• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2021

20:00 >> 22:56

SITI NA KORAK OD FINALA! Građani posle PREOKRETA srušili PARI SEN ŽERMEN! /VIDEO/

Fudbal

SITI NA KORAK OD FINALA! Građani posle PREOKRETA srušili PARI SEN ŽERMEN! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Pari Sen Žermen rezultatom 2:1 (0:1) u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona!

Mečevi Pari Sen Žermena tokom ove sezone pravi su spektakl! Ima i do toga što su Parižanima rivali u nokaut fazi Lige šampiona bili vrhunski timovi, ali kada su na terenu Mbape, Nejmar i družina to je pravi spektakl! Tako je bilo i večeras na Parku Prinčeva u polufinalu Lige šampiona protiv Mančester sitija, ali sa osmehom na licz revanš će dočekati Građani koji su u francuskoj prestonici slavili sa 2:1 (0:1)! 

Foto: Tanjug/AP

Bio ja PSŽ bolji rival, konkretniji u prvom poluvremenu. Pretili su od starta meča Nejmar je posle samo dva minuta pokušao da savlada Edersona, ali je Brazilac dobro odreagovao. Nije to pokolebalo Parižane koji su nastavili da hitaju ka golu rivala, a nagrada je stigla u 15. minutu kada je Makrinjos posle kornera doveo svoj tim do vođstva. Nisu se zadovoljili ni tim rezultatom izabranici Maurisija Poketina, nastavili su da napadaju, ali je Ederson briljirao na golu Sitija. 

Promenile su se uloge u nastavku meča! PSŽ se povukao u svoj kazneni prostor što je Siti znao da iskoristi. Pokušavali su redom Foden, Marez i De Brujne, ali je Navas sve branio. Ipak, Građani su do izjednačenja stigli baš posle velike greške golmana PSŽ-a! De Brujne je centrirao, Navas loše procenio let lopte koja je završila iza leđa Kostarikancu. 

Pet minuta kasnije sve se promenilo! Gej je skrivio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, loptu je namestio Riad Marez i pogodio donji desni ugao za 2:1! Nakon pet minuta stvari su se za Parižane pogoršale kada je Idrisa Gana Gej ozbiljno povredio Ilkaja Gundogana i dobio direktan crveni karton, te ga sigurno neće biti na revanšu u Mančesteru!

PARI SEN ŽERMEN - MANČESTER SITI 1:2 (1:0)

Strelac: Markinjos 15 - De Brujne 65, Marez 71

Stadion: Park Prinčeva

Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

Pari Sen Žermen: Navas - Baker, Kimpembe, Markinjos, Florenci - Gej, Verati - Di Maria, Paredes, Nejmar - Mbape
Trener: Maurisio Poketino

Mančester siti: Ederson - Kanselo, Diaz, Stouns, Voker - Gindogan, Rodri, De Brujne - Marez, Silva, Foden
Trener: Pep Gvardiola

Tok meča:

Drugo poluvreme:

88. minut - Nova šansa za Građane, šutirao je sada Foden, ali je Navas ovoga puta bio na visini zadatka!

84. minut - Ponovo je šutirao Riad Marez sada sa dvadesetak metara udaljenosti, lopta je prohujala pored desne stative!

82. minut - Totalno se raspala igra Parižana nakon primljenih golova, sa druge strane Siti je sve opasniji! Mora Poketino da menja i umesto Paredesa na teren šalje Andera Ereru!

75. minut - CRVENI KARTON! PSŽ će do kraja meča igrati sa igračem manje pošto je zbog oštrog starta isključen Idrisa Gana Gej!

70. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Marez pogađa iz slobodnog udarca posle loše reakcije živog zida!

65. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Iz najlošije situacije Siti je uspeo da poravna. Ubacio je De Brujne loptu sa boka, niko je nije zakačio, te je prevarila Kejlora Navasa i završila u golu! Velika greška golmana Pari Sen Žermena!

