• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2021

13:49

UBISTVO ZA FUDBAL, SLEDI VESTERNIZACIJA, AMERIKANIZACIJA! Oštra poruka iz Partizana!

Fudbal

UBISTVO ZA FUDBAL, SLEDI VESTERNIZACIJA, AMERIKANIZACIJA! Oštra poruka iz Partizana!

Podeli vest

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je da je šampion Srbije protiv Superlige Evrope, a oglasili su se i iz Humske

Bogati klubovi,12 osnivača, odlučili su da se udruže i naprave zatvoreno takmičenje i tako uništili Ligu šampiona.

Crvena zvezda je poručila da je izričito protiv Superlige Evrope, dok je istog stava i Partizan u čije ime je govorio predsednik Milorad Vučelić.

Sve se više u svetu produbljuje jaz između bogatih i siromašnih i onih manje bogatih. Stvara se potreba da se sve ultra komercijalizuje i da se fudbal kao igra stavi na drugo mesto. U toj koncepciji se sve druge zemlje pokazuju kao kolonijalni privesci koji eventualno mogu da za njih proizvode po jevtinim cenama igrače i ništa više -  rekao je Vučelić za "Novosti".

Prvi čovek Partizana smatra da je ovo "ubistveno za fudbal" i da odudara od "deklarativnih priča o ujedinjavanju Evrope i premošćavanju jaza između severa i juga".

Foto: Starsportphoto

 

- Ovakva Superliga bi zaista stavila fudbal kao sport na drugu stranu. Možete misliti kako bi izgledala svetska i evropska prvenstva bez najvećih zvezda, Ronalda i Mesija, koliko bi to bilo neprivlačno za sponzore. To bi dodatno unizilo reprezentativni fudbal, zamislite na šta bi ličile reprezentacije Portugalije i Španije. Postavlja se na glavu ceo sistem, potpuno nakaradno.

Predsednik crno-belih dodaje da reakcija UEFA bude pametna i racionalna.

- U toj kombinaciji recimo nema Ajaksa, koji je ozbiljan velikan. Bilo bi i mnogo manje novca u ostalim evropskim takmičenjima, a to je za Partizan i Zvezdu jako bitan detalj za funkcionisanje. Svi zaboravljamo da bi mi imali mnogo veći rejting da nije bilo sankcija, ovim se postavljaju novi gubici. Jedna potpuno neprirodna stvar, jedna vesternizacija i amerikanizacija svega - zaključio je Vučelić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
belosvetska stoka

pre 3 godine

unistava svet a kamoli fudbal... sirotinjo sveta opametite se vise i resite se bolesnika po celom svetu koji menjaju sebi organe da bi samo oni ziveli... ta stoka preti da unisti svet...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17