• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2021

18:00

NOVI RAT U FUDBALSKOM SAVEZU! Lazović OPTUŽIO Pantelića, prvi čovek FSS-a žestoko ODBRUSIO i udario na MORAL čelnika Javora!

Fudbal

NOVI RAT U FUDBALSKOM SAVEZU! Lazović OPTUŽIO Pantelića, prvi čovek FSS-a žestoko ODBRUSIO i udario na MORAL čelnika Javora!

Podeli vest

Nastavlja se verbalni rat unutar Fudbalskog saveza Srbije

Nakon što je smenjen Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superligaša i prvi čovek Javora oglasio se povodom novonastale situacije i žestoko napao Marka Pantelića. 

- Po osnovu člana 46 Statuta FSS član IO ima pravo predloga za uključenje tačaka u dnevni red… Moj predlog je bio razlog za smenu, uz kršenje svih zakona i principa. Dopuna se odnosila na dve tačke: regularnost takmičenja Super lige u sezoni 2020/2021. i format takmičenja za narednu. Nemaš ti Panteliću problem sa Lazovićem, već sa sobom. Tvoja odluka prema čoveku koji klub vodi bez mrlje 23 godine je čin moguć samo ljudima koji nemaju poštovanje. Takva mi odluka čak i te kako prija, mada je zakonski nelegitimna, što će se i dokazati - poručio je prvi čovek Javora. 

Foto: Starsportphoto©

Lazović dodaje da ovo nije prvi put da se radi na štetu Javora, te je trofej namenjen šampionu Kupa dva puta otet timu iz Ivanjice. 

- U fudbal dajem i od njega ne uzimam. Dva puta su mi oteli osvajanje Kupa. Pre tri godine sam na brutalan način ispao iz Superlige. Ali ova poslednja sezona, tj. prolećni deo, u kom si ti presednik, je genocid. Uništenje! Uništeno je baš sve! Zato Panteliću ne očekuj po cenu bilo čega da ću prihvatiti da plac uništenih mladih sportista, uništenog kluba, uništene istorije kluba, sve zbog nameštenih utakmica, gurnem ispod tepiha. To rade mali i nemoralni ljudi, ili klimoglavci, zbog sitnih interesa - zaključio je Lazović. 

Ipak, na odgovor potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić nije se dugo čekalo. Lazović je optužio Pantelića da čuva u fioci predmete koje je poslala UEFA o nameštenim utakmicama u Srbiji, na šta je usledio odgovor trenutno vodećeg čoveka FSS-a.

- Fudbalska i sportska javnost bili su u prethodnom periodu svedoci mnogih anomalija u srpskom klupskom fudbalu, veliki broj utakmica bio je pod lupom organa UEFA. Ne mogu i neću da ćutim i zatvaram oči pred bilo kojim stvarima koje narušavaju ugled našeg fudbala, na terenu ili van njega - izjavio je vršilac dužnosti predsednika FS Srbije. 

Foto: Starsportphoto

Nekadašnji vrsni golgeter je poručio Lazoviću da je sam trebao da ode posle svih skandala koji su pratili ligu ove sezone.

- Zbog toga i moja odluka da se smeni Dragomir Lazović iz IO FSS, kao i predlog klubovima da zbog integriteta takmičenja učine isto i smene ga sa mesta predsednika Zajednice, jer da ima i malo morala Dragomir Lazović bi sam podneo ostavku na sve funkcije u fudbalskoj organizaciji. Radi se o osobi koja je po funkciji, kao predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, najodgovornija za funkcionisanje takmičenja, a svi smo bili svedoci sramnih dešavanja na mnogim terenima Super i Prve lige Srbije - dodao je u saopštenju Pantelić i nastavio. 

- Treba li posle svega da se pravimo gluvi i slepi? Ne. Klupski fudbal nam je obeležen, a ja posle karijere koju sam imao, nisam ovde da bih od fudbala uzimao kao mnogi koji je nisu imali, a sada su tu da bi od fudbala samo otimali, već da bih stvari učinio boljim. Dragomir Lazović je, zna on to dobro, poslednja osoba koja može da se žali na "svoj status" u fudbalskoj organizaciji. Kroz biznis u kome je, kažu, uspešan, dobro je od FSS naplatio svoje usluge, ali ponoviću ovde se jednostavno radi o odgovornosti koju svako mora da snosi, pogotovo oni koji obavljaju odgovorne funkcije. Nikome ništa ne dugujem i neću stvari gurati pod tepih zarad nekih sitnih interesa.

Foto: Starsportphoto

Kako navodi Marko Pantelić, Dragomir Lazović je tražio da se postupa protivzakonito, odnosno da se promene odluke o sistemu takmičenja po završetku istog. 

- Opijen valjda silnim funkcijama koje ima u fudbalu, Lazović traži da se postupa mimo propisa i zakona naše države, a on bi morao da zna da shodno članu 160. stav 3. Zakona o sportu Republike Srbije izmene sistema takmičenja su u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza i mogu se primenjivati najranije po isteku jedne takmičarske sezone od utvrđivanja tih izmena (dakle, odluka o promeni sistema takmičenja može da se donese sada, ali da stupi na snagu tek od sezone 2022/23. a ne odmah kako to traži čovek koji je prošle godine u ovo vreme glasao za smanjenje lige) - poručio je Pantelić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija