• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.03.2021

23:08

NEMAČKA NA KOLENIMA! Hrabri Makedonci napravili ČUDO i savladali "manšaft"! /VIDEO/

Fudbal

NEMAČKA NA KOLENIMA! Hrabri Makedonci napravili ČUDO i savladali "manšaft"! /VIDEO/

Podeli vest

Reprezentacija Severne Makedonije savladala je Nemačku sa 2:1 (1:0) u trećem kolu kvalifikacija

Čudo neviđeno! Samo tako može da se opiše rezultat sa meča Nemačke i Severne Makednije igranog u Duizburgu! Makedonci su ostvarili najveću fudbalsku pobedu u istoriji i slavili sa 2:1 (1:0).

Foto: Tanjug/AP

Heroj? Pa ko drugi nego Goran Pandev! Veteran, legenda i fudbalski svetac u Severnoj Makedoniji doveo je svoju reprezentaciju do vođstva u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Nisu se Nemci predavala, a izjednačenje je stiglo u 63. minutu kada je Ilakaj Gundogan sa bele tačke poravnao.

Činilo se da će teško Makedonci sačuvati i bod protiv "Mašafta", ali je usledio trenutak magije. Arjan Ademi je izbacio Rudigera kao na dečijem igralištu i pronašao Eljifa Elmasa koji donosi pobedu i velika tri boda Severnoj Makedoniji. Kakva uvertira za Evropsko prvenstvo za selekciju Igora Angelovskog...

U istoj grupi Island je prekinuo seriju od dva poraza pošto su na gostovanju Lihtenštajnu upisali prvi trijumf u ovim kvalifikacijama - 4:1 (2:0). Sevarson je doveo Isnađnane do prednosti u 12. minutu, a Birkir Bjarnarson je u 45. duplirao prednost ostrvske reprezentacije.

U drugom poluvremenu u strelce su se upisali i Palson i Sigurđson, a jedini gol za Lihtenštajn dao je Frik u 79. 

Engelska je na Vembiliju ostala stopostotna nakon trećeg kola pošto su sa 2:1 (1:0) savladali oslabljene Poljake (igrali bez Levandovskog). 

Foto: Tanjug/AP

Poveli su Gordon Albioni preko Harija Kejna sa "kreča" u 19. minutu, ali je Moder u 58. poravnao na 1:1. Velika tri boda i siguran nastavak kvalifikacija Englezima je doneo Hari Megvajer golom u 85. minutu. 

Mađari su nadigrali nemoćnu Andoru sa 4:1 (1:0), a strelci su bili Fiola, Gazdag, Klaihajsler i Nego. Poraz Andore ublažio je Pujol golom u 93. minutu!

Albanci su u gostima pobedili San Marino, a odluka o pobediku pala je u drugom poluvremenu 2:0 (0:0). Manaj je načeo mrežu rivala, a Uzuzni je u 85. postavio konačan rezultat.

Reprezentacija Danske bila je ubedljiva na gostovanju u Beču pošto su pregazili Austriju sa 4:0 (0:0). Andre Skov Olsen je u 58. minutu "probio" bedem ispred austrijskog gola, da bi Joakim Mele u 63. duplirao prednost Danaca. 

Sjajnu partiju golom je krunisao Pjer Hejbjerg koji je u 67. podigao na 3:0, da bi Skov Olsen postavio konačnih 4:1 u 74.

Škotska je na svom terenu bila bolja do Farskih ostrva sa 4:0 (1:0).

Svi rezultati:

Grupa F

Austrija - Danska 0:4 (0:0)
Skov Olsen 58, 74, Mele 63, Hejbjerg 67

Škotska - Farska Ostrva 4:0 (1:0)
Mekgin 7, 53, Adams 60, Frejzer 70

Moldavija - Izrael 1:4 (1:1)
karp 29 - Zahavi 45+2, Solomon 57, Dabur 64, Natho 66

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa I

Engleska - Poljska 2:1 (1:0)
Kejn 19p, Megvajer 85 - Moder 58

Andora - Mađarska 1:4 (0:1)
Fiola 45+2, Gazdar 51, Klajhajsler 58, Nego 90 - Pujol 90+3p

San Marino - Albanija 0:2 (0:0)
Manaj 63, Uzuni 85

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa J

Jermenija - Rumunija 3:2 (0:0)
Spetsjan 56, Harojan 87, Barsegjan 89p - Kikaldu 62, 72

Nemačka - Severna Makedonija 1:2 (0:1)
Gindogan 63p - Pandev 45+2, Elmas 85

Lihtenštajn - Island 1:4 (0:2)
Frik 79 - Sevarson 12, Bjarnason 45, Palson 77, Sigurđson 90+4

Пласман обезедио SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija