• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2021

07:08

ZVEZDA U ČETVRTAK IMA PRVU MEČ LOPTU za četvrtu titulu u nizu,  a na duplu krunu čeka 14 godina!

Fudbal

ZVEZDA U ČETVRTAK IMA PRVU MEČ LOPTU za četvrtu titulu u nizu, a na duplu krunu čeka 14 godina!

Podeli vest

Fudbalska Superliga Srbije ulazi u završne borbe, Crvena zvezda na pet kola do kraja prvenstva ima 12 bodova prednosti u odnosu na Partizan i na pragu je nove titule

Izabranici trenera Dejana Stankovića već u četvrtak, ako pobede Vojvodinu na svom terenu, bez obzira na rezultat meča između Proletera i crno-belih, mogu da potvrde osvajanje šampionskog pehara.

Prvi put u klupskoj istoriji mogu da dođu do četiri vezane titule. Nijedne od tih sezona nije osvojen trofej Kupa, pa je sada imperativ osvajanje i najmasovnijeg takmičenja.

Zvezda devet godina nije osvojila trofej u Kupu, a poslednji put je to učinila pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog. Od tada je samo dva puta igrala u finalu i oba puta je slavio Partizan 1:0.

Foto: Starsportphoto

 

Poslednji put se dupla kruna slavila na "Marakani“ još 2007. godine kada su tim vodili Dušan Bajević do 10. marta, a zatim Boško Đurovski, dok je predsednik bio Dragan Stojković Piksi, sadašnji selektor Srbije, pa je jasno da crveno-belima mitiva ne manjka iako se takmičarksa sezona primakla kraju. 

S druge strane, Partizan bi osvajanjem trofeja u Kupu spasio sezonu. Pored toga ovo će crno-belima biti sedmo uzastopno učešće u finalu. Četiri puta u nizu je osvajao trofeje. Jedino su Čukarički (1:0) i Vojvodina (4:2 posle penala) uspevali da mu preotmu ovo takmičenje. Poslednji put su večiti rivali u finalu igrali pre dve sezone.

Foto: Starsportphoto

 


U poslednjih 14 godina, od poslednje duple krune crveno-belih, "parni valjak“ je čak četiri puta uspevao da osvoji oba  trofeja, podslednji put u sezoni 2016/2017. Nema sumnje, biće spektakl.

 Partizan je pre kiksa u derbiju (1:0 slavila Zvezda)imao 17 poeba u nizu, dok su crveno-beli su nastavili niz i stigli do 20. prvenstvenog trijumfaU ovom trenutku nije poznato da li će navijači moći da gledaju finale Kupa Srbije, ali postoje najave da bi mogle da se uvedu nešto lakše epidemiološke mere.

 

SUPERLIGA

34. kolo

Sreda

Čukarički - Mladost 18.00

Bačka - Zlatibor 18.00

Novi Pazar - Voždovac 18.00

Četvrtak

Mačva - Radnik 14.45

Metalac - Rad 14.45

Radnički Niš - Inđija 14.45

Spartak - Javor 14.45

TSC - Napredak 14.45

Proleter - Partizan 16.55

Crvena zvezda - Vojvodina 18.55

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija