• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2021

16:30 >> 20:02

SRBIJA SLAVI MITROGOLA! Kostić doneo strepnju, Rajković spašavao, a Piksi se radovao kao dete posle drugog gola! /VIDEO/

Fudbal

SRBIJA SLAVI MITROGOLA! Kostić doneo strepnju, Rajković spašavao, a Piksi se radovao kao dete posle drugog gola! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u Bakuu je slavila sa 2:1 u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Azerbejdžana! Oba gola je dao fenomenalni Aleksandar Mitrović, dok je Mahmedov bio precizan sa bele tačke!

Aleksandar Mitrović je majstor! Heroj! Golgeter svetske klase! Dva gola dao je za našu selekciju!

Foto: fss

 

Pobeda protiv Republike Irske (3:2) i remi protiv prvaka Evrope Portugala (2:2) izabranicima Dragana Stojkovića dao je krila i ohrabrilo pred nastavak kvalifikacija!

Pao je i Azerbejdžan! Teško, ali je pao! 

Prvo je Mitrović bio precizan u 16. minutu! Tadić je dobio loptu u sredini, oslobodio se čuvara, odigrao za Mitrovića, a ovaj sa 16 metara pogodio dalji ugao! Sjajno! Ovo je bio 40. gol  Aleksandra Mitrovića za Srbiju!

Onda šok u 59. minutu! Mahmudov je bio strelac sa bele tačke! Kostić je skrivio jedanaesterac nad igračem koji je onda bio precizan! 

Dilemu oko pobednika otklonio je naš najbolji golgeter u istoriji! 

Ovoga puta loptu je Mitru u 81. minutu dodao Sergej Milinković Savić, a on je sa ivice kaznenog prostora topovski šutirao! Na kontu - 41 pogodak!

Opšti utisak je da reprezentacija od dolaska Piksija deluje mnogo bolje, a igrači požrtvovanije i disciplinovanije! Ovog puta nije bilo neprijatnih iznenađenja, iako su Orlovi u drugom delu bili ispod svog nivoa! Piše se pobeda, a biće sada vremena za analizu!

 

AZERBEJDŽAN-SRBIJA 1:2 (0:1)

Stadion: Olimpijski stadion        Sudija: Roi Rajnšrajber (Izrael)

Bez prisustva publike

Strelci: A. Mitrović 16, 81 Mahmudov 59 (p)

Azerbejdžan: Magomedalijev – Medvedev, Husejinov, Badalov, Krivotsjuk – A. Husejinov, Mahmudov, Ibrahimi, Salahli – Nurlijev, Gorbani.

Srbija: Rajković – Spajić, S. Mitrović, Pavlović – Radonjić, Gudelj, Maksimović, Kostić – Tadić, Milinković-Savić – A. Mitrović.

 

 

TOK MEČA:

90+5 - KRAJ! Srbija je teško, ali zasluženo slavila! 

90+3 - Pokušao je Živković sa velike distance, ali lak posao za golmana domaćih!

90. minut - Pet minuta nadoknade utakmice!

87. minut - Radonjića je zamenio Ristić, a Vlahović je ušao umesto dvostrukog strelca, Aleksandra Mitrovića!

81. minut! Mitrogol! Opet je heroj Aleksandar Mitrović! Piksi skače od sreće! Ovoga puta loptu mu je dodao Sergej Milinković Savić, a Mitar sa ivice kaznenog prostora topovski šutira! 

79. minut - Živković je izveo korner, a Sergej je zakačio loptu glavom, ali nije bio precizan!

78. minut - Još jedna izmena u redovima domaćina! Prinudna! 

76. minut - Žuti karton za Gudelja!Slobodan udarac za domaćina! Nema opasnosti po naš gol!

75. minut - Tadića menja Luka Jović!

71. minut -  Na terenu je i Tamkin Kalilzade!

69. minut - Dvostruka izmena u Azerbejdžanu! Na terenu su Šejdajev i Emreli, a izašli su Gorbani i Nurijev. Sveže ofanzivce uvodi De Bjazi.

67. minut - Tadić je gađao iz kornera na prvu stativu, Sergej je prebacio na drugu, ali daleko je bio Mitrović!

65. minut - Videćemo koliko mogu igrači koji nisu igrali u prva dva meča! Živković i Grujić su danas aduti Stojkovića!

63. minut - Maksimovića je zamenio Grujić, a Živković je ušao umesto Kostića!

61. minut- Jako loše ušli su naši reprezentativci u drugi deo meča, bukvalno su dremali i stigla je kazna!

59. MINUT - GOL! 1:1! Mahmudov je strelac sa bele tačke! Kostić je skrivio jedanaesterac nad igračem koji je onda bio precizan! 

57. minut - Ponovo dobra kombinacija Azerbejdžana po desnoj strani i opet je Nurijev probao sa ivice petervca, ali lopta ide pored gola! Spavaju naši igrači!

52. minut - Uspavanka u uvodnim minutima drugog dela...

48. minut - Šansa za domaćina! Ipala je odbrana našeg tima, pre svih Pavlović, ali uspeo je nekako da ispravi Stefan Mitrović! Spoljni deo mreže je pogodio Nurlijev!

47. minut - Šutirao je Aleksandar Mitrović, ali veoma slabo!

46. minut - Počeo je drugi deo! Bolja je naša reprezentacija definitivno, ali u nekoliko navrata su Azerbejdžanci itekako pripretili! Jednom nas je Rajković spasio! Nije bilo promena ni u jednom ni u drugom timu!

45+1 - Kraj prvog poluvremena! Može da bude zadovoljan Stojković, ali imaće šta i da zameri svojim pulenima!

45. minut - Meč je produžen za jedan minut! Žuti karton za Spajića u poslednjim sekundama prvog dela!

44. minut - Korner za Srbiju, najviši u skoku bio je Uroš Spajić, ali nije uspeo da pogodi metu!

43. minut - Pokušao je Gudelj sa velike udaljanosti, ali lopta odlazi visoko preko gola!

39. minut - Šutirao je Mitrović sa 17 metara, ali pravo u golmana. Tadić je skrenuo pažnju golgeteru, očekivao je da se akcija nastavi, jer je bilo dovoljno naših igrača u završnici.

37. minut- Radonjić je lepo centrirao, ali je Mitrović bio u teškoj poziciji, pa nije uspeo dobro da zahvati loptu! 

Foto: fss

 

35. minut - Filip Kostić je lepo pronašao Tadića, kapiten je šutirao, ali preko gola! Za sada asistencija ključnog šrafa mašinerije Ajaksa i reprezentacije Srbije!

30. minut! Gorbanov je bio u sjajnoj šansi! Kiksnuo je Pavlović, nakon što mu je Spajić loše bacio aut i onda je u odličnoj prilici bio napadač Azera, ali je Rajković fenomenalno odbranio i spasio gol!

28. minut - Pokazuje Piksi igračima da moraju više da izađu napred i da pritsnu odbranu domaćih!

26. minut- Korner za Srbiju! Uposlio je Tadić Pavlovića, koji je šutirao sa distance, ali bio je to lak posao za Magomedalijeva!

24. minut - Centrirao je Tadić iz slobodnog udarca na dalju stativu, ali je golman Azerbejdžana bio na visini zadatka!

17. minut - Sada je bio odličan i drugi Mitrović, Stefan! Probali su domaći da odmah odgovore, napravili su dobru akciju, usledio je centaršut po zemlji na peterac, ali je defanzivac naše zemlje presekao pas! 

16. minut - Tadić i Mitrović su neverovatan tandem!!!!!! Tadić je dobio loptu u sredini, oslobodio se čuvara, odigrao za Mitrovića, a ovaj sa 16 metara pogodio dalji ugao! Sjajno! Ovo je 40. gol  Aleksandra Mitrovića za Srbiju! Bravo majstore! Bravo "orlovi"!

13. minut -Proigrao je Tadić  Radonjića, ali ovaj nije uspeo da pretrči odbranu Azera!

10. minut - Poprilično opasno! Slobodan udarac za domaćina! Najviši u skoku bio je Gorbani i nije bila baš prijatna situacija za "orlove"! Srećom, lopta nije završila u mreži!

7. minut - Korner za Srbiju, iz tog prekida je Sergej tukao glavom i pogodio jednog od igrača Azerbejdžana u bloku! Bila je to fina prilika za našu zemlju...

6. minut - Klasično ispitivanje snaga... Za sada bez uzbuđenja. 

3. minut - Viđena je duga lopta Pavlovića ka našim napadačima, bila je prejaka, pa je završila  u rukama golmana domaćih.

2. minut - Prelep je Olimpijski stadion u Bakuu, koji ima kapacitet 70.000! Nov je, Piksi je oduševljen metropolom Azerbejdžana, a na veliku žalost tamošnje javnosti meč će se igrati bez publike.

1. minut - Počelo je! Ajmo "olovi"!

17:55- Još samo pet minuta ostalo je do početka meča! 

17:32 - Nadamo se da ćemo ostati prvi u grupi i nakon ovog meča! Od 20.45, Luksemburg čeka Portugal!

 

 

17:19 - Evo jedne zanimljivosti! Naša reprezentacija je pet puta u igrala protiv Azerbejdžana. Kao Jugoslavija je  imala negativan skor! Upisali smo poraz i remi! Kao Srbija imamo tri pobede, a poslednja dva puta slavili smo u gostima - 4:1 i 6:1!

17:17- Azerbejdžan je za razliku od Srbije odigrao jednu utakmicu do sada u kvalifikacijama, izgubio je kao gost od Portugalije sa 1:0! I to autogolom! Iako je današnji domaćin igrao totalno defnzivno Portugal se itekako ispromašivao. 

17.01 - Izazvala je izjava Stefana Mitrovića ljutnju i gnev u taboru Azerbejdžana, pa nema sumnje da će se sada još više potruditi i "zagristi" na meču koji uskoro počinje! Podsetimo, defanzivac Srbije je rakao da su ključni bodovi koji se osvoje protiv selekcija poput Azerbejdžana!

16:49 - Za Informer.rs sprski defanzivac Miloš Radivojević, koji je sa uspehom igrao u Azerbejdžanu, detaljno je analizirao protivnika i skrenuo pažnju na pojedine igrače! Ipak, Radivojević je uveren u pobedu i to ubedljivu naše selekcije!

16:42 - Đani de Bjazi, selektor Azerbejdžana, na klupi je ostavio Balajva, Dženetova, Tašgina, Alijeva, Mustafajeva, Emrelija, Šejdaeva, Isaeva, Jafargulijeva, Kalizadea, Dinijeva i Bajramova. 

Foto: Starsportphoto

 

16:36 - Selektor Stojković je napravio nekoliko izmena u odnosu na prethodni meč. Rajković je na golu umesto Dmitrovića, a Spajić je zamenio suspendovanog Milenkovića. Radonjić će zasluženo biti starter po desnoj strani, a iza Mitrovića u špicu biće Milinković-Savić i Tadić.

16:30 - Dobar dan i dobrodošli na live blog Informer.rs! Uživo možete pratiti meč između Azerbejdžana i Srbije!

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Sve čestitke...bravo momci. I još jedna velika sramota za Srbiju što nema prenosa za svoje građane.

Gorki

pre 3 godine

Srbija, Srbija, Srbija idemo dalje sa verom u Boga...Srbija...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija