• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2021

22:53 >> 22:54

KRAJ ZA TADIĆA! Kapitenu Srbije poništen gol vredan POLUFINALA! Dinamo se oprašta od Lige Evrope! /VIDEO/

Fudbal

KRAJ ZA TADIĆA! Kapitenu Srbije poništen gol vredan POLUFINALA! Dinamo se oprašta od Lige Evrope! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Ajaksa i Rome remizirali su u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope 1:1, te "vučica" zbog pobede u prvom meču ide dalje

Pobedila je Roma u prvom meču na Amsterdam Areni sa 2:1, a "kopljanicima" je trebao trijumf od dva gola prednosti. Tokom prvih 45 minuta nije bilo mnogo uzbuđenja, ali je ulazak Brobija promenio tok utakmice. Mladi Holanđanin ušao je u 46. minutu umesto Entonija, a već posle 200 sekundi doneo je prednost Ajaksu. 

Nije dugo trebalo "kopljanicima" da dupliraju svoju prednost. Strelac je bio Dušan Tadić, ali je nakon reakcije VAR sobe njegov gol poništen zbog navodonog faula. 

Morao je Ajaks da krene na sve ili ništa u samom finišu meča, a kazna je stigla u 72. minutu kada je sevnula kontra preko Edina Džeke koji je lako sproveo loptu u nebranjeni deo mreže gola Martina Stekelemburga. 

Fudbaleri Dinamo Zagreba časno su se oprostili od Lige Evrope. "Modri" su pretrpeli i drugi poraz u dvomeču sa Viljareaom, a na "Keramici" bilo je 2:1 za "žutu podmornicu". 

Pako Alkaser je doveo španski tim do prednosti u 36. minutu, a Đerar Moreno je nastavio svoj golgeterski niz i duplirao prednost svoje ekipe. 

Uspeo je Mislav Oršić u 74. da ublaži poraz svog tima i na najbolji mogući način završi evropski put Dinama u ovoj sezoni. 

Nakon što je Slavija iz Praga golom Holsa u 94. minutu uspela da izvuče nerešeno protiv Arsenala, "topdžije" su uzvratile silovito u prestonici Češke i do vrha napunili mrežu Slavije. Na Sinobo stadionu bilo je 4:0 za četu Mikela Artete koja je ovim trijumfom overila plasman u polufinale. 

Foto: Reuters

Mrežu domaćina načeo je Emil Smit Rou u 14. minutu, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Smit Rou je fantastično proigrao Nikolasa Pepea koji je doveo londonskog velikana do vođstva. Pitanje pobednika bilo je rešeno već do poluvremena. U 21. minutu je Aleksander Lakazet pogodio za 2:0, a tri minuta kasnije i Bakajo Saka je savladao Kolara. 

Trener praškog tima Trpisovski pokušao je četvorostrukom izmenom na poluvremenu da promeni nešto, ali je do kraja njegov tim primio još jedan gol. Ponovo je strelac bio Lakazet, a asitirao mu je Pepe. 

Još jedan engleski velikan izborio je polufinale - Mančester junajted. "Crveni đavoli" su u oba puta savladali Granadu sa 2:0.  Strelac prvog gola bio je Edison Kavani u šestom minutu susreta nakon sjajnog dodavanja Pola Pogbe. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija