• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2021

20:00 >> 22:55

REALU 246. "EL KLASIKO"! Barsa BOLJA, Madriđani se IZVUKLI! /VIDEO/

Fudbal

REALU 246. "EL KLASIKO"! Barsa BOLJA, Madriđani se IZVUKLI! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Real Madrida slavili su sa 2:1 (2:0) u 246. "El Klasiku" protiv Barselone

Kao i svaki put kada se susretnu dva svetska giganta poput Real Madrida i Barselone dobar fudbal i uživanje su zagarantovani! Pravi praznik za oči pružili su nam fudbaleri Barselone i Reala, a "kraljevski klub" je slavio sa 2:1 posle velike borbe.

Foto: Tanjug/AP

Znao je Zinedin Zidan šta tačno želi večeras na "Alfredo di Stefanu", svesno je Francuz prepustio posed Kataloncima, a u napadu ostavio brzonogog Vinisijusa. Gotovo isti model igre kao i pre četiri dana protiv Liverpula, kada su "redsi" izgubili na kontre. 

Barselona je diktirala tempo igranja, kontrolisala sredinu terena i loptu, ali je svaka greška mogla skupo da košta Ronalda Kumana. Ostali su Lengle, Arauho i Mingeza na "vetrometini" prepušteni sami sebi protiv Vinisijusa, Benzeme i Valverdea, a kazna je stigla već posle 13. minuta. 

Perfetktna kontra i mat u tri poteza! Egzekucija u stilu najvećih, što Benzema i jeste, "štiklom" u bliži ugao Ter ŠTegenovog gola za 1:0! Ništa se nije promenilo ni posle pogotka, Barsa je napadala, a Real pretio iz kontre. 

Sevnula je posle nešto manje od pola časa fudbala nova kontra, Vinisijus se sjurio između Arauha i Mingeze, a mladi Urugvajac morao je da ga sruši na obodu kaznenog prostora. Loptu je namestio Toni Kros i uz mnogo sreće i odbitak duplirao prednost svog tima. Lopta je pogodila u leđa Seržinja Desta i završila iza leđa nemačkom golmanu. 

Morao je Kuman da rizikuje na startu drugog poluvremena i to je moglo da ga košta već u prvom napadu. Ponovo je Vinisijus pojurio ka golu, ali mu je pobegla lopta i usledila je kazna u 60. minutu. 

Foto: Tanjug/AP

Napravila je Barsa višak  na levoj strani, Grizman je propustio loptu koja je pala na nogu Mingezi, a ovaj je lako "pocepao" mreži rivala za 2:1. Otvorila se utakmica, Katalonci su krenuli po čitav plen, pretili preko Mesija, Dembelea i Grizmana, potom i Mingeze, ali je Kurtoa sjajno branio. 

Imao je Ilaiš Moriba veliku šansu u nadoknadi vremena, ali je ponovo sreća bila na strani Blankosa i prečka je zaustavila šut talentovanog veziste Barse!

REAL MADRID - BARSELONA 2:1 (2:0)

Strelci: Benzema 13, Kros 28 - Mingeza 60

Stadion: Alfredo di Stefano, Madrid   Sudija: Hesus Hil Mancano

Real Madrid: Kurtoa – Vaskez, Militao, Fernandez, Mendi – Kazemiro, Kros, Modrić – Vinisijus, Valverde, Benzema.
Trener: Zinedin Zidan

Barselona: Ter Štegen – Mingueza, Arauho, Lengle – Dest, De Jong, Buskets, Alba – Dembele, Pedri, Mesi.
Trener: Ronald Kuman

TOK MEČA

Drugo poluvreme

90. minut - Imao je sada Mesi dobru šansu za slobodan udarac, ali je Kurtoa ponovo bio dobar na liniji!

Foto: Tanjug/AP

89. minut - Crveni karton za Kazemira! Dva puta je u dva minuta Brazilac napravio oštar faul!

84. minut - Sporna situacija ispred Kurotinog gola, išao je Trinkao sam na golmana Reala i pokušao da proigra Brejtvajta koji je pao nakon duela sa Mendijem, ali sudija Mancano nije pokazao na belu tačku. Utisak je da su i za manje stvari svirani penali

77. minut - Nakom furioznih dvadeset minuta opao je ritam utakmice u Madridu. Barselona kruži sve vreme oko šesnaesterca rivala, ali se Real organizovano brani. 

71. minut - Preti Barselona iz kontre sada, Mesi i Dembele su kombinovali i doturili loptu do Mingeze, ali je njegov udarac otišao u aut!

67. minut - Atomski fudbal u ovim momentima na "Alfredu di Stefanu"! Sevnula je deseta kontra Madriđana, Modrić je sa golom spojio Vinisijusa, ali je mladi Brazilac loše pokušao da proigra Benzemu, ostaje 2:1!

63. minut - Mogla je Barselona posle samo dva minuta da izjednači rezultat! Fantastično je Mesi progirao Đordija Albu, šutirao je bek Katalonaca, ali je Kurtoa sačuvao Real!

60. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vraća se Barsa u "život! Fantatično je Antoan Grizman napravio višak po strani i ubacio loptu u peterac koja je legla tačno na nogu Mingezi, a štoper Barse smanjuje na 2:1!

56. minut - Uzvraća Karim Benzema sa druge strane. Ipak, bez velike opasnosti po gol Ter Štegena. 

54. minut - Velika prilika za Barselonu! Sjajno je prošao Osman Dembele i uposlio Antoana Grizmana, ali je sudija svirao ofsajd!

49. minut - Delovalo je da je sneg stao na startu drugog poluvremena, ali je sada počela prava snežna mećava! Teren je za sada u dobrom stanju, ali ogromna količina snega i jak vetar smetaju u igri.

46. minut - Promenio je Ronald Kuman formaciju od starta drugog dela igre, a na terenu je umesto Desta Antoan Grizman! 

Prvo poluvreme

 

 

46. minut - AU! Ne ide iz igre, pa je Lionel Mesi morao da pokuša iz kornera! Šutirao je omaleni Argentinac direktno na gol i pogodio stativu! Mnogo sreće za Real! 

43. minut - Prinudna izmena u redovima Real Madrida. Na terenu je Alvaro Odriozola, a izašao je Lukas Vaskez nakon sudara sa Busketskom. Sa druge strane, Koman je na zagrevanje poslao Grizmana i Moribu i očekuje se da oni od starta drugog poluvremena zaigraju!

41. minut - Bezidejno deluje Barselona u prvom poluvremenu. Ponovo je kružila lopta oko Realovog kaznenog prostora i ponovo od toga nije bilo ništa. Lepo je Alba pronašao Dembelea, ali nije bilo opanosti po Ter Štegena!

38. minut - Nezgodan sudar na sredini terena. Pobegla je lopta Lukasu Vaskezu i on i Buskets krenuli su da uklizaju i na kraju su udarili koleno o koleno! Na terenu su medicinske ekipe oba tima.

35. minut - OGROMNA PRILIKA ZA REAL! Novi ubitačan kontranapad Reala, Valverde je pogodio stativu, potom je Ter Štegen odbranio udarac Lukasa Vaskeza i na kraju je Mingeza očistio ispred gola! 

Foto: Tanjug/AP

32. minut - Ništa se nije promenilo ni posle drugog gola Blankosa. Barselona ima posed, ali bez konkretne akcije. Pokušavaju Dembele i Mesi da probiju bedem ispred Kurtoinog gola - bezuspešno!

28. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Duplira Real svoju prednost! Prelep udarac Tonija Krosa iz slobodnog udarca! Lopta je pogodila Seržinja Desta u leđa i promenilo pravac što je prevarilo Ter Štegena! Real sada vodi 2:0, ogromna prednosti za "kraljvski klub"!

26. minut - Pogrešio je sada Mesi na polovini Reala i ponovo je sevnula strahovita kontra! Lopta je stigla do Vinisijusa mladi Brazilac je kreuno između Mingeza i Arauha, a štoperi Barse su ga strušili na ivici kaznenog prostora. Sada je loptu namestio Toni Kros. 

23. minut - Muči se Pedri sa "hijenama" u veznom redu Madriđana, sada mu je Kazemiro oduzeo loptu u duelu, a mladi Španac je morao da ga sruši. Slobodan udarac je izveo Karim Benzema, bez opasnosti po Ter Štegena!

Foto: Tanjug/AP

19. minut - Diktira Barsa tempo igre u dosadašnjem delu meča, ali je Real mnogo konkretniji. Ponovo su kombinovali Buskets i Mingeza ispred šesnaesterca, Modrić je oduzeo lopti i šutirao izblokirao je Arauho njegov šut. 

15. minut - Uzvraća sada Barselona na drugoj strani. Mesi je ubacio loptu sa leve strane ipak, Dembele je bio "kratak" i ona ga je samo zakačila po glavi!

13. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Majstorija Karima Benzeme! Sevnula je kontra Real Madrida, a usledio je mat u tri poteza! Vaskez do Valverdea, a Velverde do Benzeme koji petom pogađa bliži ugao Ter Štegenovog gola! Vodi Real 1:0!

7. minut - Real je maksimalno fokusiran na defanzivu što otvara dosta prostora za brzonogog Vinisijusa. Pobegao je sada mladi Brazilac Mingezi, ali je dao sebi prejak for. 

4. minut - Nešto konkretnija igra Barselone na startu meča. Četa Rolanda Kumana drži posed, sa druge strane Real pokušava presingom da pripreti Ter Štegenu. 

1. minut - Počeo je 246. El Klasiko! Sa centra je krenula Barselona!

20:31 - Igrači Real Madrida izašli su na zagrevanje, dok su igrači Barselone tek stigli na stadion. 

 

 

 

 

20:29 - Utakmica između Reala i Barselone igraće se na stadionu "Alfredo di Stefano" koji nosi ime legendarnog fudbalera "kraljveskog kluba". Zanimljivo je da je di Stefano 50-tih godina prošlog veka potpisao ugovore i sa Realom i Barselonom. 

Foto: AP/Photo

Krivac je bio njegov tadašnji klub Miljonaris koji je dogovorio transfer sa oba kluba, a federacija u Španiji je odlučila da će on igrati dve godine za jedne, a potom dve godine za druge što je izazvalo velike probleme! Di Stefano je kasnije postao ikona madridskog Reala, a karijeru je završio u Barseloni, ali u dresu Espanjola!

20:24 - Zbog ogromnog političkog, kulturnog i istorijskog značaja, "El Klasiko" se smatra najvećim rivalstvom u svetu fudbala. 

Foto: Reuters

20:16 - Najubedljivija pobeda bila je Real Madridova 1943. kada je bilo 11:1 za "kraljevski klub". Barselonin najbolji trijumf bio je 7:0 1913. godine. 

20:11 - Sa druge strane situacija kod Ronalda Kumana je dosta povoljnija. Večeras u Madridu neće biti Ansu Fatija, drugog golmana Neta i Kutinja koji je završio sezonu zbog obnavljanja povrede kolena. 

20:10 - Zidan će za večerašnji El Klasiko biti žestoko oslabljen. Real neće moći da računa na kapitena Serhija Ramosa, Harvahala, a tokom nedelje je i Rafael Varan dobio pozitivan test na virus korona. Blankosi su već navikli da na terenu nema Edena Azara.

20:00 - Dobro došlo na lajv prenos 246. El Klasika između Real Madrida i Barselone. Sve detalje sa stadiona "Alfredo di Stefano" možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paja

pre 3 godine

Po cemu se to Real izvukao?? Odigrao takticki pametnu utakmicu,uz to je Uefalona imala i naklonost sudije. Pobeda cista kao suza za razliku od nekih ranijih

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija