• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.06.2021

22:48 >> 22:50

SRAMNA IGRA ENGLEZA! Škoti PLESALI po Vembliju i zakomplikovali sudbinu HRVATIMA! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

SRAMNA IGRA ENGLEZA! Škoti PLESALI po Vembliju i zakomplikovali sudbinu HRVATIMA! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Engleske i Škotske remizirali su bez golova u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva

Ono što se i očekivalo, Škoti i Englezi su pokazali na Vembliju! Ogromna borba, do poslednje kapi znoja, ali bez golova. Pokazala je Škotska da sa njom nije lako da se igra, a Engleska da će imati ogromnih problema protiv fizički jakih reprezentacija, na kraju, razočaravajućih 0:0!

Foto: Tanjug/AP

Imali su Škoti izglednije šanse, najviše preko Če Adamsa, ali se mladi napadač Sautemtona žestoko obrukao. Imao je Adams četiri izuzetne situacije za gol i svaki put je šutirao daleko pored okvira, te Pikford nije ni morao da reaguje. 

Uzvratila je Engleska preko Džona Stounsa sredinom prvog poluvremena, a njegova stativa bila je ujedno i najbolja prilika na meču. Maunt je centrirao nakon kornera, a štoper Mančester sitija bio je najviši u skoku, savladao je Maršala, ali je stativa zaustavila njegov udarac. 

Foto: Tanjug/AP

U drugom poluvremenu ista meta isto odstojanje. Engleska je imala posed, ali bez previše potrebe, nije bilo opasnih napada, dok su Škoti bili mnogo konkretniji. Mogao je Dajks da postane heroj nacije, ali je zbog sebičluka propala dobra kontra koju je kapiten Endi Robertson mogao da završi na drugoj stativi. 

Sve u ovoj grupi rešavaće se tek u poslednjem kolu, kada Škoti budu dočekali Hrvatsku, a Engleska izađe na megdan žilavoj Češkoj. 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

ENGLESKA - ŠKOTSKA 0:0 

Stadion: Vembli, London       Sudija: Antonio Mateu Lahoz, Španija

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Džejms, Stouns, Mings, Šo - Rajs, Filips - Foden, Maunt, Sterling - Kejn

ŠKOTSKA (3-5-2): Maršal - Mektomini, Henli, Tirni - O Donel, Mekgin, Gilmor, Mekgregor, Robertson - Dajks, Adams

Tok meča: 

Drugo poluvreme:

82. minut - Apsolutni tragičar je Če Adams! Ponovo je Škot imao dobru situaciju za gol, ali se još jednom pošteno obrukao!

79. minut - Pokušao je sada Rahim Sterling da iznudi penal nakon minimalnog kontakta sa Robertsonom, ali odmahuje rukom sudija Laoz!

75. minut - Ređaju se šanse u drugom poluvremenu sa obe strane, sada je Luk Šo prošao dobro po boku, ali bek Engleske nije želeo da centrira već je iz mrtvog ugla šutirao daleko pored gola!

70. minut - Preuzela je Škotska inicijativu nakon dobre šanse Dajksa, ali se Englezi ogranizivano brane!

63. minut - "MRTVA" ŠANSA za Škotsku! Šutirao Dajks sa desetak metara iz voleja, lopta je prošla pored Pikforda, ali je Ris Džejms sačuvao Engleze sa gol-linije!

Foto: Tanjug/AP

61. minut - Novi dobar centaršut Škotske, O Donel je pokušao da uposli Dajksa, ali raščišćava to Mings u poslednjem trenutku, samo korner za goste!

58. minut - Mogli su Škoti sada da utišaju Vembli nakon sjajne kontre Bili Gilmura! Sjajno je mladi vezista proigrao Dajksa, ali je napadač KPR-a bio sebičan, te je propala dobra prilika za Endija Robertsona koji je bio sam na drugoj stativi - 0:0!

56. minut - Još jedna ogromna prilika za Engleze! Odjednom se našao Ris Džejms sam na ivici kaznenog prostora. Bek Čelsija se nije najbolje snašao i lopta je otišla daleko preko gola, ostaje 0:0!

Foto: Tanjug/AP

53. minut - Mnogo bolje je Engleska otvorila drugo poluvreme, većina napada ide preko Džejmsa i Fodena, ali se štoperska linija Škotske dobro drži i odoleva naletima domaćina - 0:0!

48. minut - Sjajna intervencija Dejvida Maršala koji zaustavlja šut Mejsona Maunta, ogromna šansa za Engleze na startu drugog dela! 

46. minut - Počinje drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme na Vembliju! Englezi su bili bolji rival tokom većeg dela utakmica, ali su Škoti uspeli da se probude u finišu i opasno zaprete Džordanu Pikfordu! 

Foto: Tanjug/AP

43. minut - Razigrali su se Škoti u finišu prvog dela igre, kombinovali su gosti na sredini terena preko dva minuta, na kraju je Če Adams ostao sam na dvadesetak metara od gola, ali je Mings to blokirao, samo korner - 0:0!

38. minut - Još jedan pokušaj Kaluma Mekgregora i novi centaršut u srce šesnaesterca, ali su Stouns i Ming za sada izuzetno sigurni - 0:0!

32. minut - AU... Nova sjajna šansa za Če Adamsa, ali se ponovo obrukao napadač Škotske! Mogao je Adams da donese veliku radnost Tartan Armiji nakon dobre šanse...

29. minut - Najbolja prilika na meču za Engleze! Sačekao je Hari Kejn dobar centaršut u petercu, ali je lopta nezgodno odskočila nakon čega je sudija i pokazao ofsajd - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

25. minut - Prava uspavanka nakon atomskih 20 minuta na Vembliju. Uspeli su Škoti posle dosta vremena da pređu pola terena, Robertson je poslao loptu ka Dajksu, ali je pas bio neprecizan - 0:0!

20. minut - Značajno je opao ritam utakmice nakon dobrih prilika na obe strane, Engleska sada kontrliše dešavanja na sredini terena!

16. minut - Evo ga i prvi žuti karton na meču, dobija ga Džon Mekgin zbog prigovora! Razigrali su se Englezi nakon uvodnog pritiska Škotske!

11. minut - Pogledala je sreća sada Škote! Perfektan centaršut Mejsona Maunta, skočio je Džon Stouns, ali je lopta pogodila stativu, ostaje 0:0!

Foto: Tanjug/AP

9. minut - Mnogo bolja igrač Škotske na startu utakmice, iako se očekivalo da je Englezi imati veći posed, gosti za sada opasniji i konkretniji rival!

4. minut - Ogromna šansa za Škote na startu meča, prošao je O Donel po boku i uposio Če Adamsa, ali je mladi napadač Sautemptona katastrofalno šutirao - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela!

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola Evropskog prvenstva između Engleske i Škotske! Sve detalje sa meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Da li to pokusavate da opravdate nas ne odlazak na EP sa tim naslovom o atomskom fudbalu. Gledam utakmicu i nista posebno , osim stative nista vise . Utakmice koje se igraju za opstanak u premier ligi su interesantnije od ove , a i klubova sa vrha tabele . Samo toliko da se zna.

zoran

pre 2 godine

Držati lekcije o drugim reprezentacijama gde Srbije nigde nema je više nego ljigavo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija