• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2021

22:58

SVAKA ČAST MAĐARIMA, ALI NEMAČKA, FRANCUSKA I PORTUGAL IDU DALJE! Ludnica u POSLEDNJEM kolu grupne faze! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

SVAKA ČAST MAĐARIMA, ALI NEMAČKA, FRANCUSKA I PORTUGAL IDU DALJE! Ludnica u POSLEDNJEM kolu grupne faze! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Nemačke, Portugala i Francuske poslednji su učesnici osmine finala Evropskog prvenstva

Sastali su se prvaci Evrope i sveta u Budimpešti, očekivalo se mnogo više na "Pušaš Areni" od velikih favorita za titulu, ali se fudbal igrao samo sat vremena! Nakon drugog gola Kristijana Ronalda, ritam je opao, timovi su se zadovoljili sa po bodom i prolaskom u narednu fazu takmičenja - 2:2 (1:1).

Foto: Tanjug/AP

Opasniji su bili Portugalci od samog starta meča, pretili su najviše preko Renata Sančeza koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, a nagrada za napadački pristup stigla je u 31. minutu nakon što je Ugo Ljoris "patosirao" Danila i skrivio penal. 

Ronaldo je preuzeo odgovornost i pocepao mrežu sa "kreča" za vođstvo evropskog prvaka. Mirovale su mreže do nadoknade prvog poluvremena kada je Nelson Semedo naivno srušio Kilijana Embapea, a šansu da se upiše u strelce iskoristio je Karim Benzema. 

Foto: Tanjug/AP

Tek što je počeo drugi deo igre Benzema je postigao i drugi gol, ovoga puta nakon sjajnog pasa Pola Pogbe. Činilo se da će se Portugalci oprostiti od takmičenja nakon grupne faze, ali je ponovo Ronaldo namestio loptu na belu tačku i još jednom sigurno pogodio. 

Francuska će u osmini finala igrati protiv Švajcarske, dok će Portugal na megdan nikad ozbiljnijoj Belgiji!

FRANCUSKA - PORTUGAL 2:2 (1:1)

Strelci: Benzema 46p, 48 - Ronaldo 31p 60p

Stadion: Puškaš Arena, Budimpešta      Sudija: Antonio Mateu Lahoz, Španija

Francuska (4-3-1-2): Ljoris - Kunde, Varan, Kimpembe, Ernandez – Pogba, Kante, Toliso – Grizman, Mbape, Benzema
Selektor: Didije Dešan

Portugal (4-3-3): Patrisio – Semedo, Dijas, Pepe, Gereiro – Mutinjo, Pereira, Sančez – B. Silva, Ronaldo, Žota
Selektor: Fernando Santoš

Tok meča:

Drugo poluvreme

70. minut - Potpuno je opao ritam utakmice od gola Portugala! Ovaj rezultat obe ekipe vodi u nastavak takmičenja i čini se da su zadovoljni i svetski i evropski prvak!

60. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Ponovo RONADLO 109. gol u dresu reprezentacije, sada je 2:2 i ako ovako ostane Nemci završavaju učeće na EURU! 

52. minut - Portugal drži loptu u svom posedu, ali ne prolaze kratki pasovi protiv Ngolo Kantea i Pola Pogbe na sredini terena!

Foto: Tanjug/AP

48. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Potpuni preokret Francuza! Tek što je počelo drugo poluvreme Benzema je pobegao štoperima Portugala i perfektnim udarcem matirao Ljorisa - 2:1!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme

45 + 1 minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Siguran je i Benzema, nerešeno je u Budimpešti nakon prvog poluvremena - 1:1!

45. minut - PENAL! Sada je naivno je Nelson Semedo srušio Mbapea na ivici kaznenog prostora, Lahoz je odmah pokazao na "kreč"! Ipak, traju konsultacije sa VAR sobom!

38. minut - Povukla se reprezentacija Portugala nakon postignutog gola, Francuzi obleću oko kaznenog prostora, ali bez uspeha za sada! 

31. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Siguran je bio Kristijano Ronaldo sa bele tačke - 0:1!

Foto: Tanjug/AP

27. minut - PENAL! Nokautirao je Ljors Danila nakon slobodnog udarca, pokazao je Lahoz na belu tačku, a vezista Portugala ostao je nepomičan na travi!

14. minut - Prvi opasan napad Francuza na meču! Kombinovali su svetski prvaci ispred kazenog prostora rivala, ali je falio završni pas Antoana Grizmana za Kilijana MBapea!

8. minut - Opasniji su Portugalci u ranoj fazi napada, ubacio je Sančez loptu na peterad, Ronaldo je šutirao glavom, još jednom lak posao za kapitena Trikolora - 0:0!

4. minut - Oprobao je Renato Sančez svoj udarac sa velike udaljenosti, ali je Ljoris lako izašao na kraj sa loptom - 0:0!

1. minut - Utakmica je počela!

Foto: Tanjug/AP

Drama, drama, drama! Bila je Nemačka "na konopcima" na pragu eliminacije, ali je još jednom pobedio njihov mentalitet i nesalomivi duh! Panceri su gubili dva puta od Mađarske i na kraju uspeli da izvuku zlata vredan bod koji ih stavlja na drugo mesto na tabeli i vodi ih na Englesku u osmini finala - 2:2 (0:1)-

Foto: Tanjug/AP

Šokirali su Mađari svoje rivale posle samo 11. minuta! Rolan Šalai je teledirigovanim pasom proigrao kapitena Adama Salaija, a napadač Mađarske poslao je loptu iza leđa Nojera.

Napadali su Nemci bez uspeha sve do 66. minuta kada je Peter Gulaši "častio" Pancere proplivavanjem nakon slobodnog udarca, a to poklon je iskoristio Kai Haverc. Ipak, nakon samo stotinak sekundi Andraš Šefer je ponovo utišao Minhen. 

Slutilo je na najveće iznenađenje na EURU, ali je Leon Gorecka srušio snove neutralnih navijača kada je na pet minuta do kraja posle asistencije Tima Vermera postavio konačnih 2:2!

NEMAČKA - MAĐARSKA 2:2 (0:1)

Strelci: Haverc 66, Gorecka 84 - Salai 11, Šafer 68

Stadion: Alijanc Arena, Minhen       Sudija: Sergej Karasjov, Rusija

Nemačka (3-4-3): Nojer - Ginter, Humels, Rudiger - Kimih, Gundogan, Kros, Gosens - Haverc, Gnabri, Sane
Selektor: Joakim Lev

Mađarska (4-3-3): Gulaši - Nego, Botka, Orban, At. Šalaj, Fiola - Klajnhajsler, Nagi, Šefer - Ad. Šalaj, Salaj
Selektor: Marko Rosi

Tok meča:

Drugo poluvreme

90. minut - Još najmanje četiri minuta borbe na Alijanc Areni!

84. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Akcija rezervista, Musijala je odigrao do Vernera koji proigrava Gorecku, a vezista Bajerna cepa mrežu rivala - 2:2!

75. minut - Muči se Nemačka da dođe do gola rivala, izuzetno se brani Mađarska tokom celog meča! Sluti na najveće iznenađenje u dosadašnjem delu takmičenja!

Foto: Tanjug/AP

68. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Samo 60 sekundi je trajala sreća Nemačke, odmah uzvraća Mađarska! Adam Salai je proigrao Andraša Šefera koji obilazi Nojera i ponovo vode Mađari - 1:1!

66. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Mučili su se Nemci i pitanje je da li bi dali gol da Peter Gulači nije kiksirao! Ogromna greška golmana Mađarske, kažnjava to Kai Haverc - 1:1!

53. minut - Prestala je kiša u Minhenu, sve opasniji su Nemci, ali Mađari za sada perfektni - 0:1!

Foto: Tanjug/AP

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme

45. minut - Kraj prvog poluvremena!

37. minut - Napadaju Nemci, ali Mađari opasnije prete! Imao je domaćin sada ogroman problem da zaustavi kontru koja je išla preko Šefera, a vezista Dunajske Strede opalio je po lopti koja je otišla tik preko prečke!

28. minut - Imao je Matijas Ginter ogromnu šansu nakon kornera, prethodno je šutirao i Mats Humels, ali je Peter Gulaći krajnjim naporom zaustavio njihove pokušaje - 0:1!

21. minut - Kai Haverc je centrirao u šesnaesterac, ali je protivnička odbrana presekla loptu, biće korner za Nemačku - 0:1!

11. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Šok u Minhenu! Sjajno je Roland Šalai proigrao Adama Salaija, a kapiten Mađarske glavom je sproveo loptu u

Foto: Tanjug/AP

20:00 - Dobro došli na lajv prenos poslednje dve utakmice grupne faze Evropskog prvenstva između Mađarske i Nemačke, odnosno Francuske i Portugala. Sve detalje sa ovih mečeva možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 2 godine

Užas!Nikada veća korupcija i namještanja u fudbalu!!!Najgori Euro do sada!!!!Fuj!!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija