• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ognjen Borjanović

16.06.2021

14:47

ČUKARIČKI IDE U AZERBEJDŽAN! Vojvodina prošla NAJBOLJE od srpskih klubova!

Fudbal

ČUKARIČKI IDE U AZERBEJDŽAN! Vojvodina prošla NAJBOLJE od srpskih klubova!

Podeli vest

Nakon Crvene zvezde i Partizana, Vojvodina i Čukarički su dobili rivale za drugo kolo evropskih kvalifikacija

Vojvodina i Čukarički svoj evropski put kreću od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a danas su na žrebu u Nionu saznali rivale. 

Novosadski tim će u drugom kolu snage odmeriti sa litvanskim Panevezisom koji je prvi put u svojoj istoriji izborio izlazak u Evropu nakon što su prošle godine osvojili nacionalni kup. Nema sumnje da će Vojvodina biti ogroman favorit protiv skromnih Litvanaca, vredi pomenuti nekoliko činjenica o Panavezisu. 

Foto: printscreen

Klub je osnovan 2015. godine i za samo tri sezone su stigli u elitni rang. Ambiciozni vlasnik kluba Bronus Vaitiekunas ulaže velike svote novca za litvanske standarde, a sa klupe ih predvodi Žoao Luis Martinš, bivši štoper Maritima. 

Portugalac je odmah počeo da dovodi sunarodnika, te u timu Panaverzisa ima nekoliko Brazilaca, Portugalaca, ali i ostalih internacionalaca. Vrednost tima je procenjena na "mršavih" 2.930.000 evra, a najskuplji igrač tima je Elivelto, brazilsko levo krilo koje košta oko 350.000 evra, tu je još i Džefri Sarpong, iskusni Francuz koji takođe dejsvuje po krilu. 

Sa druge strane, Čukarički je mogao i bolje da prođe pošto će četa Dušana Đorđevića u drugom kolu putovati u daleki Azerbejdžan! Rival Čuke u drugom kolu biće Sumgait, još jedan veoma bogat klub iz istočne Evrope čija se vrednost procenjuje na skoro šest miliona evropskih novčanica. 

Foto: Starsportphoto

Sumgait je prošle godine nastupao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali ih je u prvom kolu zaustavila Škendija lakom pobedom od 2:0. Najskuplji igrač tima je Ragim Sadujkov, za kog vlada veliko interesovanje iz Rusije, te je pitanje da li će ostati do utakmice sa Čukaričkim. Tu su i Džamaladin Kodžanijazov, kao i Telur Mutalimov koji drže igru Sumgaita. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija