• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2021

20:00 >> 22:54

ITALIJANI SIGURNI NA STARTU EURA! Turci PREGAŽENI u Rimu! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

ITALIJANI SIGURNI NA STARTU EURA! Turci PREGAŽENI u Rimu! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Italije savladali su Turski sa 3:0 (0:0) na premijeri Evropskog prvenstva

Napokon je počelo Evropsko prvenstvo! Nakon prošlogodišnjeg odlaganja, EURO je bio pod znakom pitanja, ali je utakmica Turske i Italije označila početak novog kontinentalnog takmičenja, a Azuri su na Olimpiku u Rimu bili vrlo ubedljivi i slavili sa 3:0 (0:0)!

Foto: Tanjug/AP

Italijani su kao veliki favoriti ušli u ovaj duel, Roberto Mančini je sastavio ozbiljan tim, a ni defanzivna ekipa poput Turske nije mogla da se odbrani već su završili sa tri gola u svojoj mreži. 

Delovalo je da će Azuri teško probiti bedem ispred Čakirovog gola, Italijani su imali nekoliko poluprilika u prvom poluvremenu, ali gotova nije bilo. Ipak, drugo poluvreme bilo je spektakularno! 

Foto: Tanjug/AP

Turci su delovalo organizovano, ali je nakon greške Mereša Domeniko Berardi probio po boku, pogodio Meriha Demirala u grudi, a lopta se odbila u mrežu Turaka za vođstvo Italije. Od tog momenta na terenu su bili samo Italijani!

Jedan od favorita za najboljeg strelca Ćiro Imobile potvrdio je svoju kandidaturu u 68. minutu kada je matirao Čakira, a tačku na meč stavio je Lorenco Insinje u 79. minutu nakon velike greške turske odbrane! 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

TURSKA - ITALIJA 0:3 (0:0)

Strelci: Demiral 53ag, Imobile 66, Insinje 79

Stadion Olimpiko, Rim     Sudija: Dani Makeli, Holandija

Turska: Čakir - Čelik, Demiral, Sojunču, Meras - Jokušlu - Karaman, Tufan, Jaziči, Čalhanoglu - Jilmaz. Selektor: Šenol Guleš

Italija: Donaruma - Florenci, Bonući, Kjelini, Spinacola - Barela, Žoržinjo, Lokateli - Berardi, Imobile, Insinje. Selektor: Roberto Mančini

Tok meča: 

89. minut - Nova šansa za Italiju, ali je rezervista Bernadeski loše izveo slobodan udarac!

83. minut - Pitanje pobednika davno je gotovo, ali ostaje da vidimo da li će Italijani postići još koji gol do kraja meča!

79. minut - GOOOOOOOOOOOL! Nova kardinalna greška Turaka, Ćiro Imobile je presekao loš pas defanzivaca i proigrao Insinjea koji je bio sam kao duh na drugoj stativi i lako pogodio za - 0:3!

Foto: Tanjug/AP

76. minut - Mogli su sada Azuri da zadaju poslednji udarac Turcima! Žoržinjo je fantastično proigrao Spinacolu koji je imao puno prostora, ali je Zeki Čelik sjajno reagovao, ostaje 0:2!

75. minut - Igra mačke i miša u ovim momentima na Olimpiku, ne mogu Turci da stignu do lopte, a štoperi Italije razmenjuju pasove na svojoj polovini!

71. minut - Potpuno se raspala igra Turaka nakon gola Ćira Imobilea, deluje četa Šenola Guleša potpuno pogubljeno na terenu! 

66. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Duplira Ćiro Imobile prednost Azura! Ponovo je poklekla odbrana Turske, a napadač Italije je pokupio otpadak u svom stilu i neometan matirao Čakira! Potvrdio je ovim golom Imobile svoju kandidaturu za najboljeg strelca turnira - 0:2!

58. minut - Sve više grešaka Turske i nema sumnje da će se broj povećavati kako se utakmica bude približavala kraju. Pokušao je sada Manuel Lokateli sa 20ak metara, imao je Čakir mnogo problema da zaustavi njegov udarac - 0:1!

Foto: Tanjug/AP

53. minut - GOOOOOOOOOL! Vodi Italija! Prošao je Domeniko Berardi po strani, sapleo se Meras što je otvorilo prostora za centaršut. Lopta je u petercu pogodila Demirala u grudi, a turski štoper је savladao je svog golmana - 0:1!

51. minut - Tek što je Under kročio na teren odmah je pobegao vremešnim štoperima Italije, šutirao je u bliži ugao Donaruminog gola, ali je golman Azura dobro reagovao!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Foto: Tanjug/AP

Prvo poluvreme:

45. minut - POLUVREME! Fale golovi na startu Evropskog prvenstva, Italijani su opasniji rival, ali Turska je pokazala zašto mogu da namuče najveće favorite!

45. minut - Ponovo je VAR morao da reaguje i proveri da li je Turska skrivila penal, ali još jednom je ruka bila u prirodnoj poziciji!

40. minut - Prava uspavanka u finišu prvog dela igre, Turci su okrenuti odbrani, a Italijani za sada ne pronalaze put ka golu rivala!

35. minut - Najbolja prilika nameču i to za Tursku! Namičio se Donaruma da zaustavi udarac Buraka Jilmaza, ali ponovo bez gola!

Foto: Tanjug/AP

30. minut - Značajno je opao ritam utakmice nakon velikog broja prilika na obe strane, Italijani imaju inicijativu, ali se Turci izuzetno organizovano brane!

24. minut - Nova velika prilika za Italijane, sada je Kijelini pokušao nakon kornera, ali je Čakir sjajno reagovao, ostaje 0:0!

21. minut - Traže sada Azuri penal nakon što je Sojunču rukom zaustavio udarac Imobilea, odmahnuo je Makeli odmahnuo rukom!

17. minut - Velika šansa za Italiju! Proigrao je Lokateli Insinjea, ali je krilni igrač Napolija slabo šutirao - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

12. minut - Preti reprezentacija Turske iz kontre u dosadašnjem delu meča, sada je Jilmaz pobegao defanzivcima Azura, ipak, loš centaršut napadača Lila, ostaje 0:0!

8. minut - Beležimo i prvi "pokušaj" Turaka, pokušao je Čalhanoglu da proigra Jilmaza, ali je njegov pas presekao Đorđo Kjelini - 0:0!

3. minut - Uspeo je da stigne Domeniko Berardi iako je delovalo da će biti gol-aut i uspeo da uposli Imobilea koji loptu šalje pored gola! Dobar start Italijana - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela! Turci su izveli početni udarac!

20:41 - Imaće i Italijani svoje navijače na tribinama Olimpika! 

Foto: Tanjug/AP

20:23 - Nakon 14 meseci na Olimpiku u Rimu će biti navijača! Za sada deluje da će Turci imati veću podršku nego domaćin Italija! 

Foto: Tanjug/AP

20:20 - Izašli su sastavi Turske i Italije, a najveće iznenađenje jeste što će Federiko Kjeza meč početi sa klupe dok će od prvog minuta zaigrati Domeniko Berardi. 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos otvaranja Evropskog prvenstva u fudbalu i prve utakmice na turniru između Italije i Turske. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija