• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2021

11:06

PIKSI OTVORENO O SVEMU! Mi nismo IMALI KLANOVE! Reprezentacija nije moje PRIVATNO VLASNIŠTVO...

Fudbal

PIKSI OTVORENO O SVEMU! Mi nismo IMALI KLANOVE! Reprezentacija nije moje PRIVATNO VLASNIŠTVO...

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, govorio je o gorućim temama u selekciji naše zemlje i otrkio u razgovoru u emisiji "Novo jutro" na televiziji Pink mnoge stvari koje intrigiraju javnost

Za početak je novi selektor Srbije, Dragan Stojković, istakao kolika u je čast što je na novoj funkciji!

- Ovo je potpuno druga stvar i mnogo veća odgovornost. Čast mi je što sam na čelu našeg nacionalnog tima, na meni je da napravim ekipu koja će biti složna, raspoložena za dobar fudbal kako bi vratila poverenje naroda! 

Foto: tanjug

 

Čovek koji je živa legenda jugoslovenskog fudbala zna koliko je inteligencija bitna za ovaj sport...

- Radi se pre svega o talentu koji dobijete po rođenju, kasnije se igrač razvije. Smatram da Lionel Mesi ima tu inteligenciju i on je igrač koji može da uradi sve sa loptom. Njegova fudbalska inteligencija pravi razliku na terenu. Prošlo je vreme od perioda kada je bilo potrebno da si jak, da možeš mnogo da trčiš. Sada se igra moderan fudbal.

Dotakao se selektor i eliminacije Srbije od Škotske...

- Imali smo tu bolnu eliminaciju protiv Škota. Odigrali smo kako smo odigrali, ali realno nismo zaslužili da idemo dalje. Pametan čovek traži razloge i ne ponavljaju greške. Ja se nadam da smo dovoljno pametni da ne ponavljamo greške. U sportu ne postoji tragedija, možemo da budemo srećni ili tužni. Ja želim da budem srećan, nasmejan i pozitivan. Pogotovo kada imate čast da predstavljate svoju zemlju! Ovo nije moje privatno vlasništvo ja predstavljam Srbiju i tako će na to morati gledaju i moji momci- rekao je Stojković i dodao:

Foto: tanjug

 

- Spisak igrača i pozivi idu na moj račun. To sam ja sam sa sobom dobro razmislio, uzeo olovku i papir i sastavio spisak. Ne treba budete hrabri, samo treba razmisliti i to je to. Ne treba praviti veliku pompu od toga ili pričati o igračima koji nisu tu, za sada. Nema tu nikakvih revanšizama. Iluzorno je pričati o tome da mi neko sastavlja tim. Molio bih ovom prilikom medije da ozbiljno pričaju o tome i da me ne pitaju ko mi je sastavio spisak. Nisam došao da spasem reprezentaciju, došao sam da moje znanje prenesem i da se zajedno radujemo. Da narod napravimo ponosinim, mnogo je lepo kad pobeđuješ, kada ideš na Svetsko prvenstvo, na Evropsko prvenstvo. Ljudi te onda poštuju i ne postoji veća satisfakcija od toga. Ni kuće, ni pare, ništa, samo taj respekt.

Foto: Starsportphoto

 

Istakao je Stojković kako je u njegovo vreme sve bilo drugačije... 

- Generacija 1998. nije imala klanove, grupisanje, to nije postojalo, mi smo bili familija. Nije bilo sujete, ko je bolji, ko može više, znamo mi da smo dobri, samo je bilo pitanje da li možemo zajedno. Ja to želim, takav duh, bez izdvajanja. Tim pobeđuje u fudbalu, u tenisu Novak pobeđuje. Igrači će morati da me slušaju pa će morati. Ne mogu da vam kažem da ćemo pobediti sve utakmice, jer kada bih ja to znao bavio bih se drugim poslom. Bitno je da stvorimo preduslove za tako nešto. Izgubili smo nacionalni duh i poverenje. To je odgovornost ekipe, gubili smo utakmice koje nismo smeli. Nije nam bio stil igre lep, iako smo nekada pobeđivali zahvaljujući Bogu, ne znam ni ja kako. To nije ličilo na fudbal. Sada moraš da radiš u svim pravcima taktika, tehnika, sistem, duh svlačionice, ponašanje, osećaj pripadnosti kada slušate himnu to morate da se probudite. Za to sam ja tu da ih ubedim da to vredi. Tudićemo se da ubedimo narod da to što radimo ima smisla, a rezultat će doći kao posledica dobrog rada, ponašanja i borbenosti. Ako ja nisam optimista, ko će biti? Ja zaista govorim ovo iz srca i to niko neće moći da mi oduzme- rekao je Piksi i dodao: 

Foto: Starsportphoto

 

- Očekujem od njih da budu dobri kao i do sada, da mi pomažu i to je to. Odgovornost je na meni, ali sam se trudio da oko sebe okupim lojalne ljude koji imaju istu filozofiju kao i ja. Atmosferu koja puca od optimizma će se napraviti onda kada igrači shvate da je nebitno ko je na ternu, ko ulazi, a ko izlazi. Sve se radi u funkciji tima, sve poteze koje budem vukao biće u cilju rezultata i fudbalske lepote! Želim da moj tim bude organizovan i da se vidi glava i rep, da se vidi šta trener želi od njih.  Svakom igraču je san da zaigra na Svetskom prvenstvo, meni je to pošlo za rukom. Bilo je mnogo lepih trenutaka, ali Svetsko prvenstvo u Italiji 1990. i četvtfinale sa Špancima. Igrač velikog talenta mora dobiti šansu i na internacionalnoj sceni pokaže talenat. To što se vi u domaćem prvenstvu davali po dva-tri gola, to je lokalna priča, ali da bi potvrdili talenat morate do da uradi na Evropskom ili Svetskom prvestvu, a ja sam "desetku" na leđima pokazao u Veroni protiv Španije- zaključio je selektor Srbije, Dragan Stojković 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija