• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2021

07:20

MOMCI U ZELENOM ZICER ZA ORLOVE! Piksi debituje protiv SKROMNIH Iraca! /VIDEO/

Fudbal

MOMCI U ZELENOM ZICER ZA ORLOVE! Piksi debituje protiv SKROMNIH Iraca! /VIDEO/

Podeli vest

Reprezentacija Srbije 24. marta na Marakani dočekuje Republiku Irsu u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Dragan Stojković Piksi svoj debi na klupi reprezentacije imaće protiv Republike Irske, za koju mediji u Evropi smatraju da će biti glavni konkurent Srbiji u borbi za drugo mesto što bi značilo da Orlovi moraju da savladaju selekciju Stivena Kenija. 

Foto: tanjug

Utisak je da su Irci najtanji na golu. Prvi izbor među stativama Daren Rendolf koji je branio na svakom meču od kako je Keni selektor zbog povrede neće biti u prilici da pomogne svom timu u Beogradu. 

Drugi u hijerarhiji je Kviven Keleher, ali je selektor Iraca na konferenciji rekao da ni na njega neće računati, bar za meč u Beogradu zbog problema sa stomakom. Kao treći golman pozvan je Mark Traves, ali golman Bormuta nije upisao ni minut od kako se vratio sa pozajmice u Svindonu. Najrealnije je da će Kevin Bazun debitovati na Marakani na golu reprezentacije. 

Što se odbrane tiče, poslednji bedem ispred gola koji brani uvek je bila jača strana Iraca. U poslednjoj deceniji komandant odbrane je Šejn Dafi, ali je on u lošoj formi u Sletiku. Ipak, kada se u obzir uzme da na Marakni neće biti Džona Igana utisak je da će Keni morati u vatru da gurne Dafija. 

Društvo u srcu odbrane trebao bi da bude Dara O'Šej, fudbaler Vest Bromvič Albiona. Jasno je da u odnosu na poslednje generacije, Irci su izgubili i na kvalitetu na štoperskim pozicijama. 

Enda Stivens iz Šefild Junajteda je nedodirljiv‚na levom beku, dok je konkurencija na desnom boku paklena. Šajmus Kolmen iz Evertona ili Met Doerti iz Totenhema, Koleman je kapiten reprezentacije, a obzirom na tanku rotaciju u srcu odbrane ne bi čudilo ako bi Keni Kolemana i Doertija pomerio u sredinu. 

Foto: APphoto

Irci su uvek igrali sa dvojicom zadnjih veznih, a jedan od zvučnijih igrača u timu je Džoša Kulen koji igra sjajno u Anderlehtu. Konor Hurihejn igra dobro ove sezone u Svonsiju te je moguće da će on biti zadužen za zaustavljanje napada Orlova. Bez povređenih Džejmsa Mekartija i Harija Artera, mesto u rotaciji se očekuje i za iskusnog Džeka Hendrika.

Ubedljivo najveći problem Republike Irske je ofanzivan deo tima. Realizacija je gorući problem narednog rivala Srbije, a Kenijev tim nije postigao 660 minuta. Robi Brejdi bi trebalo da je siguran na jednom krilu, dok bi vedeta na drugoj strani trebao da bude Džejms Meklin. 

Napad Iraca bi trebao da predvodi iskusni Šejn Long koji je u totalnom "raspadu" u poslednje vreme u dresu Bormuta. Pored njega u špic može Aron Konoli iz Brajtona. Sigurno je neće zaigrati Troj Perot za kog je Keni rekao da mora mnogo da radi, te da se muči u trećoj ligi. Opcija je i Kalum Robinson iz VBA, ali on igra sve manje i više je krilo nego klasičan centarfor. 

Po svemu sudeći, Irci u Beograd stižu u lošem momentu, u okrnjenom sastavu, te Dragan Stojković Piksi nije mogao da zamisli boljeg protivnika za svoj debi. Daleko od toga da će borbeni ostrvljani doći sa belom zastavom, ali bilo kako bilo, ovaj "zicer" mora da se iskoristi!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija