• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2021

14:49

STOJKOVIĆ PROGOVORIO O "PREVRATU" I BORBI ZA VLAST U FSS! Svi znamo šta se desilo... /VIDEO/

Fudbal

STOJKOVIĆ PROGOVORIO O "PREVRATU" I BORBI ZA VLAST U FSS! Svi znamo šta se desilo... /VIDEO/

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije putovaće oslabljenja na prijateljske mečeve u Japanu, gde se 7. juna sastaje sa selekcijom Jamajke (9.00), a četiri dana kasnije u meču Kirin kupa, rival je selekcija Japana (12.25).

Ipak, jedna od glavnih tema konferencije za medije bilo je mišljenje selektora o poslednjim dešavanjima unutar Fudbalskog saveza Srbije. Umesto Marka Pantelića sada je vd predsednika FSS Nenad Bjeković.

Novinarsko pitanje podrazumevalo je reč "prevrat", a celu situaciju Stojković ne vidi tako.

- Nije tu bilo nikakvog prevrata. Svi znamo šta se desilo. Maksimalno sam koncentrisan i posvećem poslu kojim se bavim i imam odgovornost za sportska pitanja i sve što se dešava oko nacionalnog tima - kazao je Stojković a onda dodao:

- Niti želim, niti mogu, da se mešam u rad Saveza. Rekao sam da postoje dva sektora, politika i sportski deo Saveza. Uz sportskom delu se pitam i to se baš mnogo pitam i pitaću se. O ovoj drugoj političkoj strani se ne brinem previše. Vidim da Savez funkcioniše dobro, imamo podršku, to mi je jako bitno i ne želim da trošim energiju na to.

Azijsku turneju zbog povreda će preskočiti Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Andrija Živković i Darko Lazović. Umesto njih pozvani su  najbolji strelac tek završene Superlige, Radnikov napadač Milan Makarić, te 18-godišnji krilni fudbaler Partizana Nemanja Jović.

Nisam oduševljen derbijem

Pored pomenute dvojice na novom spisku iz domaće lige biće i desni bek TSC-a Marko Petković. Na prvobitnom spisku nije bilo nijednog fudbalera iz Crvene zvezde i Partizana.

Gledao sam poslednja dva derbija i iskreno - nisam oduševljen. Pretpostavljam da i javnost deli moje mišljenje. Niko tu ništa posebno nije pokazao. Mali Jović je za svoje godine, jer je najmlađi, pokazao neku razliku koja je bila intrigantna. I sada u ovoj prilici kada može da mu se pruži prilika, zašto da ne. Ima kod večitih kandidata za reprezentaciju, ali ja ovako vidim situaciju sada - rekao je Stojković. 

Foto: fss

 

Stojkovića je prilikom okupljanja reprezentacije nešto posebno impresioniralo.

- Ono što je veoma bitno, to je da svi igrači koji nisu sada tu - odsustvuju iz opravdanih razloga, a mene kao selektora raduje to što su svi oni sinoć došli da se jave i bili ovde u Sportskom centru, kako bismo otklonili sve dileme. To je jako pohvalno i govori o njihovoj profesionalnosti i odnosu prema nacionalnoj selekciji.

Ne treba nam kopija

Selektor Dragan Stojković kaže da nema nameru da traži od Zvonka Živkovića, selektora mlade selekcije, da kopira formaciju i stil igre prvog tima. 

- Neću uticati na mladi tim, oni će igrati onako kako oni misle. Ne treba nam nikakva kopija, ne znam ni šta to znači. Ako bi trebalo da igraju kao mi, dajte onda da vodim i mladu reprezentaciju. Treba pustiti ljude da rade svoj posao i igraju u sistemu nevezanom za A tim.

Stojković jedva čeka da vidi na terenu  mlade nade, Terzića, Joveljića, Čestića i Jovića.

Imaju veliki potencijal, pratimo ih, gledao sam ih nekoliko puta i zaslužili su da se nađu na spisku. Pogotovo na ove dve utakmice koje nisu takmičarske, pa će moći bez stresa da pokažu ono što mislimo da imaju u nogama. Joveljić, Čestić, Terzić, Jović... jedva čekam da ih vidim na delu. Oni predstavljaju potencijal u budućnosti. 

Utakmice u Japanu biće prilika mladim igračima da se nametnu za septembarsko okupljanje kada će se nastaviti kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

- Imaće priliku. Viideti kada budu odigrali dve utakmice i kada napravimo rezime. Svi koji budu putovali će dobiti šansu. Koliko minuta to ne znam, ali će biti u timu. Na njima je da me uvere da imaju talenat za seniorski tim.

Važna je Srbija, a ne protivnik

Stojković je priznao da će Jamajku i Japan tek da upozna narednih dana.

- Ne poznajem ih uopšte. Ali, dobiću dovoljno informacija, pogledaćemo i neki snimnak, da bismo imali jasniju sliku s kim ćemo igrati. Meni to ne znači ništa, jer od prvog dana govorim da će nam fokus biti na našoj igri, šta mi želimo da pokažemo na terenu. Važna je Srbija, a ne ime protivnika.

Svi očekuju ofanzivne "orlove".

- Da li ćemo igrati ofanzivno? To nemojte ni da pitate, to se podrazumeva, to mora da bude tako.

 

Za dve nedelje počinje Evropsko prvenstvo, a srpski selektor je priznao da nisu velike šanse da ode uživo da gleda neku utakmicu.

- Sve zavisi, jer je ova situacija potpuno nenormalna, sa pcr testovima, nema publike na tribinana... Živimo u takvom vremenu da mi se smuči da putujem. Moguće je da odem na neki meč, ali nisam siguran. Naravno da me interesuje Evropsko prvenstvo, pogotovo kako će Portugalija igrati - istakao je selektor Stojković.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija