• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2021

22:50

HRVATI U OSMINI FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA! ŠKOTSKA KAO POSLEDNJA NAPUSTILA TAKMIČENJE! Sterling postavio Engleze na čelo grupe!

Tanjug

Fudbal

HRVATI U OSMINI FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA! ŠKOTSKA KAO POSLEDNJA NAPUSTILA TAKMIČENJE! Sterling postavio Engleze na čelo grupe!

Podeli vest

Nakon ove uzbudljive večeri, sve je postalo jasno! U 3. kolu grupe D Engleska je minilanim rezultatom savladala Češku, a Hrvatska bila bolja od Škotske 3:1! Sada se zna da kući ide reprezentacija Škotske, jer su Hrvati uspeli prvo da se dokopaju treće pozicije, a onda trećim golom i prestignu Češku i zasednu na drugu!

Sjajno veče, puno uzbuđenja za ljubitelje fudbala!

Englezi su obezbedili rano vođstvo u 12. minutu!  Sam je bio sjajni Sterling na drugoj stativi posle centaršuta Griliša i doveo svoj tim u vođstvo!

Foto: Tanjug

 

 

 

 

 

 

 

 

Nije da Česi nisu imali svoje šanse, pre svega preko Holeša u 28. i Součeka u 36. minutu, ali mreže su ostale mirne do odlaska u svlačionicu!

 

Sa druge strane, Hrvati su sjajno otvorili meč u 17. minutu posle odlične akcije! Nikola Vlašić je bio strelac! Lepo se snašao posle skoka Perišića, koji mu je asistirao! Vlašić je opravdao poverenje, a navijači Hrvatske su ga silno želeli u timu!

Foto: Tanjug

 

Nisu uspeli Hrvati da ostanu skoncentrisani do odlaska na odmor!

U 43. minutu Mekregor je bio strelac!1:1! Sjajan ujdarac sa ivice kaznenog prostora!

A onda scenu stupa Luka Modrić! Vođa, Kapiten! U 62.minutu igrač Real Madrida na asistenciju Kovačića postiže jajan gol! Spoljnom sa ivice kaznenog šesnaesterca! 

Foto: Tanjug

 

Ivan Perišić je u 78. minutu pogodio mrežu i osim što je bio asistent kod prvog, postao je strelac trećeg gola! Velika radost za selekciju Hrvatske!

Pobednik ove grupe, odnosno Engleska ide na drugog iz Grupe F, u kojoj su Francuska (4 boda), Nemačka (3), Portugal (3) i Mađarska (1), dok će Hrvatska igrati protiv drugog iz Grupe E u kojoj su Švedska (4), Slovačka (3), Španija (2) i Poljska (1)! 

Evo kako su stvari stojale pre mečeva! U slučaju remija, Češka bi bila prva u grupi jer je imala tri data i jedna primljen gol, naspram jednog datog Engleza i nijednog primljenog.

Što se tiče druge utakmice, za mesto među trećeplasiranim timovima koji nastavljaju takmičenje potrebna su bila sva tri boda, što znači da u slučaju remija ispadaju i Hrvati i Škoti.

HRVATSKA - ŠKOTSKA 3:1 (1:1)

Stadion: Hempden (Glazgov)           Gledalaca: 12.000

Sudija: Fernando Andres Rapalini

Strelci: Vlašić 17, Mekregor 43, Modrić 62, Perišić 78

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković - Juranović, Lovren, Vida, Gvardiol - Kovačić, Brozović - Perišić, Modrić, Vlašić - Petković

ŠKOTSKA (3-5-2): Maršal - Mektomini, Henli, Tirni - Odonel, Mekgin, Armstrong, Mekgregor, Robertson - Dajks, Adams

Foto: Tanjug

 

ČEŠKA - ENGLESKA 0:1 (0:1)

Stadion:Vembli (London)                  Gledalaca: 22.500

Sudija: Artur Dias (Portugal)

Strelci: Sterling 12, 

ČEŠKA (4-2-3-1): Vaclik - Coufal, Čelustka, Kalas, Boril - Holeš, Souček - Masopust, Darida, Jankto - Šik

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stouns, Megvajer, Šo - Filips, Rajs - Saka, Griliš, Sterling - Kejn

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VLADO

pre 2 godine

PLACI VOLJENA ZEMLJO!!! USRALI SE DABOGDA OD MRZNJE.FUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija