• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2021

12:48

OZBILJNA FRKA PRED EURO! Rusi besni na Ukrajince zbog fudbalskog dresa! /VIDEO/FOTO/

printscreen

Fudbal

OZBILJNA FRKA PRED EURO! Rusi besni na Ukrajince zbog fudbalskog dresa! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Ukrajinska fudbalska reprezentacija nastupiće na Evropskom prvenstvu u novom dresu sa natpisom "Slava Ukrajini!" i siluetom države

Novi dres reprezentacije Ukrajine je veoma razbesneo Ruse.

Odmah su tražili od UEFA da se on hitno zabrani, pre nego što 11. juna počne Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Novu opremu reprezentacije predstavio je na svom Fejsbuk nalogu prvi čovek Fudbalskog saveza Ukrajine, Andrij Pavelko, inače član Izvršnog odbora UEFA.

Na dresu je, s prednje strane, gotovo neprimetno, ali vrlo precizno - prikazana mapa Ukrajine kakvu je međunarodna zajednica priznaje, sa Krimom, ali i Donjeckom i Luganskom, oblastima kojima Ukrajina de fakto ne upravlja već nekoliko godina.

 

 

- Ovo je najvredniji pogled za sve nas u našoj zemlji. Jedina i nepodeljena otadžbina sa Krimom, Donjeckom, Luganskom, Kijevom, mojim rodnjim Dnjeprom, Lavovim, Odesom i svim gradovima i selima kojima je melodija himne - glavna melodija. Gde se na "Slava Ukrajini" odgovara sa "Slava herojima", što će od sada inspirisati naše fudbalera. Verujemo da će silueta Ukrajine dati snagu igračima, jer će se boriti za celu državu. I, cela Ukrajina, od Sevastopolja i Simferopolja do Kijeva, od Donjecka i Gulasna do Užgoroda, će podržavati naš tim u svakom meču. Ovo je izuzetno važno dza fudbalere koji sanjaju da najbolje odigraju na EURO 2020, za milione naših navijača koji veruju u tim Andreja Ševčenka. Fudbale i reprezentacijo, ujedinite Ukrajinu. Slava Ukrajini! - poručio je Pavelko i razbesneo Ruse.

Rusija je Krim pripojila 2014. godine i smatra ga delom svoje teritorije, što je međunarodna zajednica odbacila.Ali, Ruse baš briga zbog toga. 

Foto: printscreen

 

Zamenik predsedavajućeg državne Dume, Dmitrij Svičev, nazvao ovu sporsku opremu "političkom provokacijom" i zatražio od UEFA da hitno zabrani ovakav dres. Sa druge strane, Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, istakla je sledeće:

Ukrajina je sebi pripisala deo ruske teritorije, Krim, čime je stvorila iluziju nemogućeg. Uz to, nacionalistički slogani koji su (na dresu) korišćeni predstavljaju očiglednu kopiju nacističkih slogana i deo su kontinuirane državne propagande iz Kijeva - naglasila je Zaharova.

Ukrajina će igrati u Grupi C sa selekcijama Severne Makedonije, Austrije i Holandije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko

pre 2 godine

a cekaj , a majica Kosovo je Srbija na srpskim sportistima i prvacima , to ne moze .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija