• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.03.2021

13:37

MAŠINA! RONALDO SRUŠIO PELEOV REKORD pa mu poslao neverovatnu poruku!

Fudbal

MAŠINA! RONALDO SRUŠIO PELEOV REKORD pa mu poslao neverovatnu poruku!

Podeli vest

Petostruki najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo postigao je het-trik minulog vikenda u pobedi Juventusa protiv Kaljarija (3:1) i definitivno oborio rekord čuvenog Brazilca Pelea po broju golova u zvaničnim utakmicama

Kristijano Ronaldo je došao do cifre od 770 pogodaka i po svakoj računici prestigao Pelea, s obzirom da podaci o brojhu njegovih golova variraju od 757, preko 767, pa čak i do 1.283.

Ipak, sve dileme razrešili su sami Ronaldo i Pele.

- Poslednjih nedelja preplavljeni smo statistikama o mom rušenju Peleovog rekorda od 757 zvaničnih golova. Iako sam zahvalan zbog priznanja, vreme je da objasnim zašto nisam prihvatao taj rekord. Moje ogromno poštovanje prema gospodinu Peleu, kao i poštovanje prema fudbalu iz sredine 20. veka navelo me da uračunam brojku od 767 njegovih pogodaka, a kao zvanične golove računao sam i devet golova za saveznu državu Sao Paolo i jedan za ekipu brazilske vojske. Svet i fudbal su se promenili, ali to ne znači da možemo brisati istoriju kako nama odgovara - napisao je Ronaldo na društvenim mrežama.

Foto: reuters

Kristijano Ronaldo - čovek stvoren da ruši rekorde



Danas sam stigao do 770. zvaničnog gola, a moje prve reči idu Peleu, dodao je Portugalac.

- Ne postoji fudbaler na svetu koji nije rastao slušajući priče o njegovoj igri, golovima i uspesima. Zbog toga sam srećan i ponosan, a o rušenju ovog rekorda nikada nisam mogao ni sanjati, posebno odrastajući kao dete na Madeiri - poručio je Ronaldo.

Neposredno nakon Ronalda oglasio se i Pele, koji je objavio zajedničku fotografiju i čestitao mu na velikom poduhvatu.

- Svako ima svoj put, divim ti se na svemu i volim da te gledam na terenu. Žao mi je samo što u ovom velikom trenutku ne mogu da te zagrlim i lično čestitam. Ova fotografija je dokaz prijateljstva koje postoji dug niz godina - naveo je Pele.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija