• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.06.2021

17:30 >> 19:55

NEMCI OBRUKALI ŠAMPIONA EVROPE! Portugalu pretio "BRAZILSKI SCENARIO"! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

NEMCI OBRUKALI ŠAMPIONA EVROPE! Portugalu pretio "BRAZILSKI SCENARIO"! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Nemačke ponizili su Portugal u drugom kolu Evropskog prvenstva u Minhenu

Najavljena je utakmice Nemačke i Portugala kao najveći derbi drugog kola, ali od tog posla nije bilo ništa! Portugal je ponižen i posramljen u Minhenu pošto su se Panceri poigrali sa aktuelnim prvakom Evrope i napunili mrežu Rui Patrisija do vrha - 4:2 (2:1)!

Foto: Tanjug/AP

Strahovito su Panceri otvorili meč, 15 minuta neverovatnog pritiska na odbranu Portugala, a onda "hladan tuš". Ronaldo je povukao kontru i posle asistencije Dioga Žote doveo Navigatore do prednosti. Retko koji tim bi se nakon takvog šoka vratio, ali "nemačka medicina je najbolja"...

Foto: Tanjug/AP

Nastavili su izabranici Joakima Leva sa "blickrigom", Robin Gosens je vratio Semeda u "petliće", a nagrada za ofanzivnu igru stigla je u 35. minutu nakon autogola Rubena Dijaša. 

Samo pet minuta kasnije, Nemačka je stigla do potpunog preokreta, ovoga puta je Gereiro zatresao svoju mrežu nakon nove dobre akcije i sjajnog centaršuta Džošue Kimiha. Mogli su Nemci da postignu još nekoliko golova do kraja prvog dela igre, ali je Portugal preživeo "na konopcima". 

Foto: Tanjug/AP

Tek što je počeo drugi deo igre usledio je novi šok! Haverc je duplirao prednost Nemačke i faktički rešio pitanje pobednika, a devet minuta kasnije Robin Gosens se golom častio za najbolju partiju u karijeri. 

Foto: Tanjug/AP

Činilo se da Portugalu preti "brazilski scenario" i puna mreža golova, ali je Diogo Žota uspeo da iznenadi Nemce i smanji zaistatak Navigatora na dvadesetak minuta pre kraja susreta. 

Foto: Tanjug/AP

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

NEMAČKA - PORTUGAL 4:2 (2:1)

Strelci: Ronaldo 15, Žota 64 - Ruben DIjaš 35ag, Gereiro 39ag, Haverc 50, Gosens 59

Alijanc Arena, Minhen     Sudija: Entoni Tejlor, Engleska

NEMAČKA (3-4-3): Nojer - Ginter, Humels, Ridiger - Kimih, Gindogan, Kros, Gosens - Haverc, Gnabri, Miler. Selektor: Joakim Lev. 

PORTUGAL (4-3-2-1): Rui Patrisio - Gereiro, Pepe, Diaz, Semedo - Danilo, Karvaljo - Žota, Fernandeš, Silva - Ronaldo. Selektor: Fernando Santoš. 

Tok meča

Drugo poluvreme: 

87. minut - Dobar prodor Nelsona Semeda, mogao je bek Vulvsa da centrira u srce kaznenog prostora, ali je Niklaz Zule to očistio!

83. minut - Mogao je Leon Gorecka da reši pitanje pobednika nakon dobre kontre, ali je vezista Bajerna loše šutirao, lopta je zakačila prečku i otišla preko gola. 

79. minut - AU! Zatresla se cela Nemačka nakon bombe Renata Sančeza! Vezista Portugala je opalio po lopti i pogodio stativu, mogao je Sančez da vrati Portugal u meč. 

74. minut - Preuzeli su Portugalci inicijativu, Nemačka se brani od kako je Žota smanjio prednost Pancera, ali preti domaćin iz kontre nakon što je na teren ušao Liroj Sane. 

Foto: Tanjug/AP

70. minut - Ulaze Leon Gorecka i Niklas Zile. Vezista Bajerna ulazi umesto Kaija Haverca, Zile menja Gundogana.

67. minut - Razigrali su se Portugalci nakon datog gola, izmešao je Joakim Lev karte i moglo bi to Nemce skupo da košta!

64. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Nastavlja se goleada na Alijanc Areni! Uspeva Ronaldo nakon prekida da uposli Žotu koji je lako pogodio nebranjeni deo mreže Nojerovog gola - 4:2!

59. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Debakl Portugala u Minhenu - 4:1! Zaslužio je Robin Gosens da se upiše u strelce nakon perfektne utakmice. Džošua Kimih je kao na tacni poslužio najboljeg igrača Nemačke koji se samo poklonio na drugoj stativi i savladao Rui Patrisija!

Foto: Tanjug/AP

54. minut - Nije Portugal uspeo da pređe pola u prvih deset minuta drugog poluvremena. Nemačka je sve opasnijia i preti pravi brodolom prvaku Evrope u Minhenu!

50. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Novi strahovit udar Nemaca, ponovo Robin Gosens i ponovo Kai Haverc - 3:1! Nije delovalo da će Panceri iz ovog napada imati priliku za gol, ali je vihorni bek Atalante okrenuo naopako kompletnu odbranu Portugala i spojio sa golom Haverca! 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Foto: Tanjug/AP

47. minut - Portugalci su "na konopcima", prošao je sada Serž Gnabri pored Pepea kao na treningu, ali je ponovo Rui Patrisio odbranio nemoguć šut, gotovo je prvo poluvreme - 2:1!

45. minut - Još najmanje tri minuta igre u prvom poluvremenu, čekaju Portugalci odlazak na odmor kako bi se konsolidovali nakon sramnog nastupa tokom 45 minuta!

44. minut - Puka sreća čuva Portugalce od debakla u prvom poluvremenu! Mogli su Nemci da napune mrežu Navigatora do vrha, ali Rui Patrisio i Pepe čuvaju čast prvaka Evrope. Ponovo je duvala "promaja" po levoj strani, ponovo je Gosens izbacio Nelsona Sameda, ali je golman Portugalaca zaustavio njegov pokušaj!

42. minut - Moglo su Nemci i do trećeg gola nakon kornera, Kros je u "trepavicu" pogodio Antonija Ridigera, ali je štoper Čelsija loše zahvatio loptu, ostaje 2:1!

Foto: Tanjug/AP

39. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Potpuni preokret Nemaca na Alijanc Areni! Pokazali su Panceri da antifudbal neće pomoći Portugalu! Probio je ponovo Robin Gosens, poslao loptu na drugu stativu gde je bio Haverc koji je napucao Gereira za 2:1!

35. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Apsolutno zasluženo Nemačka stiže do izjednačenja, ponovo je Robin Gosens bio tvorac akcije, a bek Atalante uposlio je Kai Haverca na petercu koji je lako probušio mrežu Portugalaca - 1:1!

34. minut - Verovatno i najboljih pola sata fudbala jednog tima na Evropskom prvenstvu! Nemačka je odučila Portugalce od igre, ali za sada bez mnogo uspeha. Šampion Evrope je sateran u kazneni prostor, a Kros i Gindogan ne mogu da probiju tri bedema ispred gola Rui Patrisija!

Foto: Tanjug/AP

29. minut - Zaleteo se sada Serž Gnabri dirketno na gol Portugalaca, iz suprotnog smera krenuo je Ruben Dijaš i došlo je do strahovitog sudara na ivici kaznenog prostora. Entoni Tejlor svirao je faul u napadu, a Pepe je zahetvao i javnu opomenu za napadača Pancera!

24. minut - Nova ogromna šansa za Pancere, ubacio je loptu Serž Gnabri, na petercu je bio Mats Humels, ali je štoper Nemačke ostao "kratak" za nekoliko santimetara - 0:1!

Foto: Tanjug/AP

19. minut - Ne prekida se strašan nalet Nemačke ni nakon gola Portugala! Nisu uspeli gosti da sastave tri pasa u prvih 20 minuta susreta!

15. minut - GOOOOOOOOOOL! Kao grom iz vedra neba! Sevnula je kontra Portugala nakon kornera, Ronaldo je izbio loptu do Bernarda Silve koji šalje prefektan pas za Žotu, a as Liverpula nesebično dodaje Ronaldu za 0:1!

13. minut - Nisu se još uvek Portugalci "pojavili" na meču, ofanzivna trojka potpuno odsečena od svih dešavanja. Pitanje je koliko će odbrana aktuelnog prvaka Evrope moći da odoleva naletima Nemačke!

9. minut - Strahovit pritisak Nemaca na startu meča, nisu Portugalci uspeli da iznesu loptu na protivničku polovinu. Pokušao je sada Kai Haverc sa distance, Rui PAtrisio se namučio da zaustavi šut - 0:0!

5. minut - Postigao je Robin Gosens golčinu iz voleja, ali je nakon konsultacija sa VAR tehnologijom pogodak poništen zbog igranja rukom, mnogo sreće za Portugalce - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad za Nemački na meču!

17:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice drugog kola Evropskog prvenstva između Nemačke i Portugala. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija