• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2021

07:30

FUDBALSKI ZEMLJOTRES! Otkriveni svi detalji, evo kada kreće Superliga, ko će sve igrati, koje su nagrade...

Fudbal

FUDBALSKI ZEMLJOTRES! Otkriveni svi detalji, evo kada kreće Superliga, ko će sve igrati, koje su nagrade...

Podeli vest

Fudbalski zemljotres potresao je Evropu, 12 klubova se otcepilo od Lige šampiona i udruženja evropskih klubova i napravilo svoje takmičenje - Superligu

Vest je žestoko uzdrmala fudbal, podigla prašinu, brojne legende su se oglasile i podigle glas protiv Superlige, UEFA je pretila, ali ništa nije vredelo. 

Učešće u novom takmičenju potvrdili su Juventus, Milan, Inter, Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid, dok su sa druge strane PSŽ, Bajern iz Minhena i Borusija iz Dortmunda rekli ne promenama. Protiv Superlige su i Fudbalski savezi Engleske, Italije i Španije, a zapretili su drastičnim kaznama ukoliko se klubovi odvoje od već postojećeg sistema.

Posle potvrde 12 osnivača o pokretanju novog takmičenja, objašnjeno je i kaklo će zgledati takmičenje u kojem će igrati sledeće sezone! 

U takmičenju će učestvovati 20 timova - 15 osnivača, dok će preostala tri tek biti saopštena, i još pet klubova koji će moći da se svake sezone kvalifikuju za Superligu.

Utakmice će biti igrane sredinom nedelje, jer klubovi, kako su naveli, ne žele da ruše i domaća prvenstva.
 

 

 


Sezona će počinjati u avgustu, u dve grupe od po 10 timova, koji će igrati svako sa svakim, kod kuće i u gostima. Po tri tima iz obe grupe automatski će se kvalifikovati za četvrtfinale, a četvrtoplasirani i petoplasirani igraće 'plej-of' za preostala dva mesta.

Od četvrtfinala će biti igrano u sistemu sa po dve utakmice sve do finala u maju, kada će šampion biti određen u jednom meču na neutralnom terenu. Prema trenutnom planu, nedugo posle pokretanja takmičenja za fudbalere, krenuće i žensko takmičenje.

Foto: ap photo/tanjug

 

 

Klubovi su naglasili da će novo takmičenje obezbediti veći ekonomski razvoj "evropskog fudbala", uz potvrdu da će za realizaciju ove ideje dobiti 3,5 milijardi dolara samo za podršku infrastrukturnim investicionim planovima i za ublažavanje posledica pandemije.

Svakom klubu koji uđe u Superligu bilo je nuđeno 350.000.000 evra već u startu, za sam potpis. Na ovo je reagovala UEFA i poručila da je spremila tužbu protiv 12 klubova osnivača u visini od 50.000.000.000 evra. 

Anketa

 

Predsednik Superlige Evrope biće predsednik Reala, Florentino Perez.

- Pomoći ćemo razvoj fudbala na svakom nivou i postaviti ga na mesto koje zaslužuje u svetu. Fudbal je jedini globalni sport i ima više od četiri milijarde navijača, a naša odgovornost kao velikih klubova je da odgovorimo njihovim željama - rekao je on Perez.

Foto: reuters

Nema više LIge šampiona

Iz Superlige poručuju da će biti osnovano i žensko takmičenje, pandan Superligi, kako bi se dodatno pomoglo razvoju fudbala u toj konkurenciji. O svemu je pričao Andrea Anjeli, koji je napustio sve pozicije u EKA i UEFA. Predsednik Juventusa želi da se posveti novoj budućnosti evropskog fudbala.

- Naših 12 klubova osnivača predstavlja milijarde navijača širom sveta i zajedno ima 99 evropskih trofeja. Zajedno smo se sastali u ovom kritičnom momentu, kako bismo transformisali evropski fudbal i stavili ga na noge na duži period. Povećali smo solidarnost među sobom, dali smo navijačima i amaterskim igračima šansu da posmatraju veći broj atraktivnih utakmica, koji će im pomoći da se vežu za svoje uzore – rekao je Anjeli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

NEMA OD OVOGA NISTA AKO SU SAVEZI PROTIV,MOGU DA POPIJU ZESTOKE KAZNE AKO SE PROMENE STATUTI U UEFI.PO OVOME SE VIDI DA SU SEICI U PRVOM PLANU SA ULAGANJEM PARA U OVO TAKMICANJE I BUSENJE UEFE.

AS

pre 3 godine

KLUBOVI IZ SUPERLIGE, PO MOM MIŠLJENJU, NEĆE MOĆI DA IGRAJU NI NACIONALNA PRVENSTVA JER SU POD SISTEMOM UEFE I FIFE. OSIM TOGA MISLIM DA JE MOGUĆE ZA OČEKIVATI DA IGRAČI IZ SUPERLIGE NEĆE MOĆI DA UČESTVUJU NA TAKMIČENJIMA KONTINENATA I SVETA ZA SVOJE DRŽAVE U ORGANIZACIJI FIFA, UEFA ITD.

tea

pre 3 godine

Valjda će super-ligaši zaraditi toliko novca da svakom fudbaleru kupe po jednu loptu, da se ne otimaju o onu jednu.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17