• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

11.06.2021

15:31

ČISTKA! MAŽIĆ ZAVODI RED U SRPSKOM FUDBALU! Plata 30.000 evra, glavni cilj - da iskoreni neregularnosti!

Fudbal

ČISTKA! MAŽIĆ ZAVODI RED U SRPSKOM FUDBALU! Plata 30.000 evra, glavni cilj - da iskoreni neregularnosti!

Podeli vest

Milorad Mažić pristao je da bude novi predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije * Imaće platu od 30.000 evra mesečno, a glavni cilj biće mu da iskoreni neregularnosti u domaćem prvenstvu

Sudija Milorad Mažić (48) vraća se u srpski fudbal da zavede red, saznaje Informer! Penzionisani arbitar koji je poslednjih godinu dana radio na Kipru u unapređivanju rada njihovih sudija prihvatio je da bude novi predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

On će na toj poziciji zameniti Milana Karadžića, koji se nije proslavio. Tokom njegovog mandata pojedini klubovi su praktično sami određivali ko će da im sudi, a gotovo da nije bilo kola u kojem arbitri nisu žestoko oštetili nekoga.
Odrešene ruke

Mažić će imati potpunu slobodu da sam sastavi listu sudija i skloni one koje smatra nedovoljno stručnim ili nepoštenim
Izvor Informera

Obučavao Kiprane

Očekuje se da Milorad Mažić, čovek koji je sudio finale Lige šampiona 2018. godine, tako nešto ne bi dozvolio. Kako Informer saznaje od pouzdanog izvora bliskog FSS, naš najbolji arbitar svih vremena tražio je garancije da mu se niko neće mešati u posao i dobio ih je. Njegova plata trebalo bi da iznosi oko 30.000 evra mesečno.

- Već neko vreme postoji ideja ljudi iz FSS da vrate Milorada Mažića i da mu povere zadatak da reši probleme sa suđenjem u srpskom fudbalu. Kad je okončao sudijsku karijeru, Mažić je otišao na Kipar da obučava njihove arbitre. Međutim, poziv iz Srbije nije mogao da odbije. I njemu je stalo da pomogne svojoj zemlji. Jedina stvar oko koje se pregovara je način na koji će da radi. Mažićev uslov je da dobije odrešene ruke da mu se niko ne meša u posao. Plata od oko 30.000 evra mesečno mu odgovara. To i nije velika suma za ono što se od njega očekuje - objašnjava naš sagovornik.

 

Foto: starsport

 


Fudbal u Srbiji žestoko je kompromitovan, naročito nakon što je otkriveno da je Evropska fudbalska unija (UEFA) često slala upozorenja da su pojedini ishodi mečeva u Superligi i Prvoj ligi dogovoreni. Mažićev posao biće da iskoreni sve neregularnosti i spreči nameštanje utakmica uz pomoć sudija.

Foto: Starsportphoto

Milorad Mažić


- Mažić je poznat u celom svetu, delio je pravdu u svim velikim takmičenjima i ima autoritet. Ukoliko bi on vodio suđenje u Srbiji, i UEFA bi nas drugačije gledala. Mažić će imati potpunu slobodu da sam sastavi listu sudija i skloni one koje smatra nedovoljno stručnim ili nepoštenim. Imaće potpunu moć da sankcioniše svaku nečasnu radnju koju primeti i niko neće smeti da mu se meša u posao. Obećano mu je da će biti zaštićen i da neće morati da trpi ni pritiske od klubova, što je dosad bilo uobičajeno u našem fudbalu - zaključuje naš izvor.

Neophodna podrška

Mažić je u avgustu prihvatio ponudu sa Kipra, a prilikom obraćanja tamošnjim medijima govorio je i o stanju u srpskom fudbalu.

- U Srbiji sudije trpe ogroman pritisak. Arbitri su u teškoj poziciji i potrebna im je podrška svih, a ne samo Saveza, da bi uspeli u svom radu - rekao je tada Mažić.


FIFA ugasila Arbitražni sud FSS

Fudbalski savez Srbije već odavno nema Arbitražni sud i domaći igrači su potpuno nemoćni ukoliko imaju pravni problem sa klubovima. Poslednji predsednik Arbitražnog suda bio je Miroslav Sever i kad mu je mandat istekao, niko drugi nije postavljen. Razlog za to je što je Svetska fudbalska federacija procenila da Arbitražni sud FSS nije objektivan, te stoga nije priznavala njegove odluke.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija