• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2021

15:49

VELEOBRT! Eriksen bi posle operacije mogao da se vrati fudbalu! Blind igra na Evropskom prvenstvo sa ugradnim defibrilatorom!

reuters

Fudbal

VELEOBRT! Eriksen bi posle operacije mogao da se vrati fudbalu! Blind igra na Evropskom prvenstvo sa ugradnim defibrilatorom!

Podeli vest

Veleobrt, reprezntativac Danske Kristijan Eriksen bi mogao da nastavi da igra fudbal

Kristijan Eriksen će zbog srčanog udara koji je prošle subote doživeo na meču sa Finskom biti podvrgnut operaciji, biće mu ugrađen poseban aparat ugradni defibrilator koji reguliše ritam srca

Fudbalski savez Danske je istakao da će mu ovaj aparat ubuduće pomagati kod problema u radu srca, ukoliko ih bude bilo.

Ali, ovo ne mora da znači i kraj fudbalske karijere za Danca, jer i Dejli Blind igra sa ugrađenom defibrilatorom.

Dejli Blind je u suzama napustio teren tokom meča između Holandije i Ukrajine (3:2) pre nekoliko dana, a posle je otkrio da ga je mnogo pogodila situacija sa Kristijanom Eriksenom, pošto je i on imao sličnih problema

Foto: Reuters

Dejli Blind

Naime, 31-godišnjem Blindu je u decembru 2019. godine dijagnostikovana upala srčanog mišića, nakon što je pao i izgubio svest na meču Lige šampiona. Potom je godinu dana kasnije igrač Ajaksa srušio na terenu na meču sa Hertom i ozbiljno zabrinuo sve navijače. 

Fudbaler se uhvatio za grudni koš i pao na ivicu kaznenog prostor. Čim je pao podigao je ruku tražeći medicinsku pomoć. Nakon tog meča otkriveno je da se sve desilo zbog srčanog defibrilatora koji je u jednom trenutku stao. Fudbaler je dobio uređaj nakon što je utvrđeno da ima zapaljenje srčanog mišića, a gotovo dva meseca je proveo van terena.

- Blindov defibrilator se ugasio. Zamenili smo ga odmah i oseća se dobro sada. Ispitaćemo šta se desilo - rekli su tada iz Ajaksa. 

Foto: Reuters

 

Blin je nastavio da igra fudbal, takmiči se na Evropskom prvenstvu, ali je priznao da je imao problema, zbog straha da se vrati na teren i ponovo igra fudbal nakon što je video Eriksena kada se srušio na teren.

- Razmišljao sam da ne igram, vraćale su mi se slike, ali sam ponosan na sebe jer sam izašao na kraj sa preprekama - priznao je Blind. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krojf

pre 2 godine

Nije veleobrt. Već vi imate nestručne novinare koji objavljuju vijesti prije nego što provjere istinitost.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17