• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2021

20:00 >> 23:36

TRILER U OSMINI FINALA! Austrija NAMUČILA favorita, ali ITALIJA ide dalje!

Tanjug/AP

Fudbal

TRILER U OSMINI FINALA! Austrija NAMUČILA favorita, ali ITALIJA ide dalje!

Podeli vest

Fudbaleri Italije savladali su Austriju sa 2:1 (0:0) nakon produžetaka u osmini finala Evropskog prvenstva

Očekivalo se od Italijana mnogo više zbog učinka u grupnoj fazi, ali su Azuri pošteno razočarali u osmini finala EURA! Austrija je bila ravnopravan, ako ne i bolji rival, ali će nakon više od 120 minuta fudbala Italija u četvrtfinale - 2:1!

Foto: Tanjug/AP

Meč je rešio Frank Kijeza golom u 91. minutu nakon što ga je Leonardo Spinacola pogodio u "trepavicu". Da bi posle samo 15 minuta i Mateo Pesina pogodio mrežu Austrije. Delovalo je da je meč gotov, ali je Austrija napala svim silama, Saša Kalajdžić je smanjio zaostatak na pet minuta pre kraja i postavio konačnih 2:1!

Austrijanci su poveli sredinom drugog poluvremena, Arnautović je iskoristio pas Davida Alabe i postigao gol, ali je VAR to poništio zbog ofsajda. 

Italijani su bili znatno bolji rival u drugom poluvremenu, ali bez konkretnog učinka. Najbolju "šansu" imao je Ćiro Imobile kada je opalio po lopti sa više od 25 metara i pogodio rašlje, ali se lopta nije odbila u gol. 

Foto: Tanjug/AP

U drugom poluvremenu, Austrija je bila mnogo bolja, pretili su iz kontre, ali i pozicionog napada. Ipak, Bonići i Ačerbi su bili sigurni u odbrani, a Donaruma je i četvrti put na Evropskom prvenstvu sačuvao svoju mrežu.

ITALIJA - AUSTRIJA  2:1 (0:0)

Stadion: Vembli, London        Sudija: Entoni Tejlor, Engleska

ITALIJA (4-3-3): Donaruma - Di Lorenco, Bonuči, Ačerbi, Spinacola - Verati, Žoržinjo, Barela - Berardi, Imobile, Insinje
Selektor: Roberto Manćini

AUSTRIJA (4-3-2-1): Bahman – Lajner, Dragović, Hintereger, Alaba – Lajmer, Šlager, Grilič – Zabicer, Baumgartner - Arnautović
Selektor: Franko Foda

Tok meča

Drugi produžetak:

15. minut - DRAMA, DRAMA! GOOOOOOOOOOOOOOL! Austrija smanjuje prednost Italije - 2:1 preko SAše Kalajdžića!

112. minut - Nova šansa za Austrijance, pokušao je Ksaver Šlager i ponovo Donaruma!

110. minut - AU! Mogla je Austrija da se vrati u meč, šutirao je Kalajdžić sa desetak metara, ali je Donaruma bio neverovatan!

Foto: Tanjug/AP

106. minut - Počeo je drugi produžetak!

Prvi produžetak:

105. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Sve je rešeno na Vembliju, Mateo Pesina je savladao Bahmana za 2:0!

97. minut - Povukla se Italija nkon postignutog gola, Foda je na teren poslao Kalajdžiča, totalna ofanziva Austrije - 1:0!

91. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Italija neverovatnim golom Federika Kijeze! Šok na startu prvog produžetka - 1:0! Spinacola je u "trepavicu" pogodio napadača Juventusa koji je primirio loptu i savladao Bahmana!

Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme:

90. minut - Još pet minuta igre! 

85. minut - Potpuno je opao ritam utakmice u finišu meča, pokušao je Manćini sa izmenama, dok Foda još uvek drži istih 11 na terenu!

80. minut - Još deset minuta fudbala u regularnom delu utakmice! Italija iza sebe ima nagorih 45 minuta na EURU, dok je Austrija odigrala bez greške!

75. minut - Srušen je Lajner u kaznenom prostoru Italije, ali je Tejlor samo odmahnuo rukom, mogao je ovo lako da bude i penal!

70. minut - Oslobodila se Austrija u nastavku i sve češće je na polovini Azura. Zabicer je maločas oprobao udarac sa oko 17 metara.

65. minut - Savladao je Arnautović Donarumu, eksplodirao je Vembli, ali je VAR poništio njegov gol!

Foto: Tanjug/AP

63. minut - Povukao je Domeniko Berardi kontranapad Azura, izašao je Dragović na vreme i presekao kontru!

59. minut - Bezidejna igra Italije u drugom poluvremena, Austrijanci su opasniji, ali bez previše opasnosti po golmane!

53. minut - Ponovo je bilo opasno pred Donaruminim golom, šutirao je Alaba posle prekida, ali je lopta otišla tik preko gola!

49. minut - Sevnula je kontra AUstrije preko Arnautovića, ali je napadač Šangaja bio sebičan, Grilič je bio sam na drugoj stativi sam, ipak, Arnautović je odlučio da šutira - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

43. minut - Preti Italija sada posle prekida, zahvatio je DI Lorenco loptu glavom, ali je Imobile zakasnio na drugoj stativi, ostaje 0:0!

38. minut - Još jedan nezgodan sudar, sada je Baumgartner naleteo na Donarumu, a napadač Austrije izvukao je deblji kraj.

33. minut - BOMBA Ćira Imobilea, ostao je Bahman ukopan u mesto, ali je lopta pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa! Da je ušla, bio bi ovo najlepši pogodak prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

30. minut - Posle pola časa fudbala Italija je ostavila bolji utisak, za sada nedovoljno za vođstvo. Sa druge strane, Austrija se povukla na svoju polovinu i vrebaju šansu preko Arnautovića iz kontre - 0:0!

25. minut - Nova dobra šansa za Italijane, sada su pokušali Imobile i Insinje, ali ponovo dobra reakcija austrijske odbrane!

20. minut - Uzvraćaju Austrijanci sada sa druge strane, bio je Arnautović u dobroj situaciji, ipak, nije se napadač Šangaja najbolje snašao pred golom Azura!

17. minut - Najbolja prilika za Italijane u dosadašnjem delu meča, pokušao je Nikolo Barela, ali je Bahman nogama uspeo da zaustavi njegov udarac sa ivice kaznenog prostora - 0:0!

Foto: Tanjug/AP

13. minut - Pravo niotkuda probio je Spinacola po levoj strani, ali je bek Azura slabo šutirao, ostaje 0:0!

11. minut - Prava uspavanka na startu meča, Austrija se povukla nakon uvodog pritiska, dok Italijani kombinuju u poslednjoj liniji!

7. minut - Nezgodan sudar Imobilea i Bahmana, pokušao je Verati dugom loptom da pronađe svog napadača, ali je golman Austrije izašao na vreme - 0:0!

4. minut - Konkretnija igra Austrije na startu utakmice, Italijani za sada ne uspevaju da izađu na protivničku polovinu! 

1. minut - Utakmica je počela!

20:26 - Ranije danas mesto u četvrtfinalu obezbedili su Danci koji su deklasirali Vels sa 4:0! 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmine finala Evropskog prvenstva između Italije i Austrije. Sve detalje sa Vemblija i ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija