• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2021

11:29

MANĆINI NAS JE PONIZIO! Velšani besni zbog poteza selektora Italije!

reuters

Fudbal

MANĆINI NAS JE PONIZIO! Velšani besni zbog poteza selektora Italije!

Podeli vest

Selektor Italije Roberto Manćini u 89. minutu meča protiv Velsa napravio izmenu golmana (1:0)

Đanluiđija Donarumu zamenio je Salvatoreom Siriguom, iako nije bila u pitanju povreda niti bilo kakva prinudna izmena. Velšani smatraju da ih je Roberto Manćini time ponizio, jer je Italija vodila rezultatom 1:0 i imala igrača više.

- Bilo je jasno da će nas u za njih nebitnoj utakmici pobediti i to s rezervnom ekipom, te da nam tako zakomplikuju prolazak grupe. Ali to im nije bilo dovoljno nego su još morali i ovako da nas ponize - pišu Velšani dan posle utakmice.

Izmena golmana nesvakidašnja je jer nije bila u pitanju povreda, niti kraj eliminatorne utakmice kako bi iskusniji golman branio penale. Zato su se na "Olimpiku" čuli zvižduci, a to su bili navijači Velsa koji su odmah burno reagovali.

Foto: reuters

 Manćini je razlog video u ličnom primeru iz igračkih dana kada na Svetskom prvenstvu baš u Italiji 1990. godine nije odigrao ni minut. Tadašnji selektor Azeljio Vićini je prednost davao Đanluki Vijaliju, Salvatoreu Slikaćiju, Robertu Bađu i Andrei Karnevaleu.

Foto: reuters

 

Manćini je kasnije više puta izjavljivao da najviše žali za tim što nije dobio ni minut na Mundijalu u rodnoj zemlji i zato to nije želeo da učini Siriguu. Rezervni golman je dobio nekoliko minuta upravo u Rimu, a to je njemu verovatno bila poslednja prilika da zaigra za Italiju na nekom od velikih takmičenja.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija