• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2021

19:52 >> 19:56

ČEŠKA JE NOVI ČETVRTFINALISTA! De Liht TRAGIČAR! Bledi Holanđani isprašeni  BEZ UDARCA U OKVIR GOLA!/FOTO/VIDEO/

Tanjug

Fudbal

ČEŠKA JE NOVI ČETVRTFINALISTA! De Liht TRAGIČAR! Bledi Holanđani isprašeni BEZ UDARCA U OKVIR GOLA!/FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Češke savladali su sa 2:0 favorizovanu Holadniju i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva! Tamo ih u Bakuu 3. jula čeka selekcija Danske!

Desilo se najveće iznenađenje dosadašnjeg dela Evropskog prvenstva!

Holanđani su briljirali u grupnoj fazi, ali su podbacili kada je bilo najbitnije! Češka je zasluženo otišla dalje nakon što je spakovala dva gola u mrežu favorita! Strelci su bili najbolji igrač meča Holeš u 68. i Šik u 80. minutu!

U prvom delu susreta nisu bili ni bleda senka tima iz grupne faze takmičenja! Česi su stvarali mnogo bolje šanse i bili bliži pogotku!

Fenomenalna prilika za "gostujući" tim u Budimpešti viđena je u 22. minutu! Ševčik je ubacio sa boka, Tomaš Souček se izborio za poziciju, gađao je glavom, ali je šutirao pored gola!

Foto: Tanjug

 

Tek u 28. minutu viđen je prvi udarac u okvir gola na utakmici i to za Češku !Patrik Šik se izborio za poziciju, namestio se, opalio levom sa oko 20 metara, ali je Stekelenburg dobro intervenisao! Igrao se 38. minut kada su se Holanđani uhvatili za glavu i odahnuli! SJAJNA ŠANSA ZA BARAKA! Odlična prilka je bila to za Češku, a blokirao je De Liht! Imali su Česi i korner, ali rezultat je ostao isti...!

Prvo poluvreme bilo je završeno bez golova, a ruku na srce bliži lopti u mreži bili su Česi! Holandija NIJE IMALA ŠUT U OKVIR GOLA!

U 52. minutu najbolja šansa na meču za Holandiju! Malen je bio oči u oči sa golmanom, ali je Vaclik bio spretniji!Prošao je Donijel Malen brzinski pored sporih štopera Češke, nisu smeli da ga diraju da ne bi dobili crveni karton, ali kada je došao do golmana, nije uspeo da ga zaobiđe! A onda samo tri minuta kasnije isključenje za De Lihta! Prvo mu je sudija dao žuti karton, pa je pogledao VAR i dodelio mu crveni!  Igrao je namerno rukom štoper Juventusa i tako sprečio Šika da dođe do lopte i sam krene ka Stekelenburgu. 

Foto: Tanjug

 

Kakav šok za Holanđane u 68. minutu! Holeš je bio strelac, a zasluženo su poveli Česi! Korner je velika snaga tog tima!Skočio je na drugoj stativi Kalas, prebacio na prvu do Holeša, a ovaj potpuno neometan gađao kroz nekoliko igrača i pronašao lopti put do mreže...


U 80. minutu Šik je duplirao prednost i doneo veliko slavlje Česima! Patrik Šik se sjajno snašao posle odličnog pasa sa boka  Holeša!


Trećeg juna Češka igra u Bakuu protiv Danske četvrtfinale!  

Foto: Tanjug

 

Podsetimo, četvrtfinale su već izborili Danska i Italija! Danci su deklasirali Vels 4:1, dok je tim Roberta Manćinija posle uzbudljivog meča i produžetaka slavio protiv Austrije 2:1! 

 

HOLANDIJA - ČEŠKA 0:2 (0:0) 

 

Stadion: Puškaš Arena (Budimpešta)    Sudija: Sergej Karasev (Rusija)

Strelci: Holeš 68, Šik 80

Crveni karton: De Liht 55

Holandija (3-4-1-2): Stekelenburg - De Fraj, De Liht, Blind - Damfris, De Jong, De Ron, Van Anholt - Vajnaldum - Depaj, Malen.

Češka (4-2-3-1): Vaclik - Coufal, Čelustka, Kalas, Kadežabek - Holeš, Souček - Masopust, Barak, Ševčik - Šik.

 

TOK MEČA:

KRAJ! ČEŠKA JE U ČETVRTFINALU!

90. MINUT. Meč je produžen za šest  minuta! 

87. minut - Holandiji treba čudo, ali sve je jasnije da su Česi novi četvrtfinalisti! 

80. MINUT - GOOOOL! Šik je strelac! 2:0! Neverovatni Česi potpuno zasluženo vode! Patrik Šik duplirao je prednost Češke posle odličnog pasa sa boka  Holeša...

 

 

71. minut - Još jedan podatak iz rubrike neverovatnih! Četiri puta su Holanđani dobijali crveni karton na Evropskim šampionatima i sva četiri puta kada su igrali protiv Čeha - Neskens i Van Hanegem 1976, Džoni Hejtinga 2004. i sada De Liht! Česi nisu propustili nijedno EP od 1996 godine! 

68. minut!  GOOOOL! Holeš je strelac! ZASLUŽENO VODE ČESI! Korner je velika snaga Čeha!Skočio je na drugoj stativi Kalas, prebacio na prvu do Holeša, a ovaj potpuno neometan gađao kroz nekoliko igrača i pronašao lopti put do mreže...

 

 

 

61. minut - Karasev je proveravao da li je Damfris igrao rukom u svom šesnaestercu, odnosno da li ima elemenata za penal. Na kraju, ništa od svega, nije išao da pogleda, verovao je pomoćnicima iz VAR sobe...Holanđani još nemaju šut u okvir gola! 

57. minut - Napolje ide Malen, na terenu je Kvinski Promes! Imaju ipak igrača manje HolanđanI! Van Anholt se seli na De Lihtovo mesto...

55. minut! ISKLJUČENJE ZA DE LIHTA! VAR I SUDIJA KARASEV SU MU ZAPEČATILI SUDBINU! Igrao je namerno rukom štoper Juventusa, tako sprečio Šika da dođe do lopte i sam krene ka Stekelenburgu. Pokazao mu je Rus žuti karton, ali nakon što je dobio signalizacioju iz VAR sobeotišao je da pogleda tu situaciju i odlučio da žuti preinači u crveni karton...

Foto: Tanjug

 

54. minut - De Liht je dobio žuti karton! Česi su insistirali da to bude crveni! Sudija je rešio da pogleda VAR!

52. minut - KAKVA ŠANSA ZA HOLANĐANE! Najbolja na meču! Malen je bio oči u oči sa golmanom, ali je Vaclik bio spretniji!Prošao je Donijel Malen brzinski pored sporih štopera Češke, nisu smeli da ga diraju da ne bi bio crveni karton, ali kada se našao u situaciji jedan na jedan nije uspeo da obiđe Vaclika!

49.  minut - Niko ne zna šta se dešava sa zvezdama Holandije! Vajnaldum i Depaj su potpuno indisponirani! 

47. minut - Prvi žuti karton na meču! Damfris je dobio javnu opomenu! 

46. minut - Počeo je drugui deo! Bez promena na poluvremenu! 

45+2 - Šansa za Holandiju, ali bezopasno! KRAJ PRVOG DELA! Česi su bili ravnopravan protivnik, sa čak boljim šansama! 

42 minut - Neverovatno ali istinito! Za skoro celo poluvreme samo sedam prekršaja: Česi šest, Holanđani jedan!

Foto: Tanjug

 

38. minut - SJAJNA ŠANSA ZA BARAKA! Odlična prilka za Češku, a blokirao je De Liht! Imali su Česi i korner, ali rezultat je ostao isti...!

36.  minut - Ravnopravna je Češka sada sa Holandijom... može da bude zadovoljan selektor Češke!

34. minut - Prvi korner za Češku! Otklanjaju Holanđani opasnost...

28. minut - Prvi udarac u okvir gola na utakmici i to za Češku !Patrik Šik se izborio za poziciju, namestio se, opalio levom sa oko 20 metara, ali je Stekelenburg dobro intervenisao!

26. minut - Posed lopte je minimalno na strani Holandije! Vode u kornerima, ali ni jedni ni drugi nemaju još rešenje kako da matiraju protivničkog golmana...

24. minut - Pauza za osveženje! 31 stepen je u Budimpešti!

Foto: Tanjug

 

22. minut- KAKVA ŠANSA ZA ČEŠKU! Holanđani su bolji, stvaraju više šansi, ali su "gosti" imali najbolju priliku na meču! Ševčik je ubacio sa boka, Tomaš Souček se izborio za poziciju, gađao je glavom, ali je šutirao pored gola.

19. minut - Nema šta, bolji su Holanđani, ali su Česi za sada dobri i organizovano se brane! Čekaju šansu iz korne iako su krenuli poprilično ofanzivno...

16. minut - Preuzeli su odavno inicijativu Holanđani, zaređali nekoliko kornera, ali mreže i dalje miruju...

13. minut - Obećavajući napad za Holanđane rezultirao je kornerom! Bilo je opasno pred golom Češke! Istrčao je bespotrebno golman Vaclik, Damfris došao do lopte pre njega, prebacio ga, ali otišao je suviše iskosa...

Foto: Tanjug

 

10. minut - Kiks Kalasa, mogao je ovo da iskoristi napad Holandije, ali niko nije dobro odreagovao! Sreća sada za Čehe i Kalasa!  

7. minut - Korner za Holandiju i prva šansa, ali je ipak De Liht bio u nedozvoljenoj poziciji!

5. minut - Dosta su ofanzivni Česi na samom startu...

2. minut - Prvi udarac na gol za Čehe! Šutirao je Holeš, ali nije to bila opasnost za Holanđane! Svi se nadaju da će ovaj meč biti poput onog 2004. u grupi, na šampionatu u Portugaliji (3:2 za Čehe)! Ako bude tako, očekuje nas spektakl...!

 

 

1. minut - Počeo je meč!

Foto: Tanjug

 

17:33 - Više hiljada holandskih navijača nalazi se na ulicama Budimpešte.  Sjajna slika stiže nam iz Mađarske...

 

 

17:24 -  Selektor Holandije pomalo je iznenadio pošto je iz startnih 11 izbacio Vuta Veghorsta i šansu dao Donijelu Malenu! Samtra da će sa napadačem PSV-a imati više šanse da napravi problem pred golom Češke:

- Odluka nije bila laka, ali presekao sam. Trebaće će nam Malenova brzina- kazao je De Bur.

 

 

17:05 - Češke je u nokaut fazu stigli kao trećeplasirana ekipa iz svoje grupe! Pobedili su Škotsku 2:0, remizirali sa Hrvatskom 1:1 i izgubili od Engleske 0:1. Češka je na poslednje dve utakmice savladala Holandiju, 2014. i 2015. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Prethodno je Holandija imala tri vezane pobede nad njima!

 

17:00 - Dobar dan i dobrodošli na lajv prenos utakmice osmine finala prvenstva Evrope između Holandije i Češke (18.00)! Iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča na portalu Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija