• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2021

22:54

LIVERPULOVA ODBRANA JE ZA "BETON", A NE LIGU ŠAMPIONA! Siti "krvario" protiv Borusije, ali preživeo DRAMU! /VIDEO/

Fudbal

LIVERPULOVA ODBRANA JE ZA "BETON", A NE LIGU ŠAMPIONA! Siti "krvario" protiv Borusije, ali preživeo DRAMU! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida savladali su Liverpul sa 3:1 (2:0) u prvoj utakmici četvrt finala Lige šampiona

Kako god da se završila utakmica u Madridu, jedno je sigurno, Liverpulova odbrana nije na nivou kluba, ostatka tima, a posebno takmičenja! "Redsi" mogu pevajući da se vrate iz Španije što Real nije češće pokušavao da napadne, nego su su samo tri puta kaznili komične reakcije defanizivaca slavnog engleskog kluba - 3:1 (2:1)! 

Foto: Tanjug/AP

Uspavanka u prvih 45 minuta pretvorila se u košmar za Liverpul koji je posle dve velike greške odbrane već gubio sa 2:0! Kompletna zadnja linija izuzev "vojnika" Endija Robertsona pala je na "ispitu" u Madridu i najkrivlji su što će "redsi" sa deficitom od dva gola čekati revanš na Enfildu! 

Prvobitno je Toni Kros poslao pefektan pas za Vinisijusa Žuniora koji je lako pretrčao Natanijela Filipsa i pogodio za vođstvo Reala. Posle samo desetak minuta, ponovo je Kros poslao dubinski pas, a Aleksander-Arnold je komično reagovao i "dodao" Asensiju koji je pogodio za 2:0.

Pokušao je Jirgen Klop u prvom poluvremenu da promeni "DNK" Liverpula i da mnogo defanzivnije izađe na megdan Real Madridu. Skupo je to koštalo nemačkog stručnjaka. 

Na terenu je bio samo jedan tim - Real, a vezni red Blankosa je "progutao" Fabinja, Vajnalduma i Keitu, toliko da je Klop već u 40. minutu morao da menja i na teren pošalje Tijaga Alkantaru. 

Krenuli su Redsi na sve ili ništa na startu drugog poluvremena, a rizik se isplatio pošto je Muhamed Salah smanjio zaostatak svog tima. Prvobitno je Diogo Žota promešao celokupnu odbranu Reala, da bi se lopta odbila na nogu Egipćaninu koji je lako poslao iza leđa Tiba Krutoe. 

Imao je Liverpul još jednu veliku priliku u 64. minutu, ali je Ferlan Mendi sprečio čist gol Sadija Manea, a već u sledećem napadu stigla je kazna! Modrić je na petercu pronašao samog Vinisijusa koji je pobegao Filipsu i vratio "+2" za Madriđane. 

Svaki dugačak pas Reala predstavljao je stres za navijače Liverpula, a kao šlag na tortu došao je prijem Filipsa u 81. minutu kada je umalo prodao i četvrti put loptu rivalu. 

REAL MADRID - LIVERPUL 3:1 (2:0)

Vinisijus 27, 66 Asensio 36 - Salah 50

Stadion Alfredo di Stefano          Sudija: Feliks Brih

Real Madrid: Kurtoa - Mendi, Naćo, Militao, Lukas - Kazemiro, Kros, Modrić - Asensio, Vinisiju, Benzema
Trener: Zinedin Zidan

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Kabak, Filips, Robertson - Fabinjo, Keita, Vajnaldum - Žota, Mane, Salah
Trener: Jirgen Klop

Ima Mančester siti kosmičke probleme u Ligi šampiona! Koliko god dobra forma bila timu Pepa Gvardiole, koliko god loš protivnik bio, što u ovom slučaju nije Borusija, ne ide pa ne ide u najelitnijem klupskom takmičenju "građanima"! Uspela je hrabrom igrom Borusija da izvuče povoljan rezultat na Etihadu pred revanš koji je na programu za osam dana u Dortmundu - 2:1 (1:0)!

Foto: Tanjug/AP

Nije se dugo čekalo da pobede Mančester siti, a četa Pepa Gvardiole iskoristila je ogromnu grešku Emre Džana na sredini terena. Štoper Borusije je poslao loš pas, sevnula je kontra, a egzekutor je bio Kevin De Brujne koji je zakucao loptu sa peterca.

Nisu se predavali gosti iz Dortmunda ni nakon primljenog gola, pokušavali su da ugroze gol Edersona, a najbliži golu bio je Ering Haland. Pretila je Borusija i preko Džuda Belingema koji je presekao loptu Edersona, čak postigao i gol, ali je sudija poništio taj gol iz nepoznatih razloga

U drugom poluvremenu kontrolisao je Siti dešavanja na terenu, Borusija je pokušavala iz kontre, ponovo je Haland imao najbolju priliku, ali je Ederson još jednom zaustavio njegov udarac. 

Delovalo je da će "građani" lako privesti meč kraju, ali je usledio šok. Haland je leđima okrenut golu perfektno pronašao Marka Rojsa koji je lako savladao Edersona i napravio svom timu veliku zalihu pred revanš na Signal Iduna Parku!

Uspelo je Siti preko Fila Fodena da ponovo povede u 90. minutu i tako donese miran san Gvardioli. 

MANČESTER SITI - BORUSIJA DORTMUND 2:1 (1:0)

De Brujne 19 - Rojs 84

Stadion Etihad                             Sudija: Ovidiju Hategan

Mančester siti: Ederson - Voker, Stouns, Dijaz, Kanselo - Gindogan, De Brujne, Rodri - Silva, Marez, Foden. 
Trener: Pep Gvardiola

Borusija Dortmund: Hitz - Mori, Akandži, Humels, Džan, Gereiro - Daud, Belingem - Knauf, Rojs, Haland. 
Trener: Edin Terzić

Tok meča:

Drugo poluvreme:

90. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Mančester ponovo! Fil Foden je strelac - 2:1!

84. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Šok u Mančesteru! Marko Rojs donosi izjednačenje Borusiji! Pokazao je Haland da nije samo centarfor pošto je leđima okrenut golu poslao perfektan pas za Rojsa koji poravnava na Etihadu - 1:1!

80. minut - Opao je ritam utakmice i u Madridu, ali i u Mančesteru! Siti kontroliše sva dešavanja na Etihadu, dok je Real okrenut ka defanzivi, a svoju priliku vrebaju iz kontre!

75. minut - Sve ovaznivije igra Liverpul  na stadionu Alfredo di Stefano, ali bez konkretnog učinka za sada. Pojačao je zadnju liniju Zinedin Zidan ulaskom Federika Valverdea! 

69. minut - Ponovo Liverpul "steže" obruč oko gola Real Madrida. Tijago Alkantara je povezao linije "redsa". Probio je sada Salah po boku i pokušao da pronađe Žotu u kaznenom prostoru, ali je sada Militao bio na mestu!

65. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Sevnula je kontra Reala, ali je od svega ispao samo korner. Kratko je odigrao Modrić do Benzeme koji mu je vratio, a Hrvat je na petercu pronašao Vinisijusa koji je ponovo pobegao Filipsu i pogodio za 3:1!

64. minut - Ogromna šansa za Liverpul! Ponovo je Diogo Žota prošao kompletnu odbranu Reala i poslao perfetkan pas za Sadija Manea, ali je Mendi otklonio opasnost!

61. minut - Imali su sada fudbaleri Borusije dobru poziciju da iz slobodnog udarca ugroze gol rivala, ali je Marko Rojs pogodio samo živi zid. 

56. minut - Ponovo opasnost pred golom Edersona! Sada je Mori pokušao sa deset metara, ali je udarac Španca izblokiran!

51. minut - GOOOOOOOOOOOL! Isplatila se ofanzivna igra "redsa" na startu drugog poluvremena. Promešao je kompletnu odbranu Reala Diogo Žota, ali je njegov udarac blokirao Elder Militao. Lopta je pala direkt na nogu Muhamedu Salahu, a Egipćanin smanjuje zaostatak svog tima - 2:1!

50. minut - Prvi put na meču preti i Liverpul. Skoro sat vremena trebalo je četi Jirgena Klopa da uputi udarac ka golu rivala, Robertson je centrirao, a Mane je pokušao glavom. Od svega samo aut za "redse". 

47. minut - Velika šansa za Borusiju već na startu drugog poluvremena! Dobio je Haland upotrebljivu loptu na 30 metara od gola, a mladi Norvežanin je oduvao Dijaza u duelu i šutirao, ali je Ederson sačuvao svoju mrežu - 1:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme na obe utakmice! Mnogo veća borba viđena je na Etihadu gde se Borusija "momački" suprotstavila Mančester sitiju. Sa druge strane Liverpul se nije video tokom prvih 45 minuta na meču sa Real Madridom, te "blankosi" zasluženo vode sa 2:0!

43. minut - Nova sramotna odluka odbrane Liverpula! Sada je kiksnuo Ozan Kabak, ali je udarac Karima Benzeme krajnjim naporom uspeo da zaustavi Alison Beker, ostaje 2:0!

Foto: Tanjug/AP

40. minut - Bezidejan je Liverpul u Madridu! Trojka na sredini terena Kazemiro-Kros-Modrić je "progutala" kolege sa druge strane, te je Klop reagovao već posle 40 minuta i umesto Keite na teren poslao Tijaga Alkantaru!

36. minut - Veliku grešku napravio je Ederson, Džud Belingem mu je skinuo loptu sa noge i postigao gol, ali je nakon korekcije VAR sobe pogodak poništen zbog kontakta! Vezista Borusije je dobio i žuti karton zbog oštrog starta!

36. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Ponovo je Toni Kros bio "arhitekta" ovog gola! Sjajnu dubinsku loptu je Nemac poslao ka Vinisijusu, komično je reagovao Aleksander Arnold, a njegovu grešku iskoristio je Asensio i lako matirao Alisona!

34. minut - Sada sporna situacija i u Madridu. Karim Benzema je pao posle kontakta sa Ozanom Kabakom, delovalo je da bi mogao da bude penal, ali je sudija Brih samo odmahno rukom!

32. minut - Gotovo dva minuta je Hateganu gledao snimak i odlučio je da nema penala! Videlo se da je kontakt između Džana i Rodrija nije bilo, te da je Španac to dobro odglumio. Štoper "milionera" dobiće žuti karton zbog protesta, ali od penala nema ništa! 

30. minut - PENAL! Gledaće se VAR u Mančesteru! Rodri je pao kao pokošen u šesnaestercu Sitija, a glavni arbitar Hateganu konsultovaće se sa VAR sobom!

27. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Bolji su bili Blankosi od starta meča, a nagrada je stigla nakon pola sata igre. Toni Kros je teledirigovanim pasom pronašao Vinisijusa Žuniora koji je lako izbacio Natanijela Filipsa i matirao Alisona! Vodi Real Madrid 1:0!

25. minut - Mnogo sreće sada za Aleksandera Arnolda! Veliku grešku napravio je bek Liverpula i na dvadesetak metara izgubio loptu, ali je njegov loš potez ispravio Ozan Kabak - 0:0!

24. minut - Nije se posle gola povukla Borusija. "Milioneri" jure zaostatak, a sada je Erling Haland poslao pas iza leđa odbrane Sitija, ali nije uspeo to da stigne Marko Rojs, ostaje 1:0!

22. minut - Oslobodio se Liverpul početnog pritiska u Madridu i napadi "redsa" su sve češći. Ponovo je meta dodavanja bio Diogo Žota, ali je Elder Militao dobro odreagovao i spasio siguran gol - 0 :0!

19. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Velika greška Emre Džana prethodila je lepoj akciji "građana". Povukao je kontru Fil Foden, pronašao  na drugoj strani Rijada Mareza, a Alžirac je  poslužio De Brujnea na pet metara od gola. Mančester siti vodi golom kapitena 1:0!

17. minut - Beležimo i prvi pokušaj Liverpula, obećavajući centaršut u šesnaesteracu je čekao Sadio Mane, ali je štoper Reala dobro odreagovao i otklonio opasnost pred golom Tiba Kurtoe - 0:0!

15. minut - Tokom uvodnih 15 minuta na obe utakmice nije bilo prevelikih uzbuđenja ni na jednom ni na drugom stadionu. Real je nešto konkretniji u odnosu na Liverpul, dok je Borusija na iznenađenje mnogih krenula ofanzivno od starta protiv "građana". 

Foto: Tanjug/AP

13. minut - Uzvraća Mančester siti istom merom Borusiji. Dobro je sada šutirao Kevin De Brujne, ali je lopta otišla daleko preko gola - 0:0!

10. minut - Ima Liverpul terensku inicijativu i malo veći posed u prvih deset minuta utakmice, ali je Real za sada konkretniji. Nakon pokušaja Marka Asnesija, udarac je oprobao i Karim Benzema - 0:0!

7. minut - Velika prilika na Etihadu za Borusiju Dortmund. Engleski reprezentativac Džud Belingem lepo je izbacio Kajla Vokera, ali je njegov udarac uspeo da zautavi Ederson - 0:0!

4. minut - Prvi pokušaj na utakmici Reala i Liverpula. Marko Asensio je probio po strani ubacio upotrebljivu loptu na peterac, ali je odbrana Redsa dobro reagovala. Od svega samo korner za domaćina - 0:0!

1. minut - Utakmice su počele!

20:28 - Madriđani su izašli na teren i počeli zagrevanje pred večerašnji duel sa "Redsima".

 

 

20:07 - Fudbaleri Liverpula stigli su u kompleks Real Madrida gde ih večeras očekuje prvi duel četvrt finala Lige šampiona! 

 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmica četvrt finala Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula, odnosno Mančester sitija i Borusije Dortmund. Sve detalje sa ovih mečeva možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17