• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

24.05.2021

09:15

BUKTI ŽESTOK RAT U VRHU FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE! Pantelić spremio otkaz Šurbatoviću!

Fudbal

BUKTI ŽESTOK RAT U VRHU FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE! Pantelić spremio otkaz Šurbatoviću!

Podeli vest

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić smenio je prvog čoveka Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije Dragomira Lazovića, a ista sudbina danas čeka i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića

Bukti rat u Fudbalskom savezu Srbije! Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić pokušaće danas da smeni generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, saznaje Informer!

Njih dvojica su blisko sarađivala dok je na čelu Saveza bio Slaviša Kokeza, a tako su nastavili i po njegovom odlasku. Međutim, od pre mesec dana počeli su da zastupaju različite interese i sve češće su imali sukobljene stavove.
Suprotstavljeni

Pantelić je razočaran u Šurbatovića zato što pruža podršku onima koji bi da menjaju pravila takmičenja na kraju sezone
Izvor Informera

Kokezine izmene

Poslednji verbalni sukob imali su kad je predsednik Zajednice Superlige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović predložio da Superliga bude proširena sa 16 na 18 mesta kako bi njegov klub Javor ostao u eliti. Pantelić se tome usprotivio, dok se Šurbatović priklonio Lazoviću.

Pantelić je odmah reagovao i najurio Lazovića iz FSS. Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja, ista sudbina čeka i Šurbatovića.

- Pantelić je razočaran u Šurbatovića. Čovek koji mu je doskoro bio najbliži saradnik zastupa potpuno suprotne stavove od njega. Generalni sekretar pruža podršku onima koji bi da menjaju pravila na kraju sezone i proširuju ligu. To je van svake pameti! Pantelić će zbog toga danas na sednici Izvršnog odbora FSS predložiti smenu Šurbatovića. Ukoliko njegov predlog ne prođe, smeniće članove IO koji podržavaju Šurbatovića, jer na to ima pravo kao predsednik FSS. Predlog o proširenju lige neće ni stavljati na glasanje - objašnjava naš izvor.

Foto: Starsportphoto

Jovan Šurbatović leti iz FSS

Pantelić: Nikome nisam dužan

Marko Pantelić obrazložio je juče zbog čega je smenio Dragomira Lazovića.
- Neću da zatvaram oči pred stvarima koje urušavaju naš fudbal. Zbog toga je Lazović smenjen. Radi se o osobi koja je po funkciji, kao predsednik Zajednice Super i Prve lige Srbije, najodgovornija za funkcionisanje takmičenja, a svi smo bili svedoci sramnih dešavanja na mnogim terenima Superlige i Prve lige Srbije. Nikome ništa ne dugujem i neću da guram probleme pod tepih zarad sitnih interesa - rekao je Pantelić.

Zanimljivo je da je predsednik FSS stekao pravo da sam smenjuje članove IO tokom mandata Slaviše Kokeze, koji je tu odredbu uneo u Statut FSS. Time je želeo da učvrsti svoju poziciju i spreči da mu IO izglasa nepoverenje.

- Izvršni odbor FSS broji 14 članova, a odluke se donose prostom većinom. Da bi Pantelić imao većinu, potrebno mu je da za njegov predlog glasa osmoro članova IO. Kako je predsednik FSS i sam član IO, Pantelić može da smeni sedmoricu članova i umesto njih dovede svoje ljude. Zahvaljujući Kokezinim izmenama Statuta, Pantelić ima pravo da to uradi. Međutim, ni Šurbatović neće sedeti skrštenih ruku i pokušaće na neki drugi način da se zaštiti - zaključio je naš izvor.

Podrška Poledice

Podršku Marku Panteliću pružio je i predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

- Podrška za Marka Pantelića. Statut, član 44. daje mu mogućnost da smeni osam članova IO FSS, postavi osam novih i resetuje sistem. Trebalo bi najuriti sve neprijatelje fudbala, a ima ih mnogo. Marko je pošten momak, iako je pravio greške. Čovek je iz fudbala, video je sa kim ima posla - poručio je Poledica.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slobodan

pre 2 godine

A kad je trebalo da pljune Vidica prvi se zapljunuo i napusio ga zbog Kokeze. Gdemu je tada bio moral. Pantelicu podnesi sam ostavku jer ti je sef prvi oao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17