• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2021

12:24

SRBIN HVALI MAMIĆE NA SVA USTA! Oni su najzaslužniji što je Dinamo tu gde jeste!

Fudbal

SRBIN HVALI MAMIĆE NA SVA USTA! Oni su najzaslužniji što je Dinamo tu gde jeste!

Podeli vest

Srpski fudbaler zagrebačkog Dinama na pozajnici u ruskoj Ufi, Komnen Andrić, nije krio oduševljenje zbog velikog uspeha hrvatskog kluba i jasno je stavio svima do znanja kome pripadaju najveće zasluge za to

Dinamo iz Zagreba napravio je senzaciju u Ligi Evrope kada je izbacio favorizovani Totenhem, nakon što su u prvom meču u Londonu izgubili 2:0.

Samo par dana pre velikog uspeha hrvatskog kluba, osuđeni su trener i sportski direktor Zoran Mamić, odnosno njegov brat, prvi čovek Zagrepčana - Zdravko Mamić, ali ni to nije poremetilo Dinamo!

Ova utakmica pratila se i u Srbiji, svuda u regionu, a i u Rusiji u kojoj na pozajmici iz Dinama nastupa Komnen Andrić. Srbin je sa oduševljenjem pričao o velikom uspehu.

- Pratio sam meč, kako nisam pratio! Toliko sam u tih godinu i po postao vezan za Dinamo da sam ispratio sve evropske mečeve do sada, s tim da sam bio tamo dok su se igrale kvalifikacije. Verujte mi da sam imao adrenalin kao da sam i ja igrao, stalno ponavljam - meni nigde nije bilo lepše nego u Dinamu. To zaista govorim bez ikakvog ustručavanja. Osetio sam se kao da sam ja bio na toj utakmici jer taj tim krasi neverovatno zajedništvo, nema odskakanja nijednog pojedinca i to je ključno zašto su napravili najveće čudo u istoriji kluba - rekao je Andrić u razgovoru za MONDO.

Srbin je kazao da se odmah posle meča čuo sa kapitenom Ademijem, Stojanovićem i ostalima i da ne gleda na to što nije bio tu, kao nešto loše!

- Nikad ne gledam na te stvari u tom pravcu, naučio sam da sam snosim posledice svojih odluka. Otišao sam u Rusiju da bih igrao i promenio sredinu, voleo bih naravno da sam tamo, ali nije to bilo kajanje zbog odlaska. Oni su insistirali na mom ostanku u Dinamu, nisu bili za to da odem, ali ja se kajem se ni zbog čega i srce mi je puno zbog rezultata koji su napravili- poručio je Andrić.

Zna prvi Srbin u Dinamu od raspada Jugoslavije kako je klub uspeo da se digne posle svega što se događalo oko kluba? 

- Sve ove stvari koje se dešavaju u medijima, a mislim to što se dešava sa mojim bivšim trenerom Zoranom i predsednikom Zdravkom, ne želim da komentarišem jer nisu vezane za fudbal. Ipak, moram da kažem da sve zasluge idu njima dvojici. Dve godine sam bio u klubu i verovatno ću nastaviti da igram za njih, a svi igrači su selektirani na najbolji mogući način, sve je savršeno od ulaska na stadion, higijene… Ma svake sitnice što pomislite! To nije slučajno, to se gradi godinama, nije slučajno Dinamo tu gde je sad. Nije slučajno ni što prodaju igrače za tolike novce u takve klubove, nije slučajno što je na Mundijalu za Hrvatsku igralo 14 igrača koji su ponikli u Dinamu.Sve je posloženo savršeno, a ja volim da se našalim i kad me pitaju kako je u Dinamu - ja kažem kao u Real Madridu, iako nisam bio tamo, ali ne znam šta može da bude bolje!

A onda je Andrić rekao jednu stvar koja je glasno odjeknula!

- Verovatno će mi mnogo ljudi zameriti na ovome što ću reći, ali za uspeh Dinama su najviše zaslužni Zoran i Zdravko. Naravno uz igrače- rekao je Komnen Andrić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija