• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2021

20:00 >> 21:47

REALOVA I SITIJEVA RUTINA! Atalanta časno POGINULA u Madridu! Menhengladbah izbegao katastrofu u Budimpešti! /VIDEO/

Fudbal

REALOVA I SITIJEVA RUTINA! Atalanta časno POGINULA u Madridu! Menhengladbah izbegao katastrofu u Budimpešti! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija izborili su plasman u narednu rundu Lige šampiona

Na iskustvo! Iskoristio je Real Madrid sve greške Atalante i rutinski izborio plasman u četvrtfinale pošto su na stadionu Alfredo di Stefano slavili sa 3:1 (1:0). 

Poveli su Blankosi posle velike greške golmana Atalante Marka Sportijela koji je prilikom dodavanja loptu poslao direktno u noge Luki Modriću, a ovaj servirao gol Karimu Benzemi. 

Tek što je počeo drugi deo igre, a pitanje pobednika bilo je rešeno. Vinisijus je pobegao odbrani Atalante, Rafael Toloi ga je srušio, a sudija Dani Makeli pokazao je na belu tačku. Kazneni udarac realizovao je Serhio Ramos.

Tračak nade za Boginju dao je Luis Murijel u 81. minutu kada je iz slobodnog udarca savladao Tiba Kurtou, ali je Marko Asensio već u sledećem napadu postavio konačnih 3:1!

Real Madrid - Atalanta 3:1 (1:0)

Strelac: Benzema 34, Ramos 60, Asensio 84 - Muriel 81

Stadion: Alfredo di Stefano   Sudija: Dani Makeli 

Real Madrid: Kurtoa - Naćo, Ramos, Varan, Mendi - Modrić, Kros, Valverde - Lukas, Vinisijus, Benzema
Trener: Zinedin Zidan

Atalanta: Sportielo - Toloi, Romero, Đimšiti - Gosens, Pesina, de Ron, Mele - Malinovski, Pašalić - Muriel
Trener: Đanpjero Gasperini

Mančester siti je bez problema nadigrao Borusiju Menhengladbag sa 2:0 (2:0). Mogla je mreža Zebri da bude napunjena do vrha na ovom meču, ali je Jan Zomer sjajno branio i sčauvao čast svog tima. 

Poveli su Građani već posle 13. minuta evrogolom Kevina De Brujnea, a pet minuta kasnije Ilkaj Gundogan je iskoristio asistenciju Žoaa Kansela i postavio konačnih 2:0. 

Mančester siti - Borusija Menhengladbah 2:0 (2:0)

Stelci: De Brujne 13, Gundogan 18

Stadion: Puškaš Arena     Sudija: Sergej Karasjov

Mančester siti: Ederson - Voker, Stouns, Dias, Kanselo - Rodri, Silva, Gindogan - Foden, Marez, De Brujne
Trener: Pep Gvardiola

Borusija Menhengladbah: Zomer - Bensebaini, Elvedi, Ginter, Lajner - Hofman, Nojhaus, Zakaria - Štindl - Embolo, Tiram
Trener: Marko Rose

Tok meča:

Drugo poluvreme: 

84. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Ekspresno uzvraća Real Madrid, strelac je Marko Asnesio! Sada je sve gotovo - 3:1!

81. minut - GOOOOOOOOOOOL! Savršen slobodan udarac izveo je Luis Murijel! Smanjuje Atalanta na 2:1 u Madridu. Biće drame u poslednjih desetak minuta!

75. minut - Imao je sada Duvan Zapata dobru priliku da unese neizvesnost u meč Reala i Atalante, ali je Tibo Kurtoa sjajno odreagovao - 2:0!

Foto: reuters

71. minut - Nova šansa za Mančester siti, sada je šutirao Rijad Marez, ali je Jan Zomer zaustavio i njegov  udarac. Golman Zebri najzaslužniji je što njegov tim ne gubi sa većom razlikom!

69. minut - OGROMNA PRILIKA! Najviši u skoku u Atalantinom kaznenom prostoru bio je Karim Benzema, ali je njegov udarac glavom zaustavila stativa, ostaje 2:0!

63. minut - Popustio je pritisak Mančester sitija, ali i u slabijem ritmu Građani prete Menhengladbahu. Srušio je Lajmer De Brujnea, a ovaj je ponovo dobro šutirao iz slobodnog udarca, ipak još jedna dobra intervencija Jana Zomera.

60. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Preuzeo je Serhio Ramos odgovornost i namestio loptu na belu tačku. Koristi kapiten Blankosa briliku da sa "kreča" duplira prednost svog tima - 2:0!

58. minut - PENAL! Srušio je Rafael Toloi Vinisijusa Žuniora na ivici kaznenog prostora, a sudija Dani Makeli pokazao je na belu tačku!

52. minut - OGROMNA PRILIKA! Mogao je sada Vinisijus Žunior da reši pitanje prolaska Real Madrida u narednu fazu Lige šampiona! Oduzeo je Brazilac loptu Pesini na sredini terena, odigrao dupli pas sa Mendijem i krenuo u solo prodor. Pala je cela odbrana Atalante, ali se Vinisijus pošteno obrukao prilikom šuta! 

50. minut - U Budimpešti i u drugom poluvremenu ista meta isto odstojanje! Silovito je Siti krenuo i u nastavku meča, a prvu priliku imao je Rodri. Španac je sjajno prošao, ali Bensebaini izbija loptu u korner - 2:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na obe utakmice!

Prvo poluvreme: 

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme! Mančester siti vodi sa 2:0 protiv Borusije Menhegladbaha, dok Real u Madridu ima gol prednosti u odnosu na Atalantu, tamo je 1:0!

Foto: Tanjug/AP

41. minut - Umalo kazna za odbranu Mančester sitija! Uprkos povoljnom rezultatu izabranici Pepa Gvardiole ne spuštaju gard i pritiskaju poslednju liniju Zebri. Menhengladbah je razbio presing, a Bril Embolo je imao najbolju priliku za svoj tim. Ipak, Švajcarac je šutirao pored gola...

40. minut - Opao je ritam utakmica u poslednjih pet minuta, čini se da svi timovi čekaju poluvreme, posebno Borusija koja se grčevito bori sa naletima Mančester sitija! 

36. minut - OGROMNA PRILIKA! Izveo je Kevin De Brujne slobodan udarac sa tridesetak metara. Šutirao je beznjak Sitija pod prečku, ali je Jan Zomer još jednom pokazao svoj kvalitet i loptu poslao iza linije. Novi korner za Građane - 2:0!

34. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Real Madrid vodi i u revanšu, sada je ukupno 2:0 za Blankose! Pogrešio je golman gostiju Marko Sportijelo koji je dodao loptu pravo u noge Luki Modriću. Hrvatski internacionalac uposlio je Benzemu, a napadač Reala poslao je loptu u nebranjeni deo mreže - 1:0!

31. minut - Ozbiljan debakl preti Borusiji! Nova velika šansa za Mančester siti, sada je Rijad Marez spojio sa golom Ilkaja Gundogana, ali je Jan Zomer savršeno intervenisao i sprečio Nemca da postigne i drugi gol!

27. minut - OGROMNA PRILIKA! Sevnula je kontra Real Madrida, Karim Benzema je kao na tacni poslužio Vinisijusa Žuniora, ali je mladi Brazila pošteno zakomplikovao sitauciju. Jedan lažnjak, pa drugi, ali je njegov udarac kasnije izblokirao Đimšiti, ostaje 0:0 u Madridu!

Foto: tajnug/AP

24. minut - Nova opasna akcija ispred gola Borusije, sada su kombinovali Marez i Rodri, ali je Niko Elvedi u poslednjem momentu oduzeo loptu Špancu! 

20. minut - Prva konkretna akcija Real Madrida! Imao je Karim Benzema veliku priliku da "ohladi" motivisanu Atalantu na startu meča. Namestio se Fracnuz lepo, ali je njegov udarac otišao daleko pored gola - 0:0!

17. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Duplira Ilkaj Gundogan prednost Građana na Puškaš areni, već je 2:0 za Mančester siti! 

12. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vodi Mančester siti i sada je pitanje prolaska u četvrtfinale Lige šampiona gotovo. Sjajno se namestio Kevin De Brujne, šutirao sa dvadesetak metara i o prečku savladao Zomera - 1:0!

7. minut - Beležimo i prvu priliku na Puškaš areni, Žoao Kanselo je pronašao Fila Fodena, ali je mladi engleski fudbaler neprecizno šutirao - 0:0!

3. minut - Velika šansa za Atalatnu posle samo 200 sekundi igre. Luis Murijel je prošao po levom boku i pronašao Robina Gosensa, ali je bek italijanskog tima loše zahvatio loptu na petercu - 0:0!

1. minut - Utakmice su počele! 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos revanš utakmica osmine finala Lige šampiona u kojoj se sastaju Real Madrid i Atalanta, odnoso Mančester siti i Borusija Menhengladbah. Sve detalje sa ovih mečeva možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija