• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

22.06.2021

17:29 >> 16:40

HRVATI NEMAJU POJMA! Žoze Murinjo isprozivao naše komšije!

Fudbal

HRVATI NEMAJU POJMA! Žoze Murinjo isprozivao naše komšije!

Podeli vest

Hrvatska reprezentacija je neozbiljna, očekujem da će ispasti sa Evropskog prvenstva već u grupi, poručuje Žoze Murinjo! Legendarni portugalski fudbalski trener veruje da su naše komšije izgubiti od Škotske u Glazgovu u današnjem (21.00, TV Nova S) meču 3. kola grupe D.

Hrvatska i Škotska trenutno imaju po jedan bod, a ispred njih su Engleska i Češka, koje imaju po četiri. I Hrvati i Škoti će morati da idu na pobedu, jer bi remi značio kraj takmičenja za obe ekipe.

Impresivna ekipa

Izabranici hrvatskog selektora Zlatka Dalića važe za favorite iako su dosad osvojili samo bod. U 1. kolu poraženi su od Engleske (1:0), a u 2. su uz dosta sreće odigrali nerešeno sa Česima (1:1). Prema Murinjovim rečima, koji tokom kontinentalnog takmičenja radi kao stručni konsultant za britanski "Toksport", Škotska ima odlične šanse da pred svojim navijačima pobedi i plasira se u nokaut fazu kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

5 PUTA 

SU DOSAD IGRALE HRVATSKA I ŠKOTSKA. DVA PUTA SLAVILI SU OSTRVLJANI, A TRI PUTA JE BILO NEREŠENO

- Hrvatska nije na vrhunskom nivou i smatram da su Škotskoj otvorena vrata ka pobedi i prolasku u osminu finala. Hrvati se na ovom turniru nisu pokazali kao ozbiljna pretnja - jasan je Murinjo.


Škotska je u 1. kolu poražena od Češke (2:0), dok je u 2. igrala nerešeno sa Engleskom (0:0). Murinja je oduševila igra Škota u britanskom derbiju u Londonu.

- Bili su impresivni. Škoti na svom terenu u Glazgovu, sa samopouzdanjem koje su stekli remijem sa Engleskom u Londonu, bez problema mogu do trijumfa protiv Hrvatske. Škotska je tim u pravom smislu te reči. Znam da će učiniti sve što mogu da obraduju svoje fanatične navijače - zaključio je Murinjo.

Foto: Tanjug/AP

 



Hrvatski fudbaleri nisu razočarali samo Murinja već i javnost u svojoj domovini. Tamošnji mediji posebno ističu činjenicu da je njihov tim pretposlednji po pretrčanim kilometrima na EP. U prva dva meča, "šahovničari" su trčali nešto manje od 198 kilometara. Manje su se kretali samo fudbaleri Švajcarske (193 km).

Foto: Tanjug/AP

 



Čak je i selektor Dalić pred meč sa Škotima priznao da nije zadovoljan igrom svojih izabranika.

- Naravno da nisam ni srećan ni zadovoljan, ne osećam se prijatno. Hrvatska nije onakva kakvu sam zamišljao i želeo. Ne igramo dobro, ali imamo šansu da u poslednjoj utakmici to popravimo i plasiramo se dalje. Svestan sam da ovo dosad nije bilo dobro - rekao je Dalić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija