• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2021

20:00 >> 22:56

PIROVA POBEDA BAJERN MINHENA! Kraj za ŠAMPIONA u Parizu! Čelsi imao više sreće nego pameti! /VIDEO/

Fudbal

PIROVA POBEDA BAJERN MINHENA! Kraj za ŠAMPIONA u Parizu! Čelsi imao više sreće nego pameti! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Pari Sen Žermena eliminisali su Bajern Minhen iz Lige šampiona uprkos porazu u revanšu na Parku Prinčeva od 1:0

Šteta što je neko morao da ispadne... Kakve dve utakmice su fudbalskim sladokuscima ponudili Bajern i Pari Sen Žermen ne bi bilo šteta da oba tima prođu u polufinale! Paklen ritam tokom svih 180 minuta, pregršt šansi, lepih poteza, ali na kraju jedan pognute glave ide kući! Ovoga puta to je Bajern koji je uprkos minimalnoj pobedi u Parizu od 1:0 eliminisan iz Lige šampiona zbog tri gola PSŽ-a u Minhenu! 

Foto: Tanjug/AP

Nije se promenio pristup Parižana u odnosu na meč na Alijanc Areni kada su sve svoje resurse uložili u odbranu i čekali kontre preko Nejmara i Mbapea. Baš posle jedne takve mogli su Parižani da pobedu. Mbape je poveo kontru po levoj strani i "proturio" loptu na drugu stativu do Nejmara, ali je Nojer majstorski intervenisao. Pretio je PSŽ preko Nejmara još tri puta u prvom poluvremenu, ali je okvir gola svaki put spasio Bavarce. 

U 40. minutu Nejmar je pogodio stativu nakon dobre akcije, a Bajern je odmah kaznio rivala i poveo sa 1:0 golom Erika Maksima Čupo Motinga. 

Morali su Bavarci da krenu na sve ili ništa u nastavku meča što je otvaralo još više prostora za kontre tima Maurisija Poketina. U 78. minutu ispala je kompletna odbrana Bajerna, Mbape je izašao sam ispred Nojera i zatresao mrežu, ali je VAR poništio gol mladog Francuza. 

U poslednjih deset minuta igralo se na jednom golu. Bajern je napadao svim silama, PSŽ se branio sa svih deset igrača u polju i na kraju uspeo da se odbrani i izbori prolazak u polufinale Lige šampiona! 

Foto: Tanjug/AP

PARI SEN ŽERMEN - BAJERN MINHEN 0:1

Strelac: Čupo Moting 40

Stadion: Park Prinčeva

Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Pari Sen Žermen: Navas - Dagba, Danilo, Dialo, Kimpembe - Draksler, Gej - Di Marija, Paredeš, Nejmar - Mbape
Trener: Maurisijo Poketino

Bajern Minhen: Nojer - Pavar, Boateng, Ernandez, Dejvis - Alaba, Kimih - Koman, Miler, Sane - Čupo Moting
Trener: Hans Diter Flik

U drugom meču današnjeg programa Čelsi je potpuno razočarao i zasluženo izgubio revanš meč protiv Porta - 0:1. Plavci su u prvoj utakmici slavili sa 2:0 i tako prošli u polufinale gde čekaju boljeg iz duela Liverpula i Real Madrida. 

Portugalski Zmajevi su bili mnogo konkretniji, pretili su preko Hesusa Korone u prvom poluvremenu, ali je Eduard Mendi sačuvao miran san Tomasu Tuhelu. 

Morao je Porto da krene još ofanzivnije u nastavku, a kazna je umalo stigla preko Kristijana Pulišića. Ipak, američki reprezentativac loše je zahvatio loptu, a Marćesin je lako zautavio njegov udarac. 

Foto: Tanjug/AP

ČELSI - PORTO 0:1 (0:0)

Strelac: Mehdi Taremi 93

Stadion: Ramon Sančez Piskuan

Sudija: Kleman Turpan (Francuska)

Čelsi: Mendi - Aspilikueta, Silva, Rudiger - Džejms, Žoržinjo, Kante, Čilvel - Pulišić, Maunt,  Haverc
Trener: Tomas Tuhel

Porto: Marćesin - Zaidu, Pepe, Mbemba, Manafa - Otavio, Uribe, Serhio Oliveira, Grujić - Marega, Korona
Trener: Serhio Konseisao

Tok meča

Drugo poluvreme

94. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Porto golom Mehdija Taremija! 

91. minut - Jedini zaslužan što Bajern nije doživeo poraz ili potom u Parizu je Lukas Ernandez koji je desetak puta zaustavlja Nejmara u situacijama jedan na jedan!

Foto: Tanjug/AP

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Parizu! 

89. minut - Igraju se "viktorije" u ovim momentima na Parku Prinčeva! Bajern napada sa svih deset igrača. Miler je loše prihvatio loptu, Nejmar je poslao dugačak pas do Mbapea, koji je povratnom želeo da spoji Brazilca sa golom, ali je NOjer ponovo presekao loptu na dvadeset metara od svog gola!

82. minut - OGROMNA PRILIKA ZA LEROJA SANEA! Mogao je Nemac sada da donese dva gola prednosti Bavarcima nakon što je izbacio Bakera, ali je lopta otišla pored gla!

77. minut - Napada Bajern svim silama što otvara dosta prostora za kontre Pari Sen Žermena! Sada je sevnula jedna takva, Mbape je savladao Nojera, ali je VAR soba reagovala i zbog ofsajda poništila gol!

74. minut - Tek što je ušao na teren Mojz Kin imao je veliku šansu da reši pitanje prolaska u narednu rundu, ali je mladi Italijan šutirao preko gola! 

71. minut - Ponovo je Kristijan Pulišić bio meta u napadu Čelsija, ali je američki reprezentativac šutirao pored gola. Pavci su sve bliži prolasku u polufinal

Foto: Tanjug/AP

65. minut - Nova opasnost pred golom Nojera, sada je Draksler probio po levoj strani i uposlio Nejmara, ali je PAvar presekao njegov centaršut!

60. minut - Preti Čelsi po prvi put u drugom poluvremenu. RIs Džejms je pronašao Haverca, ali je mladi Nemac bio u ofsajdu!

54. minut - AU KAKVA ŠANSA ZA PARIŽANE! Anhel Di Marija je jednim potezom izbacio Dejvisa i Ernandeza i ubacio loptu na peterac gde je čekao Nejmar. Sporo je reagovao Brazilac, a lopta je samo prošla ispred gola Bavaraca! Mnogo sreće za Nojera

52. minut - Sevnula je sada kontra Pari Sen Žermena, pokušao je Mbape da pronađe Nejmara dubinskim pasom, ali je Nojer to pratio i presekao loptu na dvadeset metara od svog gola!

Foto: Tanjug/AP

48. minut - Tek što je počeo drugi deo igre, Bajern odmah preti preko Davida Alabe. Austrijanac je šutirao pored gola!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme

45. minut - POLUVREME! 

42. minut - Velika prilika za Bajern da totalno preokrene dvomeč sa Parižanima. Šutirao je Kimih sa velike udaljenosti, ali su Navas i stativa sačuvali gol PSŽ-a! Očekuje nas PAKAO u nastavku meča! 

40. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Bajern Minhen, prvi šut u okvir gola Pari Sen Žermena, a strelac je Čupo Moting! 

39. minut - Još jednom Nejmara zaustavlja okvir gola. Drugi put stativa spašava Bajern u Parizu!

37. minut - Nastavlja Nejmar da maltretira odbranu Bavaraca! Nakon stative Brazilac je sada pogodio i prečku nakon što je jednim lažnjakom izbacio Boatenga i Pavara!

35. minut - Velika prilika za Porto! Imao je Hesus Korona i treću "mrtvu šansu" da savlada Eduarda Mendija, ali ponovo bez uspeha!

Foto: Tanjug/AP

34. minut - Nema kraja uzbuđenjima u Parizu! POnovo je Nejmar promešao odbranu Bajerna, potom i šutirao, stativa spašava Manuela Nojera!

31. minut - Polako se Čelsi oslobađa pritiska Porta sa početka meča. Kai Haverc je dobio upotrebljivu loptu na desetak metara od gola, ali ga je Mbemba izblokirao!

28. minut - ATOMSKI FUDBAL U OVIM MOMENTIMA! Delovalo je da se Bajern razigrao, ali je usledila paklena kontra Pari Sen Žermena preko Mbapea. Francuz je "progurao" loptu na drugu stativu do Nejmara, ali je Nojer odbranio zicer Brazilcu. Nedostaju samo golovi na Parku Prinčeva!

27. minut - Pravi "blickrig" Bajerna, Idrisa Gej je izgubio loptu, a Jošua Kimih je oprobao udarac sa dvadesetak metara. Ponovo su za malo neprecizni bili Bavarci!

26. minut - Popustila je odbrana PSŽ-a po prvi put i Bajern je odmah ozbiljnije pripretio. Presekao je Boateng loptu na sredini terena i progirao Leroja Sanea čiji je udarac otišao malo pored gola Kejlora Navasa!

22. minut - Ima Bajern posed tokom dosadašnjeg dela utakmice, ali je PSŽ mnogo konkretniji rival. Fali Bavarcima završni pas, ali i Robert Levandovski u samom špicu napada!

Foto: Tanjug/AP

17. minut - Čelsi se ozbiljno kocka sa pobedom iz prethodnog kola. Za sada je Porto mnogo bolji rival u Sevilji, a Plavce za sada sreća čuva. Imali su sada Korona i OTavio dve velike prilike. 

13. minut - Kakva šansa za Hesusa Koronu! Imao je napadač Porta veliku priliku da savlada Mendija. Ipak, njegov udarac je izblokiran, a portugalski predstavnik dobio je "samo" korner. 

9. minut - Diktira Bajern ritam tokom  uvodnih desetak minuta, sada je Jošua Kimih lepo ubacio loptu pred gol Parižana, ali je udarac Tomasa Milera bio lak plen za Kejlora Navasa. 

7. minut - Beležimo i prvu konkretnu akciju na meču Porta i Čelsija. Serhio Oliveira koji se vratio nakon suspenzije u tim Zmajeva ubacio je loptu u peterac Čelsija, čisti to Tijago Silva. 

Foto: Tanjug/AP

3. minut - Tek što je počela utakmica, a Pari Sen Žermen je već ozbiljno pripretio Bajernu! Sevnula je kontra preko Kilijana Mbapea, ali je mladi Francuz šutirao pored gola koji čuva Manuel Nojer!

1. minut - Utakmice su počele! 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos revanš mečeva četvrt finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Bajern Minhena, odnosno Čelsija i Porta. Sve detalje sa ovih mečava možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Da li je pred nama sezona otkazanih letova? Velike evropske avio-kompanije upozoravaju na probleme
Društvo

Da li je pred nama sezona otkazanih letova? Velike evropske avio-kompanije upozoravaju na probleme

Letnja sezona u avio-industriji je u punom jeku, a prilike u avijaciji ponovo su veoma izazovne. Velike evropske avio-kompanije već su podigle crvenu zastavicu i otvoreno upozoravaju na probleme sa kojima se suočavaju usled loših vremenskih prilika, brojnih infrastrukturnih radova i nedovoljnog broja zaposlenih na aerodromima, ali i nepovoljnog stanja u evropskoj kontroli letenja.

04.07.2024

23:07

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Starmer ponizio Sunaka! Veća je bila šansa da grom udari dva puta na isto mesto, nego da Riši ostane premijer!
Britanci su izabrali

Starmer ponizio Sunaka! Veća je bila šansa da grom udari dva puta na isto mesto, nego da Riši ostane premijer!

Veća je šansa da grom udari dva puta na isto mesto, nego da Riši Sunak ostane premijer Velike Britanije! I upravo se to i dogodilo, prve ankete o rezultatima na parlamentarnim izborima pokazuju da će se laburisti vratiti na vlast nakon 14 godina desničarske konzervativne vladavine. To značilo da bi 61-godišnji Kir Starmer, nekadašnji advokat za zaštitu ljudskih prava, biti novi premijer.

04.07.2024

23:36

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija