• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2021

23:27 >> 22:56

MINIMALAC ŠAMPIONA SVETA! Humels TRAGIČAR! BENZEMI I MBAPEU PONIŠTENI GOLOVI!  Nemci i Francuzi opravdali očekivanja!  /FOTO/VIDEO/

Tanjug

Fudbal

MINIMALAC ŠAMPIONA SVETA! Humels TRAGIČAR! BENZEMI I MBAPEU PONIŠTENI GOLOVI! Nemci i Francuzi opravdali očekivanja! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Prvo kolo Evropskog prvenstva u fudbalu završilo se najvećim dosadašnjim derbijem na turniru između Francuske i Nemačke! Sjajni Francuzi su u uzbudljivom meču minimalnim rezultatom pobedili Nemce i potvrdili ulogu favorita! Jedini gol, odnosno autogol, delo je Humelsa u 20. minutu

Veliki derbi današnjeg dana pripao je odličnim Francuzima! 

Imali su i Nemci svoje šanse, ali zasluženo je prvak sveta slavio! Ruku na srce, ko zna šta bi bilo da Humels nije nesrećno zatresao svoju mrežu u 20. minutu! Ipak, piše se samo jedno, a to su tri boda za prvaka sveta!

Iako su Nemci bolje otvorili meč, Francuzi su se na vreme probudili i iskoristili grešku iskusnog nemačkog defanzivca! Sve je krenulo od Pogbe, koji je odlično pronašao Lukasa Ernandeza, a ovaj  centaršutom pogodio nesrećnog Humelsa!

U 38. minutu viđena je najbolja šansa za Nemce! Gundogan je malo zakasnio, nije uspeo dobro da iskontroliše loptu i odlična prilka otišla je u nepovrat! 

Foto: Tanjug

 

Bolje su ušli Francuzi u drugo poluvreme! Gol je visio u vazduhu, A ONDA STATIVA! Sreća je tu pogledala Nemce! Ostao je sam iskosa sa leve strane Alvaro Morata! Gađao je levom nogom, lopta je pogodila spoljni deo stative.

Samo minut kasnije sjajna šansa za Gnabrija! Propustio je fenomenalnu priliku da vrati meč na početak! U 65. minutu viđen je prelep gol Mbapea, ali je poništen zbog ofsajda!  Radovali su se Francuzi i u 81. minutu Benzema je bio strelac! Ipak, posle VARA je poništen gol i napadaču Real Madrida! 

Foto: Tanjug

 

Sve u svemu, odličan meč iako je samo jedna lopta završila u golu!

Interesantno je da je domaćin na "papiru" bila  Francuska, ali je zapravo Nemačka pošto se utakmica igra na "Alijanc areni" u Minhenu.

Mnogo toga će zavisti od ovog meča za dalji toku šampionata! Ne samo za njih, već i za Portugalce, ali i druge grupe koje se ukrštaju sa silama iz grupe F.

Foto: Tanjug

 

Francuzi su definitivno kao svetski prvaci prvi favoriti na EURO!

Nemačka nikada nije poražena na startu Evropskog prvenstva, pa joj je ovo prvi put! Francuska je jedni put poražena u prvoj utakmici 1960. godine i to od Jugoslavljije kada je bilo neverovatnih 4:5.

 

EVROPSKO PRVENSTVO

Grupa F

Mađarka - Portugal 0:3 (0:0)
(Gereiro 84, Ronaldo 87 (p),92)

Francuska - Nemačka 1:0 (1:0)
(Humels 20(ag))

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

FRANCUSKA- NEMAČKA 1:0 (1:0)

 

Stadion: Alijanc arena. Sudija: Karlos del Sero (Španija)

Strelci: Humels 20 (ag)

Francuska (4-3-3): Loris - Pavar, Varan, Kimpembe, Ernandez - Rabio, Kante, Pogba - Benzema, Grizman, Mbape.

Nemačka (3-4-2-1): Nojer - Ginter, Humels, Ridiger - Kimih, Gundogan, Kros, Gosens - Miler, Haverc - Gnabri.

TOK MEČA:

KRAJ! POBEDILA JE FRANCUSKA AUTOGOLOM HUMELSA U 20. MINUTU! 

90. minut - Igraće se još šest minuta! 

87. minut - Radovali su se Francuzi, Benzema je bio strelac! Ipak, posle VARA je poništen gol napadaču Real Madrida! Zakasnio je Pogba sa pasom, protutnjao je Mbape i pronašao Benzemu na drugoj strani, koji je pogodio. VAR je bio saveznik Nemaca!

 

75. minut - Nestvarni Mbape! Mats Humels je imao 15 metara prednosti, ali ga je Mbape  prestigao, ušao u gol šansu, međutim, Humels je potom uklizao i delimično se sjajnom intervencijom iskupio za onaj autogol!

74. minut - Zatišje...da li pred buru ili ne, videćemo! Izvršene su prve izmene!Joakim Lev prvi menja! Verner i Sane su na terenu, a Gnabri i indisponirani Haverc su izašli!

67. MINUT - Mbape, dva puta je okrenuo Kimiha. a onda majstorski pogodio suprotan ugao. Ali reaguju sudije i signaliriziraju ofsajd.

66. minut - Pokušao je  Benzema, ali je izblokiran.

57 . minut - "Razvalio" je sada Gosens Pavara, centrirao je Kimih sa desnog boka i bilo je prilično žestoko. Pavaru ide krv iz nosa, ali se podigao i vratio na teren.

Foto: Tanjug

 

56. minut - Krenuli su Nemci ofanzivnije!  Miler je otišao na desnu stranu, dok je Kimih ušao u sredinu.

52. minut - KAKVA ŠANSA za Gnabrija! Propustio je sjajnu priliku da vrati meč na početak! 

51. minut - STATIVA! Sreća za Nemce! Ostao je sam iskosa sa leve strane Alvaro Morata! Gađao je levom nogom, lopta pogađa spoljni deo stative.

47. minut Odmah je pokazao Mbape kakva je klasa od igrača! "Igrao se" po levom boku, ali je uspeo nekako da ga zustavi Mats Humels!

46. minut - Počeo je drugi deo susreta! Pokušaće Nemci iz svih oružja da ugroze ljutog rivala!

45. minut - Kraj meča! Bolje su počeli Nemci, onda su Francuzi uzeli stvari u svoje ruke (noge) i ne dozvoljavaju Pancerima da poravnaju...

 

 

42. minut - Mogao je Benzema da omogući Francuskoj da duplira prednost, ali... Primio je loptu na grudi u kaznenom prostoru i  završio previše udesno - pa loše centrirao.

38. minut - Najbolja šansa za Nemce! Gundogan je malo zakasnio, nije uspeo dobro da iskontroliše loptu i odlična šansa otišla je u nepovrat! 

30 minut - Sve su bolji Francuzi! Drže stvari u svojim rukama! 

28. minut - Kros je neprecizan iz slobodnjaka! 

23. minut - Gosens je dobro centrirao sa leve strane, zakačio je Miler glavom, ali lopta odlazi pored gola. Bila je to lepa šansa za 1:1

20. minut - GOOOOOL! Autogol Humelsa! Iako su Nemci bolje otvorili meč, Francuzi su se na vreme probudili i iskoristili grešku iskusnog nemačkog defanzivca! Sve je krenulo od Pogbe, koji je odlično pronašao Lukasa Ernandeza, a ovaj  centaršutom pogodio nesrećnog Humelsa!

 

 

16. minut: Pogba maši najbolju šansu! Grizman je sjajno izveo korner, sa peterca je glavom gađao Pogba, bilo je opasno po Nemce, ali mreža je ostala mirna!

Foto: Tanjug

 


15. minut -  Napokon se probudila Francuska! Konačno prava prvaka sveta, Pavar je pokušao da ubaci loptu sa desne strane, ali je na mestu Ginter.


14. minut -Kai Haverc je naljutio domaću publiku. Upropastio je kontranapad Nemačke, a onda izgubio loptu na 30 metara od svog gola!

10. minut - Nema prilika još uvek.. i dalje se ispituju snage...

6. minut - Nemci za sada ostavljaju bolji utisak! Imaju kontrolu lopte, a Francuzi u prvih pet minuta gotovo da nisu pipnuli loptu! Sada je posed lopte 85:15 u korist Pancera. 

Foto: Tanjug

 

4. minut - Prvi se u šansi našao Mats Humels posle prekida! Ipak, mreža je ostala mirna! 

1. minut - Počeo je meč!

 

 

20:57 - Uskoro počinje derbi današnjeg dana...

 

20:32- Iako su Francuzi favoriti, ekipa Joakima Leva će juriti i četvrtu titulu prvaka Starog kontinenta u istoriji.

20:21 - Fudbaleri Nemačke pokušaće da se osvete Francuzima za poraz u polufinalu EP 2016!

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

20:00 - Dobro veče i dobrodošli na  live prenos meča Evropskog prvenstva između  Francuske i Nemačke na portalu Informer. rs.  

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
krauf994

pre 2 godine

Kakav crni Alvaro Morata. Ima li iko da pregledava ove tekstove

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija