• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2021

20:34

ŠPANCI POSLE SPEKTAKULARNOG MEČA POSLALI HRVATE KUĆI! FURIJA isprašila KOCKASTE posle NAJBIZARNIJEG gola IKADA i produžetaka!   /FOTO/ VIDEO/

Tanjug

Fudbal

ŠPANCI POSLE SPEKTAKULARNOG MEČA POSLALI HRVATE KUĆI! FURIJA isprašila KOCKASTE posle NAJBIZARNIJEG gola IKADA i produžetaka! /FOTO/ VIDEO/

Podeli vest

Španija je novi četvrtfinalista Evropskog prvenstva! Pobedili su sjajni Španci Hrvate u neverovatnom meču sa 5:3 posle produžetaka (3:3) i zakazali duel sa pobednikom duela Francuska-Švajcarska (21:00)!

Kakav meČ! Kakva ludnica u Kopenhagenu! Ovakav meč teško da će se ponoviti!

Španci su imali sve u svojim rukama, mnogo bolje otvorili meč, bili ofanzivni sve vreme i mogli da povedu čak i sa 2:0! A onda veliki kiks golmana simona i gol koji će se dugo prepričavati!

Igrao se 20. minut kada je viđen neverovatan autogol Pedrija sa gotovo 40 metara! A nije on bio kriv za njega! NEOBJAŠNJIVO! Vratio je Pedri loptu Unaiju Simonu ona je prešla preko noge golmanu Atletik Bilbaa i ušla u gol! 

Foto: Tanjug

 

Usledio je loš period igre za Špance, opao je tempo meča i nikako nisu mogli da se oporave od šoka! Hrvati su vodili bez šuta u okvir gola, a onda su nekako igrači "crvene furije" smogli snage i došli do izjednačenja! 

U 38. minutu Sarabija je bio strelac! Zasluženo je Španija došla do gola! Zaustavio je Dominik Livaković prvi udarac, odbio je loptu do Pabla Sarabije, a ofanzivac Španije je raspalio po lopti i zatresao mnrežu! Na pauzu se otišlo sa po jednom loptom u obe mreže!

A onda u 57. minutu vođstvo Španiji je obezbedio Aspilikueta! Bio je precizan posle sjajnog udarca glavom!Uputio je Feran Tores sjajan centaršut, a Cesar Aspilikueta je pobegao Jošku Gvardiolu i glavom zakucao loptu u mrežu!  Bio je to prvi gol Aspilikuete za državni tim Španije.

Foto: Tanjug

 

Na visokih 3:1 povisio je Feran Tores u 78. minutu! Izašao je Tores sam ispred Dominika Livakovića i poslao loptu u mrežu kroz noge hrvatskog golmana!

A onda je nadu Hrvatima doneo Oršić! Ušao je u igru umesto Rebića u 67. minutu, a u 85. dao gol za "kockaste"! Upravo je Oršić postao junak Hrvatske kada je asistirao, a Marijo Pašalić bio strelac glavom!Šou u Kopenhagenu sjajan meč koji je otišao u produžetke! 
 

A onda u 100. i 102. minutu bljesak Španaca! Prvo je dugo osporavani Morata bacio navijače u trans,Dani Olmo šalje loptu u šesnaesterac, pronašao je Alvara Moratu, koji se namestio i raspalio! Pocepao je Morata mrežu i iskupio se za sve do sada sada!Onda je viđena još jedna asistencija Olma samo dva minuta kasnije i to je velikih 5:3, a strelac je Mikel Ojarzabal!

Sjajno su se nosili Hrvati sa Šancima, nekoliko puta su se vraćali, ali posle 5:3 više nisu imali snage! 


Ovako, Hrvati idu kući, a Španci u četvrtfinale! Tamo ih čeka pobednik meča Francuska - Švajcarska (21:00)

 

Foto: Tanjug

 

 

 

 

HRVATSKA - ŠPANIJA 5:3 (1:1)

Stadion: Parken (Kopenhagen)    SudiJa: Džunejt Čakir (Turska)

Strelci: Pedri 20 (ag), Sarabija 38, Aspilikueta 57, Tores 78, Oršić 85, Pašalić 90+2, Morata 100, Ojarzabal 102

HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Modrić, Brozović, Kovačić - Vlašić, Petković, Rebić.

ŠPANIJA (4-3-3): Simon, Aspilikueta, Garsija, Laport, Gaja - Koke, Buskets, Pedri - Sarabija, Morata, Tores.

TOK MEČA:

KRAJ SJAJNOG MEČA! Španija je u četvrtfinalu!

113 minut -  Luka Modrić nije mogao više, a selektor Hrvatske je kao poslednju opciju sa klupe iskoristio Luku Ivanušeca.

106. minut - Pukla je kontra Hrvatske, Ante Budimir je imao stopostotnu šansu, ali je bio neprecizan! Lopta je prošla tik pored stative.

Počeo je drugi produžetak! Sve je manje nade za Hrvate!

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA! Ako se i posle ovoga vrate Hrvati, onda su i zaslužili da odu dalje! 

102. minut - GOOOL! Dve asistencije Olma. Uposlio je rezervistu Mikela Ojarzabala, koji je bio STRELAC. Teško će se Hrvati posle ovoga vratiti.

100. minut - GOOOOL! ALVARO MORATA JE NAPOKON STRELAC! Sada kada je najvažnije! Dani Olmo šalje loptu u šesnaesterac, pronašao je Alvara Moratu, koji se namestio i raspalio! Pocepao je Morata mrežu i iskupio se za sve sada.

96. minut - SIMON BRANI ČIST GOL HRVATIMA! Imao je čist zicer Andrej Kramarić, ali je šutirao direktno u Unaija Simona!

91. minut -Oršić je sjajno šutirao, ali malo preko gola Simona! Obećavajući početak Hrvata! 

PRODUŽECI! Fenomenalan meč u Danskoj!

Foto: Tanjug

 

Drugi put će se u osmini finala ovog Evropskog prvenstva igrati produžeci!

90+2 GOOOOL! Oršić je aistirao, a Marijo Pašalić je strelac glavom!Šou u Kopenhagenu sjajan meč!

90. minut - Sudija Čakir je pokazao da će se igrati još šest minuta!

85. minut - GOOOOL! Oršić je strelac! Buket igrača u kaznenom prostoru Španije, snašao se Mislav Oršić i postigao gol. Izbacili su Španci loptu iz gola, ali je gol-lajn tehnologija potvrdila pogodak.

78. minut! GOOOOOL! Kakav kiks Hrvata! Strelac je Feran Tores!  Izašao je Tores sam ispred Dominika Livakovića i poslao loptu u mrežu kroz noge hrvatskog golmana!

 

 

74. minut - Brekalo je zamenio Juranovića!

73. minut - Prvi igrač koji je dobio javnu opomenu je vezista Hrvatske Marcelo Brozović.

70. minut -  Dvostruka izmena u Španiji! Na terenu su Dani Olmo i Pau Tores, a na tribine su se preselili Pablo Sarabija i Erik Garsija.

69. minut - Odlična šansa za Hrvate! Simon je izašao kao pobednik nakon šuta Gvardiola! Kombinovali su Modrić, Vlašić i Gvardiol, ali se istakao čuvar mreže Španaca! 

67. minut - Rebića menja Oršić! Sjajni Oršić će pokušati da unese živost u svoju ekipu! 

Foto: Tanjug

 

66. minut - Ante Rebić je izuzetno slabo šutirao, pravo u ruke Simona!

63. minut - Moraju Hrvati sada da idu na sve ili ništa, ali ne polazi im za rukom da ugroze Špance!

61. minut - Vezni red Hrvatske je bled danas...

57. minut - GOOOOOL! Vodi Španija! Aspilikueta je bio precizan posle sjajnog udarca glavom!Uputio je Feran Tores sjajan centaršut, a Cesar Aspilikueta je pobegao Jošku Gvardiolu i glavom zakucao loptu u mrežu!  Bio je to prvi gol Aspilikuete za državni tim Španije.

 

 

52. minut - Ušao je Josip Juranović,desni bek Hrvatske u sredinu, pokušao da dovede saigrače u stopostotnu šansu, ali je pas bio jači nego što je trebao...

49. minut - Oslobodio se Pedri Marcela Brozovića i odložio loptu na bok do Hosea Gaje, ali nije to baš bilo kako je želo! Pukla je kontra Hrvata, a Nikola Vlašić je vukao loptu, ali je dao dug for i zaustavljen je na polovini terena...

46. minut - Počeo je drugi deo susreta! Zlatko Dalić odmah pravi promenu. Andrej Kramarić menja Bruna Petkovića.

45.minut - Simon je sada pravovremeno istrčao ispred Rebića, navijačima i jednih i drugih je zastao dah! Kraj prvog dela meča!

 

 

43. minut - Oprobao je udarac i Koke, ali je bio neprecizan, a onda je već u sledećem napadu Hrvatska mogla do gola. Ipak, Rebić je ostao kratak u petercu!

4O. minut - Nepravedno bi bilo da Španci nisu postigli makar ovaj jedan gol! Hrvati nisu imali šut u okvir gola, a dali su ga! 

38. minut - GOOOL! Sarabija je strelac! Zasluženo je Španija došla do gola! Zaustavio je Dominik Livaković prvi udarac, odbio je loptu do Pabla Sarabije, a ofanzivac Španije je raspalio po lopti i zatresao mnrežu!

 

 

34. minut - Opao je ritam meča! 

30. minut - Španci ne mogu da dođu sebi! Mogli su da vode 2:0, a gube posle gola kakav nije viđen nikada! Tačnije, autogola! 

26. minut - Sve se promenilo!  Posle kiksa Simona situacija na terenu je potpuno drugačija! Bledi i bezidejni igrači Hrvatske su sada osokoljeni! Španci su još u šoku!  

20. MINUT - GOOOOL! NEVERICA! AUTOGOL PEDRIJA SA POLA TERENA! OVO JOŠ NIJE VIĐENO! NEOBJAŠNJIVO! Vratio je Pedri loptu Unaiju Simonu sa 40 metara, ona je prešla preko noge golmanu Atletik Bilbaa i ušla u gol. Imala je Španija SVE u svojim rukama, a Hrvatska vodi.

 

 

 

19. minut! - Španci traže penal! Vida jen igrao rukom! 

16. minut - NAJBOLJA ŠANSA ZA ŠPANCE! Ispao je Kovačić, Koke je bio u izvanrednoj šansi, ali Livaković je izašao kao pobednik!

Foto: Tanjug

 

13. minut - Dobra šansa za Špance! Serhio Buskets je pronašao Alvara Moratu, koji se odlučio da vrati unazad loptu do Pabla Saarabije, koji je pogodio spoljni deo mreže!

11. minut -Tek sada su Hrvati u ofanzivi. Centaršut koji je uputio Joško Gvardiol sa levog boka nije pronašao nikoga od saigrača! 

9. minut - Fudbaler Mančester Sitija, Tores, baš zadaje Hrvatima poteškoće!

8. minut - Hrvatska je u problemu!  Ne uspevaju da dođu do lopte i odbrana je bez odmora. Pritisak Španije je veliki!

6. minut -  Feran Tores je dobio vazdušni duel i spustio loptu do Kokea, ali dodavanje nije bilo dobro, lopta je otišla Kokeu iza leđa pa nije uspeo da uputi udarac

Foto: Tanjug

 

4. minut - Znatno bolji Španci na startu susreta...

2. minut - Uspeo je da pošalje loptu Ejmerik Laport iz poslednje linije, ali je Livaković istrčao na vreme i sprečio Hosea Gaju da uđe u šansu!

1. minut - Počeo je meč! Prvi napad ima Španija!

17:42 - Sa 18 godina i 215 dana Pedri je najmlađi starter u nokaut fazi nekog Evropskog prvenstva! Do sada je rekord držao Vejn Runi, koji je 2004. godine nastupio sa 18 godina i 244 dana.

 

 

17: 37 - Na hiljade navijača Hrvatske doputovalo je u Kopenhagen! Imaće komšije danas veliku podršku sa tribina stadiona Parken.

 

 

 

17:21 -I jedni i drugi su svesni koliko ih težak posao očekuje i da su odigrali do sada ispod svih očekivanja! 

 

 

 

 

 

 

 

17:20 - Ove dve selekcije su se sastale i na prošlom Evropskom prvenstvu, a Hrvatska je u poslednjem kolu grupne faze slavila sa 2:1 i zahvaljujući tom trijumfu kao prva izašla iz grupe.

 

 

17:15 -Hrvatska i Španija su se do sada sastajele osam puta! Španija je ostvarila četiri pobede, Hrvatska jednu manje, a jedan meč završen je remijem! Na poslednje dve utakmice odigrane u Ligi nacija obe rerpezentacije su zabeležile po jedan trijumf! Španija je slavila sa 6:0 u Elčeu, dok je Hrvatska na Maksimiru golom Tina Jedvaja u 93. minutu došla do pobede! 

17:12 - Belgija će se za prolaz dalje boriti sa Italijom, a Češka sa Danskom. Pobednik duela između Hrvatske i Španije će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Francuska - Švajcarska.

 

 

17:00 - Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos utakmice osmine finala između Hrvatske i Španije. Meč možete pratiti na portalu Informer.rs

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 2 godine

Bolji idu dalje zasluženo...razočarana igra, antifudbal

Nebojša Berak

pre 2 godine

Ja ne znam sta se dogadja sa idiotima kod vas i na B92, jer samo kompletni idioti mogu upisati rezultat 5 prema3za Hrvatsku, kao sto su sinoc idioti s B92 napisali Srbija Francuska 51 prema 61. Ima li tu neko normalan da to uoci

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Danas je Vidovdan. Igrati u crnim-tamnim dresovima koje podsjecaju na ustaske uniforme iz NDH , je bilo isuvise smjelo i rizicno. Sto se i dokazalo.

frano franic

pre 2 godine

Sad ce furije u nastavku protiv Srbije, hahahahahaha!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija