• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

15.06.2021

09:21

SUDAR TITANA U MINHENU! Okršaj Francuske i Nemačke na "Alijanc areni", "panceri" spremaju osvetu "trikolorima"!

reuters

Fudbal

SUDAR TITANA U MINHENU! Okršaj Francuske i Nemačke na "Alijanc areni", "panceri" spremaju osvetu "trikolorima"!

Podeli vest

Fudbaleri Nemačke pokušaće da se osvete Francuzima za poraz u polufinalu EP 2016. * Nemoguće je predvideti igru 'trikolora', kaže Joakim Lev, selektor 'pancera'

Fudbalski divovi odmeriće snage u Minhenu! Reprezentacije Francuske i Nemačke sudariće se večeras na "Alijanc areni" u derbiju 1. kola grupe F na Evropskom prvenstvu (21.00, Nova S)!

"Panceri" će, ovoga puta u podmlađenom sastavu, pokušati da se osvete "trikolorima" za poraz u polufinalu EP 2016. godine (0:2). Ekipa Joakima Leva ujedno će juriti i četvrtu titulu prvaka Starog kontinenta u istoriji.
Oprezan

Ne bežimo od uloge favorita, ali daleko od toga da nam to nešto garantuje
Didije Dešan

Benzema se oporavio

S druge strane, aktuelni šampion sveta želi da nastavi seriju i upiše osmi uzastopni meč bez poraza. "Galski petlovi" su dva puta pokorili Evropu i sada su glavni kandidati za trofej, ali selektor Didije Dešan spušta loptu na zemlju.

- Još nismo ni istrčali na teren, a mnogi su nas već proglasili pobednicima. Ne bežimo od uloge favorita, ali daleko od toga da nam to nešto garantuje. Prvo moramo da prođemo "grupu smrti". Imam veliko poštovanje prema Nemačkoj i njihovom selektoru Joakimu Levu, sa kojim sam prijatelj. Oni su toliko dugo u samom vrhu, nisu padali čak ni kada su se suočavali sa teškim momentima. Biće veliko zadovoljstvo igrati protiv njih u Minhenu - kaže Dešan.

Foto: reuters

 

 

Foto: reuters

 



Najveću pažnju svakako je izazvao povratak Karima Benzeme u nacionalni tim Francuske. Iskusni napadač se oporavio od lakše povrede kolena i biće spreman za duel sa "pancerima".

- Dobro se osećam, nema bola, normalno sam trenirao sa ekipom. Ponosan sam i srećan što sam opet u reprezentaciji, a kako se prva utakmica bliži, i emocije su sve jače. Znamo koliko su Nemci kvalitetni, ali najvažnije je da mi odigramo onako kako umemo - jasan je Benzema.

MEĐUSOBNI DUELI


31 utakmica
10 pobeda Nemačke
7 nerešenih
14 pobeda Francuske

Nije moglo teže

Njegov saigrač iz Real Madrida Toni Kros svestan je da paklen posao čeka njegovu selekciju.

- Grupa nije mogla da bude teža. Ipak, radujem se ovom izazovu. Biće važno da od starta krenemo kako treba, da pronađemo formu, u suprotnom će biti jako teško u nastavku. Imamo novu generaciju, ali na dobrom smo putu. Francuze poznajemo dobro, nema tu mnogo tajni. Benzema je jako kvalitetan i opasan. Imao je sjajnu sezonu, a sada je "trikolore" učinio još jačim - smatra iskusni vezista.

Foto: reuters

 

 

Foto: reuters

 



Selektor četvorostrukog prvaka sveta Joakim Lev ne krije optimizam pred okršaj sa "trikolorima".

- Francuska ima najprilagodljiviji tim na svetu. Znamo kako oni igraju, ali je gotovo nemoguće
predvideti šta će uraditi na terenu. Stvorili smo sjajnu atmosferu u timu, ušli u dobar ritam. Moramo pametno da rasporedimo našu snagu, a samopouzdanja nam ne fali
- poručuje Lev.
 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17