• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2021

16:48

HRVAT IZDAO SVOJE!? Mladi fudbaler izabrao drugu DRŽAVU!

Fudbal

HRVAT IZDAO SVOJE!? Mladi fudbaler izabrao drugu DRŽAVU!

Podeli vest

Nekadašnji mladi hrvatski fudbalski reprezentativac Borna Sosa dobio je nemačko državljanstvo i dozvolu da nastupa za tu reprezentaciju, prenose nemački mediji

Nemački “Skaj“ preneo je da je Sosa dobio državljanstvo jer mu je majka rođena u Berlinu, dok “Bild“ prenosi da ga selektor Nemačke Joakim Lev već ima u planovima za predstojece Evropsko prvenstvo.

Sosa, 23-godišnji levi bek, čija je vrednost procenjena na 12 miliona evra ove sezone odigrao je za Štutgart 25 mečeva i upisao 10 asistencija.

U Nemačku je došao iz zagrebačkog Dinama pre tri godine za šest miliona evra.

Foto: AP/Photo

Za hrvatsku mladu reprezentaciju odigrao je 19 utakmica, ali nijednu za seniorsku, te po pravilima FIFA, može da zaigra za drugu A reprezentaciju.

Selektor Hrvatske Zlato Dalić je u izjavi za sajt Saveza prokomentarisao situaciju oko Sose.

- Borna Sosa je na našem radaru, redovno pratimo njegove nastupe u klubu i on je sigurno na širem spisku kandidata za A reprezentaciju. Povrh toga, bio je aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija sa kojima je postizao uspehe, što je najbolji put do A reprezentacije. Naravno, svaki igrač ima pravo da odluči za koju zemlju želi da igra - rekao je Dalić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17