• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2021

08:55

SRPSKI FUDBALER RAME UZ RAME SA LEGENDOM! Samo Batistuta bolji od Dušana

Fudbal

SRPSKI FUDBALER RAME UZ RAME SA LEGENDOM! Samo Batistuta bolji od Dušana

Podeli vest

Fudbaler Fiorentine Dušan Vlahović postigao je 17 golova u Seriji A 2020/21, a od stranaca u dresu "ljubičastih" po broju pogodaka u jednoj sezoni bolji je samo čuveni Argentinac Gabrijel Batistuta sa 23

Dušan Vlahović (21) ide stopama legendarnog Gabrijela Batistute! Srpski fudbaler postigao je 17 golova u Seriji A 2020/21, a od stranaca u dresu Fiorentine po broju pogodaka u jednoj sezoni bolji je samo čuveni Argentinac, koji je u sezoni 1994/95. bio najbolji strelac Italije sa 26 pogodaka!

Traži povišicu

Vlahović želi da aktuelna plata od 800.000 evra bude povećana na tri miliona godišnje, ali klub mu nudi dva miliona
"Tutomerkato"


Popularni Batigol je u periodu od 1991. do 2000. godine postigao 207 pogodaka na 330 utakmica za "violu", a potom prešao u Romu. I Vlahović bi mogao da pođe istim putem, jer je "vučica" najozbiljnija u nameri da angažuje našeg asa.

Vlahović oduševio "panenkom"

Reprezentativac Srbije briljira ove sezone, pa gotovo da ne prođe dan da italijanski mediji ne pišu o tome gde će nastaviti karijeru i postoji li način da ga Fiorentina zadrži. Svet je ponovo zadivio u nedelju u 33. kolu italijanskog šampionata protiv Juventusa (1:1). Vlahović je u 29. minutu hladnokrvno izveo penal i savladao golmana Vojčeha Ščensnija. Zemunac je ka golu uputio čuvenu "panenku" - samo je malo "bocnuo" loptu i u velikom luku je poslao posred gola, dok se poljski golman bacio u svoju levu stranu.

Foto: reuters

Dušan Vlahović oduševio Italiju


Čuveni list "Gazeta delo sport" ga naziva mađioničarom, a treba napomenuti i da je bio najbolji akter meča i ocenjen je sa 7,5. Odmah posle meča oglasio se direktor Fiorentine Džo Barone, ali bez konkretnih informacija o Vlahovićevom odlasku ili ostanku.

Foto: AP/Photo

 


 

Vlahović: Pregovaram samo s Fiorentinom


Vlahović je u julu 2018. godine stigao u Italiju iz Partizana za 1.950.000 evra. Aktuelni ugovor mu ističe 2023, a poslednji put kada se oglasio po pitanju odlaska bilo je u januaru.
- Fudbaler sam Fiorentine i trenutno mislim samo o tome. Moji agenti pregovaraju oko novog ugovora. Volim Firencu, volim Fiorentinu. Zašto ne bih ostao - rekao je Vlahović.
Okolnosti su se od tada ipak mnogo promenile, a aktuelni Vlahovićev stav iz prve ruke nije poznat

- Radimo za budućnost. Vlahović ima ugovor i ugovor mora biti ispoštovan, ali za sada nemam nikakve informacije - kaže Barone.

Žrtvovaće Riberija

Kako piše "Tutomerkato", klub iz Firence po svaku cenu želi da zadrži perspektivnog golgetera, ali pitanje je da li će uspeti da odoli ponudama Rome i Borusije iz Dortmunda.

"Vlahović je na meti najvećih evropskih klubova. Srbin je tražio da mu aktuelna plata od 800.000 evra bude povećana na tri miliona godišnje, ali mu klub nudi dva miliona.

Čelnici Fiorentine spremni su da se odreknu Franka Riberija ili makar da smanje platu Francuzu kako bi rasteretili budžet i izašli Vlahoviću u susret.

 

Foto: AP/Photo

 

Međutim, čak i da se to dogodi, nije sigurni da će Vlahović ostati, jer on ima ambicije da igra u klubu koji je u gornjem delu tabele, a ne na 14. mestu, kao što je trenutno Fiorentina", pišu novinari "Tutomerkata".
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17