• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2021

08:57

SRBIJO, POKLONI SE OVOM ČOVEKU! Kada Mitrović obuče dres Srbije nastaje magija! /VIDEO/FOTO/

Fudbal

SRBIJO, POKLONI SE OVOM ČOVEKU! Kada Mitrović obuče dres Srbije nastaje magija! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Aleksandar Mitrović je golom protiv Portugala (2:2) oborio rekord Stjepana Bobeka i postao zvanično najbolji strelac u istoriji državnog tima sa 39 postignutih pogodaka

Srpskom napadaču je meč protiv Portugalaca bio 63. nastup u dresu Srbije. Istorijski momenat desio se kada je Nemanja Radonjić odlično probio po desnom boku i na pravom mestu pronašao Mitrovića u protivničkom šesnaestercu.

Menjali su se selektori na klupi Srbije, ali je Aleksandar Mitrović bio isti. Nije bilo važno ko vodi Srbiju, on je rešetao.

Krstajić, Tumbaković, sada Stojković… Svejedno je! Za Mitra nije važno da li igra za klub ili ne! I kada ne briljirao u klubu tu je za Srbiju, dokazao je to i sada na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

 

Već na startu reprezentativne karijere najavio je da će biti strašan golgeter u dresu nacionalnog tima. Debitovao još 2013. godine, kada se Siniša Mihajlović nije plašio da pozove "klince". U trenutku debija protiv Belgije imao samo 18 godina, osam meseci i 22 dana, a na prvi gol nije čekao dugo. "Miha" ga je poslao na teren u najvažnijem meču kvalifikacija protiv Hrvatske, a srpski as mu je vratio pogotkom (1:1). Gubili smo od "vatrenih" usred Beograda, a onda je Miralem Sulejmani izveo skraćeni korner i Mitrović je sa prve stative poslao loptu u mrežu.

 

Potom  je usledio posto od dve godine, dok ponovo nije proradio. A, kada je mašina proradila niko ne može da je zaustavi. 

Slavoljub Muslin je preuzeo Srbiju a Mitrović je ekspolidarao sa Dušanom Tadićem iza sebe. 
Prvo je dao gol Francuzima na prijateljskom meču, a potom Kipru, i Rusiji, da bi u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji blistao. Tadić je pakova, a Mitrović pogađao. Austrija, Gruzija, Vels, Moldavija.

Foto: starsprot

 



Na poslednjih 30 utakmica odigranih za nacionalni tim Aleksandar Mitrović dao je čak 29 golova. Pretekao je legendarnog Stjepana Bobeka i postavio najbolji strelac i istoriji. Samo je pitanje na kom broju će se zaustaviti s obzirom na to da ima tek 26 godina. 

Niz je počeo 10. novembra 2017. godine na pripremama za Svetsko prvenstvo.Igrali smo sa Kinom, Srbija je pobedila 2:0, a to je Mitroviću bio 10. gol za nacionalni tim.  Potom je Nigeriji dao dva gola, a Bolivijcima tri.  Na Svetskom prvenstvu je postigao gol protiv Švajcarske.
Usledila je dominacija u Ligi nacija. Crnogorcima je u dva meča dao tri gola, Rumunima je dao dva, a Litvancima jedan gol. 

Foto: starsprot

 



Litvancima je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dao po dva gola u dva meča, a Luksemburg je četiri puta su vadili loptu iz mreže posle Mitrovićevih šuteva.  Zatresao je i mrežu Portugalcima i Ukrajini u kvalifikacijama, a dao je gol i na prijateljskom meču sa Portugalom. 

U baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Norveške zabeležio je asistenciju, a onda je došao čuveni meč sa Škotskom. Proganjaće ga do kraja života.

- Tri noći nisam oka sklopio. Bio je to najteži momenat u mojoj karijeri... - ispričao je nedavno Mitrović o promašenom penalu koji ga i dalje proganja.

Ali, čak ga ni to nije zaustavio. Resetovao se Mitrović, Piksi je nakon dolaska na mesto selektora u četiri oka razgovarao sa mladim napadačem i Mitrović je ponovo bio onaj stari. 

Nastavio je gde je stao. Protiv Irske je ušao sa klupe i zagorčao im život, pa onda protiv Kristijana Ronalda i društva ušao u istoriju našeg fudbala. 

Na raju, suze nije mogao da sakrije. Savladale su ga emocije.

Znao sam da ću ga srušiti kad-tad, ali osećaj je neverovatan. Stojim pred vama, prolaze slike kroz glavu, još od detinjstva... Fenomenalan osećaj. Reprezentacija je najveća čast, ali da srušim rekord koji je star 65 godina, o kojem sam sanjao sam kao dete. Izvini, nisam nešto emotivan, ali fenomenan trenutak. Sada stojim ispred sebe i svoje porodice porodice, verujte mi da nema ponosnije i časnije porodice od moje u ovom trenutku. Ne znam šta bh rekao - poručio je Mitrović, posle čega su savladale emocije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija