1), a Filip Mladenović dva pogotka u trijumfu Legije nad Vartom (3:2) * U strelce se upisali Sergej Milinković-Savić, Darko Lazović i Filip Đuričić


Piksijevi "orlovi" igraju u top-formi uoči starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo! Srpski reprezentativci imali su fantastičan vikend u evropskim ligama, a to se posebno odnosi na napadača Fiorentine Dušana Vlahovića, koji je u subotu dao čak tri gola u pobedi nad Beneventom (4:1).


Levi bek Filip Mladenović postigao je dva gola za Legiju, a po jednom su se u strelce upisali Sergej Milinković-Savić za Lacio, Darko Lazović za Veronu i Filip Đuričić u dresu Sasuola.
STRELCI PRETHODNOG VIKENDA

Dušan Vlahović (Fiorentina) 3
Filip Mladenović (Legija V.) 2
Sergej Milinković-Savić(Lacio) 1
Filip Đuričić (Sasuolo) 1
Darko Lazović (Verona) 1


Tri za poluvreme

Talentovani centarfor Vlahović ozbiljno se nameće selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju za prvog špica na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Italijanski mediji već bruje da Srbina traže Milan, Roma, Dortmund, Totenhem, Vest Hem i da će se lista zainteresovanih tek proširiti. Ušao je u istoriju Serije A kao prvi igrač nakon 57 godina koji je dao het-trik u prvom poluvremenu. Mladi Beograđanin pogađao je u 8, 26. i 45. minutu, a treći gol verovatno će ući u izbor za jedan od najatraktivnijih u Seriji A ove sezone.

Foto: Tanjug/AP

Dušab Lahović obradovao selektora


I sam priznaje da igra u životnoj formi i da se sjajno oseća.

- Osećaj je neverovatan, presrećan sam zbog het-trika! Moj prijem lopte kod trećeg gola bio je savršen. Sve je bilo brzo i spontano. Golman Drongovski mi je poslao loptu, a onda sam ugledao prostor, šutirao sam u ugao i pogodio. Hvala mu na asistenciji, jer ga imam u "fantaziju". Takođe imam i sebe, tako da ću osvojiti mnogo bodova - kaže odlično raspoloženi Vlahović.


Zanimljivo, on je jedan od četiri fudbalera rođenih posle 2000. godine koji je u pet najjačih evropskih liga dao deset ili više pogodaka. Napadač "orlova" došao je do 12. pogotka u sezoni i nalazi se u društvu Erlinga Holanda iz Borusije Dortmund (19 golova), Mojzea Kena iz PSŽ i Amina Guirija iz Nice (po 11 golova).
 

Mitrović van forme


Dosadašnji prvi napadač Srbije Aleksandar Mitrović nije imao šanse protiv Mančester sitija, pošto je njegov Fulam izgubio sa 3:0. Golgeter "orlova" šansu je dobio u poslednjih pola sata, ali već tada je bilo jasno ko će pobediti. Zapaženu partiju imao je golman Remsa Predrag Rajković (25). Šampion sveta s Novog Zelanda sjajno je branio za Rems protiv Liona i bio je nadomak senzacije, pošto je njegova ekipa vodila 1:0 sve do 90. minuta. Ipak, u poslednjim trenucima Rajkovića je savladao napadač gostiju Tino Kadevere.
moj ugao

Ako je bilo dileme ko će biti levi bek na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, od subote su stvari znatno jasnije. Nekadašnji fudbaler Borca iz Čačka i Crvene zvezde Filip Mladenović sam vuče Legiju ka tituli prvaka Poljske, pošto je dao dva gola i zabeležio asistenciju u pobedi nad Vartom od 3:2.

Bek koji daje golove

Rođeni Čačanin već je skupio šest golova i pet asistencija u Ekstraklasi, igra i beka i krilo i kaže da nikad nije imao samopouzdanja kao sada.

- Fizički i mentalno se dobro osećam. Radim šta god treba za tim, to mi je najvažnije. Ko će davati golove i koliko će ih biti, manje je važno, samo da pobeđujemo. Veoma sam srećan zbog pogodaka, ali još bitnije je da pomažem ekipi da dođe do bodova. Drago mi je što sam aktivniji u napadu. Imam podršku od saigrača pozadi, što mi pruža komfor kada igram napred. Osećam se sjajno i mislim da se to i vidi na terenu - poručuje Mladenović.

Od igrača sa Stojkovićevog spiska seriju golova otvorio je Sergej Milinković-Savić još u petak golom protiv Krotonea (3:2). Dan kasnije, u okršaju Sasuola i Verone (3:2), po jedan gol za suprotstavljene timove postigli su Filip Đuričić i Darko Lazović. Strelac za Kristal palas bio je i Luka Milivojević, ali on više nije reprezentativac.



Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17