• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2021

09:36

DRAMATIČNO U ŠPANIJI! Madrid na nogama, ko će biti šampion?

Fudbal

DRAMATIČNO U ŠPANIJI! Madrid na nogama, ko će biti šampion?

Podeli vest

U subotu se igraju utakmice poslednjeg, 38. kola španske Primere kada će pasti odluka ko će biti šampion

Real Madrid brani titulu, ali pita se i Atletiko Madrid. "Jorgandžije" su prve na tabeli sa 83 boda i ima sve u svojim rukama, a "kraljevski klub" ima 81 i potrebno mu je da gradski rival kiksne.

Foto: APphoto

 

U slučaju istog broja bodova, ako bude remi na Atletika i pobeda Reala, prvi bi bio Real zbog boljeg međusobnog skora ove sezone. Atletikova muka u ovoj situaciji je što igra protiv Valjadolida (31 bod) kome je potrebna pobeda da bi se nadao opstanku. Cilj je da se preskoče Ueska i Elče, koji imaju po 33 osvojena boda. Dva od ta tri kluba će ispasti.

Foto: ap photo

 

Ali, isto tako i Real igra protiv Viljareala (58) koji želi da se plasira u Ligu Evrope u trci sa Betisom (58) i Real Sosijedadom (59). Betis gostuje u Vigu ekipi Selte, a Sosijedad Osasuni u Pamploni.

Interesantno, Real je u više navrata kroz istoriju gubio titule u Španiji u poslednjem kolu, ali nikada je nije osvajao u dramatičnoj završnici za 119. godina svoje istorije.


PRIMERA

38. kolo

Petak

Levante - Kadiz 2:2 (1:2)
Rožer 8, Melero 58 – Negredo 14, Akapo 32

Subota

Selta - Betis 18.00
Eibar - Barselona 18.00
Elče - Bilbao 18.00
Ueska - Valensija 18.00
Osasuna - Sosijedad 18.00
Real M. - Viljareal 18.00
Valjadolid - Atletiko M. 18.00


Nedelja

Granada - Hetafe 18.30
Sevilja - Alaves 21.00


 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija