• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2021

20:00 >> 23:32

ČELSI JE PRVAK EVROPE! Haverc ISPLATIO silne MILIONE i doneo PLAVCIMA drugu Ligu šampiona! /VIDEO/

Fudbal

ČELSI JE PRVAK EVROPE! Haverc ISPLATIO silne MILIONE i doneo PLAVCIMA drugu Ligu šampiona! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Čelsija savladali su Mančester siti sa 1:0 (1:0) u finalu Lige šampiona i tako osvojili drugi trofej namenjen prvaku Evrope

Bezpoštedna borba svih 90 minuta, ali nažalost, neko je morao pognute glave da napusti Dragao! Nije uspeo Siti po prvi put u istoriji da se domogne "ušatog" pošto je na put Gvardiolinoj četi stao tim Tomasa Tuhela - 1:0 (1:0). Falilo je samo više golova da bi neutralni navijači mogli da budu potpuno zadovoljni nakon finala!

Momenat odluke desio se u 43. minutu kada je Ruben Dijas napravio prvu "grešku" od kako je stigao među Građane, ali u odlučujućem momentu! Kai Haverc je vešto izbegao ofsajd zamku i matirao Edersona za konačnih 1:0! 

Iako je golova falilo, uzbuđenja nije! Viđene su dve povrede koje su u mnogome promenile tok meča, prvo je Čelsi ostao bez stuba odbrane pošto Tijago Silva nije mogao da nastavi susret, a u drugom poluvremenu Kevin De Brujne je posle strahovitog sudara u suzama napustio Dragao i ostavio saigrače na cedilu. 

Najveću priliku na meču imao je Kristijan Pulišić kada je mogao da stavi tačku na finale, ali je Amerikanac iz redova Plavaca pošteno obrukao i promašio čitav gol sa pet metara udaljenosti! 

Imao je ponovo Siti inicijativu na startu meča, ali je Čelsi bio daleko konkretniji rival. Pretili su Plavci dva puta preko Tima Vermera, ali je Ederson uspeo da zaustavi udarac mladog Nemca. 

Zapretio je potom tim Pepa Gvardiole preko Fila Fodena, mladi Englez je pokušao "spoljnom" da pošalje lotu iza leđa Mendiju, ali je promašio i stigla je kazna! Ispali su svi defanzivci Građana, Kai Haverc je obišao Edersona i pogodio za prednost Čelsija!

Pretio je Siti u nastavku meča sve opasnije, gol je "visio u vazduhu", ali je povreda Kevina De Brujnea potpuno poremetila planove Sitija! Gvardiola je poslao na teren sve napadački potentne igrače, međutim, ni to nije dalo rezultate!

MANČESTER SITI - ČELSI  0:1 (0:1)

Strelac: Haverc 43

Stadion: Dragao, Lisabon                                 Sudija: Antonio Mateu Laoz (Španija)

Mančester siti: Ederson - Voker, Stons, Dijas, Zinčenko - Gundogan, De Brujne, Bernardo Silva - Marez, Sterling, Foden Trener: Pep Gvardiola

Čelsi: Mendi - Aspilikueta, Silva, Ridiger - Džejms, Kante, Žoržinjo, Čilvel - Haverc, Maunt - Verner Trener: Tomas Tuhel

Tok meča:

Drugo poluvreme:

96. minut - MILIMETRI SU DELILI SITI OD IZJEDNAČENJA! Uhvatio je Marez volej sa ivize kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik preko prečke!

95. minut - Totalna ofanziva Sitija! Svi igrači sem Edersona su u šesnaestercu Čelsija!

90. minut - Sedam minuta nadoknade!

87. minut - Bezidejna igra Stija! Ne uspevaju Građani da probiju bedem ispred Mendijevog gola!

83. minut - Pokušao je Žoržinjo iz daljine da savlada Edersona, ali je to otišlo daleko pored gola!

80. minut - Odlučio se Tomas Tuhel da zatvara utakmicu, te je na teren umesto Mauta poslao Kovačića - 0:1!

75. minut - Preti sada Siti sa druge strane, prošao je Sterling prvi put na meču i odmah napravio pometnju u odbrani Čelsija, uspeo je Čilvel da izbaci loptu ispred Žezusa!

73. minut - AU! Moglo bi ovo skupo da košta Plavce! HAverc je izbacio celu odbranu Sitija i proigrao Pulišića koji je promašio ceo gol sa pet metara!

72. minut - Saterali su Građani fudbalere Čelsija u šesnaesterac, Siti je sve opasniji, a gol "visi u vazduhu"! Za sada Kante i Džejms sjajno zatvaraju sve pokušaje Sterlinga!

68. minut - Velika šansa za Siti nakon ukradne lopte Fernandinja, sjajno je Marez pobegao po boku, ali je Aspilikueta u poslednjem momentu presekao pas ka Žeuzusu!

65. minut - Rasplamsala se borba u poslednjih nekoliko minuta nakon izlaska De Brujnea, čini se da Laoz polako gubi konce!

Foto: Tanjug

60. minut - VAR će proveravati penal za Siti! Ris Džejms je grudima primio loptu koja ga je potom udarila u ruku, ali je Laoz samo odmahnuo rukom!

56. minut - Strahovit sudar Ridigera i De Brujnea, čini se da Belgijanac neće moći da nastavi susret! Na terenu je Gabrijel Žezus!

54. minut - Sevnula je nova kontra Čelsija, protutnjao je Haverc kao brzi voz pored Gindogana koji je morao da ga sruši sa leđa. Mogao je Nemac da zaradi i drugi žuti karton, ali mu je Laoz progledao kroz prste!

50. minut - Totalna ofanziva Sitija na startu drugog dela igre, uspeva Čelsi da odolo naletima Građana - 0:1!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Foto: Tanjug

48. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

45. minut - Mogao je ponovo Haverc da matira Edersona, ali je golman SItija dobro odreagovao!

43. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Čelsi! Nije delovalo da iz ove "šanse" može da padne gol, ali je Haverc izbegao ofsajd zamku i pobegao štoperima Sitija. Uspeo je da obiđe i Edersona i lako pošalje loptu u prazan gol!

39. minut - Povređen je Tijago Silva i neće štoper Čelsija moći da nastavi susret. Uz suze je izašao sa terena, a na njegovo mesto će Kristijansen!

37. minut - Sevnula je kontra Čelsija preko Kantea, sjajno je Francuz proigrao Haverca, ali se Nemac spetljao u kaznenom prostoru gostiju!

35. minut - Minut odmora zbog vrućine u Portu!

34. minut - Suzdržavao se Laoz od žutih kartona do sada, ali je Španac morao da pokaže javnu opomenu Ilkaju Gindoganu nakon starta nad Mejsonom Mauntom. 

Foto: Tanjug

30. minut - Nova pretnja pred golom Čelsija, uspeo je prvi put na meču Marez da probije po boku i pošalje dobar pas na peterac, ponovo je Ridiger bio na mestu - 0:0!

27. minut - Najveća prilika na meču za FIla Fodena, mogao je mladi Engez sada da matira Mendija, ali je Ridiger blokirao njegov udarc sa peterca - 0:0!

26. minut - Imao je sada Ris Džejms priliku iz slobodnog udarca da uputi dobar centaršut, ali je Stouns bio na mestu!

22. minut - Do sada se igra u naletima, nekoliko napada Čelsija, potom Sitija. Sada je De Brujne bio u dobroj situaciji, ali je Aspilikueta dobro reagovao. Ipak, i sudija je podigao zastavu, te neće biti ni kornera!

18. minut - Nekoliko minuta totalne ofanzive Plavaca! Haverc je sada pronašao Kantea na drugoj strani, Francuz je pucao pored gola - 0:0!

14. minut - Preti sada Čelsi sa druge strane! Dva puta je Timo Verner bio u izglednoj situaciji, prvi put je Ederson zaustavio njegov udarac, a potom je Nemac pogodio spoljni deo mreže - 0:0!

Foto: Tanjug

10. minut - Nova dobra akcija Sitija, ponovo je Sterling bio u centru pažnje, ovoga puta je pokušao da proigra Silvu na drugoj stativi, ali je Ridiger to raščistio, ostaje 0:0!

7. minut - Prva ozbiljna prilika pred golom Mendija! Ederson je proigrao Sterlinga na drugoj polovini terena, ali je golman Čelsija na vreme istrčao - 0:0!

3. minut - Konkretniji početak Čelsija na Dragau, imali su Plavci i korner posle svega dva minuta, ali bez previše uzbuđenja!

1. minut - Počelo je veliko finale!

 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos finalne utakmice Lige šampiona između Mančester sitija i Čelsija. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17