• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.05.2021

22:18

UEFA NE ZABORAVLJA! Odmetnicima ZABRANA igranja EVROPSKIH takmičenja! Žestoka KAZNA za BOGATAŠE!

Fudbal

UEFA NE ZABORAVLJA! Odmetnicima ZABRANA igranja EVROPSKIH takmičenja! Žestoka KAZNA za BOGATAŠE!

Podeli vest

Evropska kuća fudbala rešena je da kazni klubove koji su želeli da formiraju Superligu, a još uvek nisu odustali od te ideje

Uspela je UEFA da ugasi požar i spreči formiranje Superlige, bar za sada, ali Aleksandar Čeferin i njegovi saradnici nisu oprostili bogatašima za svoje postupke. Kako prenosi "ESPN" u Nionu planiraju da sve odmetnike kazne zabranom učešća u Ligi šampiola ili Ligi Evrope. 

Više izvora reklo je "ESPN-u" da je UEFA rešila da izbaci klubove koji se ne distanciraju od Superlige. Oni dodaju da je UEFA vodila razgovore sa klubovima kako bi saznali koliko su odlučni da odustanu od Superlige. Do srede su se dogovorili sa sedam, a to su Arsenal, Čelsi, Mančester Siti, Mančester junajted, Totenhem i Liverpul, kao i Atletiko Madrid. Pored njih i Inter je blizu da se dogovori sa UEFA. 

Foto: reuters

Real Madrid, Barselona, Juventus i Milan ne odustaju od ideje što posebno "živcira" čelnike UEFA, koji će da se pozovu na kršenje člana 51. njenog Statuta po kome „nema udruživanja klubova ili saveza bez dozvole UEFA“.

Ipak, druga strana smatra da nije prekršila zakon, jer je ideja bila da FIFA i UEFA prizna postojanje Superlige, a ne da se oni "cepaju" od organizacija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija