• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2021

10:11

BEZ PLAKANJA, UDARANJA, LAKTANJA, FOLIRANJA... IGRAJTE FUDBAL! Kosanović očitao lekciju večitim rivalima!

Fudbal

BEZ PLAKANJA, UDARANJA, LAKTANJA, FOLIRANJA... IGRAJTE FUDBAL! Kosanović očitao lekciju večitim rivalima!

Podeli vest

Tačku na sezonu staviće fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, koji igraju u finalu Kupa Srbije (utorak, 19.00, Arena 1)

Crveno-beli su pre nekoliko dana proslavili titulu, žele novi trofej i još jedno slavlje, dok Partizan ima šansu da izvadi fleke.

Iskusni trener i bivši strateg Crvene zvezde Milorad Kosanović veruje da bismo morali da gledamo kvalitetan fudbal. Tačnije, nešto što liči na fudbal, kako kaže.

- Voleo bih da gledamo nešto što nalikuje fudbalu. A ne kao u minulom derbiju guranja, udaranja, laktanja, plakanja, foliranja, laganja...Kompletni su i jedni i drugi, što obećava. S tim da Zvezda ima kvalitetnije igrače, standardnu odbrambenu četvorku i golmana, korektnu četvoricu u veznom redu. Naposletku i čudesan trio Ben – Ivanić – Katai. Znalce iznad kvaliteta naše lige. Enormnu razliku prave i ako budu u elementu, Zvezda ima veće šanse da dobije utakmicu - rekao je za Sportski Žurnal Milorad Kosanović.

Foto: tarsportphoto

 

Kaže da će se susresti timovi različitih filozofija, odnosno da će se Stanojević bazirati na igru u tranziciju

Zato što nema Ivanića, Bena i Kataija. Otuda čvrsto, snažno i direktno igra u dubinu, tražeći pas iza leđa odbrane, čeka prekide i vreba prilike iz kontri. Istovetno će i bez Asana, doduše, mnogo teže i sporije. Efikasan je bio, rivalima pravio probleme od centra do gola. Mogao bi da pobegne Marković. E, sad, ukoliko bi Zvezda zatvorila direktnu igru teško bi kroz posed uradio nešto značajnije u poslednjoj trećini terena.

Foto: Starsportphoto

 

Kosanović je naveo i nekoliko vidljivcih mana oba tima.

- Zvezda nema brzinu da bi igrala na kontranapade, već kroz posed lopte i kombinacije u poslednjih 30 metara. Ako je, recimo, Partizan pusti na 40 metara od gola biće u grdnom problemu. Prosto je nemoguće zaustaviti Zvezdu u tome i doći će "gore“, problem će biti u vraćanjima i permenentnim izlascima napolje. Sa te strane biće interesantno gledati kako će Zvezda da zatrvara leđa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17