61. minut - Fantastičan pokušaj Kevina De Brujnea koji je "makazicama" ušutirao ka golu Kejlora NAvasa, lopta je otišla tik preko prečke!

56. minut - Kakav je majstor Kilijan Mbape upravo je pokazao! Francuz je bacio na kolena Stounsa i Diaza u situaciji "jedan na dva" i poslao sjajnu loptu u Sitijev peterac, Verati je zakasio za stotinku, te je Voker raščistio. 

Foto: Tanjug/AP

53. minut - Mnogo opasniji Siti na startu drugog dela igre, ali za sada bez opasnosti po gol Kejlora Navasa!

49. minut - Srušen je Kanselo na ivici kaznenog prostora, tražili su prekršaj Građani, ali je Brih samo odmahnuo rukom! Na snimku se jasno vidi da je Di Marija nagazio Portugalca!

46. minut - Iste timove izveli su Poketino i Gvardiola i na startu drugog poluvremena!

Prvo poluvreme:

45. minut - Igraće se još minut u prvom poluvremenu!

42. minut - Najbolja prilika za Siti! Marez je razbio kompletu odbranu Parižana, pronašao Fodena na drugoj stativi, ali se engleski reprezentativac pošteno obrukao i šutirao direktno u Kejlora Navasa!

38. minut - Nova konkretna akcija Mančester sitija koji se razigrao pred kraj prvog poluvremena. Probio je De Brujne po boku i pokušao da pronađe Fodena, ali je Baker to presekao. 

Foto: Tanjug/AP

34. minut - Nije SIti iskoristio svoje šanse i usledila je kazna! Markinjos je sjajno proigrao Mbapea, ali je Francuzu pobegla lopta pa je morao da proigra Bakera čiji je udarac blokirao Diaz! Atomski fudbal u ovim momentima na Parku Prinčeva!

32. minut - Najveća prilika za Mančester siti u dosadašnjem delu meča! Foden je uzeo loptu Floreciju i pokušao da pronađe Mareza. Alžirac je loše zahvatio loptu, a sve je raščistio Leandro Paredes.

28. minut - Novi korner za PSŽ i nova velika prilika! Sada je najviši u skoku bio Paredes na prvoj stativi ipak njegov udarac otišao je pored gola!

27. minut - Pokušao je Di Marija direktno iz kornera da ugrozi gol Mančester sitija, ali je Ederson krajnjim naporom uspeo da zaustavi njegov udarac!

Foto: Tanjug/AP

24. minut - Loše je reagovao Džon Stouns pred svojim golom, lopta je sela Mbapeu koji je loše zahvatio. Lak plen za Edersona!

20. minut - Beležimo i prvu ozbiljnu priliku pred golom Kejlora Navasa! Sa distance je šutirao Bernardo Silva, od svega samo korner za Siti!

15. minut - GOOOOOOOOOOL! Sjajno je Anhel Di Marija ubacio loptu posle trećeg kornera PSŽ-a, a najviši u skoku bio je Markinjos! Brazilac je poslao loptu u dalji ugao - 1:0!

12. minut - Ponovo preti Pari Sen Žermen iz kontre, ali šut Anhela Di Marije blokira Dijaz. Nakon kornera ogromna prilika za PSŽ! Šutirao je provobitno Florenci, a potom i Nejmar! 

Foto: Tanjug/AP

8. minut - Diktira Mančester siti tempo na startu meča, ali fali završni pas Građanima. Imao je GIndogan dobru nameru ipak njegova lopta završila je u gol-autu!

3. minut - Posle samo tri minuta odmah prilika za PSŽ! Izgubio je Rodri loptu na sredini terena, sevnula je kontra Parižana, a Nejmar je šutirao pravo u ruke Edersonu, ostaje 0:0!

1. minut - Sa centra su krenuli fudbaleri Pari Sen Žermena!

20.00 - Dobro došli na lajv prenos polufinala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Mančester sitija. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija